Şu oldukca sinir bozucu olan ağrı, hani zaman zaman ağlatan...
Soylendiği gibi stresten kaynaklanan bir şey. Zannediyorum ki var olan bu sıkıntı uzun surec icerisinde oluşuyor fakat bir sebepten nuksediyor. Televizyonda rastladığım bir program uzerine gece dişlerimi sıktığımı fark ettim. Cok uzgun olduğum bir gunun sabahında aniden ağzımı acamadığımı fark ettim. Oncesinde de tabii cenemden katır kutur sesler geldiği icin panikledim ve cenem mi cıktı acaba diye duşunmeye başladım. Cunku zorlayarak actığım zamanlarda cene kemiğinin sağ ve sol kısımları birbirinden biraz farklı hareket etmekte.KBB 'ye gittim oncelikle ve kendileriyle alakalı bir şey olmadığını soylediler. Sonrasında Marmara Hastanesi Diş bolumune gittim ve gece plağı verdiler. Dediğiniz gibi bu dişleri koruyan bir şey daha cok fakat aynı zamanda beyine de sinyal gondererek zaman icerisinde cenenizi sıkmamanızı sağlıyor. Kullanmadan once gun icerisinde farketmeden sıkıyordum cenemi ve bu istemsiz bir şey olduğundan ozel bir cabayla acık tutmaya calıştığımda daha cok yoruluyordu cenem. Ciddi sinir bozukluklarına da yol acıyor bu ağrılar elbet. 6 senedir falan bu sıkıntım devam ediyor, kac senedir gece plağını kullandığımı tam olarak kestiremiyorum ancak uzun sure icerisinde bile olsa faydasını gordum. Ne yazık ki kesin cozum olmadı ama rahatlattı bir nebze. Gittiğim hastanede aynı zamanda anket şeklinde araştırma da yapıyorlardı, sonucsa hala yok gerci. =) Psikoloji uzerine bir anket tahmin edebileceğiniz gibi...Ote yandan salya ornekleri de alınıyordu.

Tamamıyla kurtulmayı başaran varsa paylaşırsanız sevinirim.