Hanımlar merhaba.
Ben bir sure oncesine kadar diş teli kullanıyordum. Diş teli tedavimde dişlerimde simsiyah lekeler oluştu, sanırım diş taşı deniliyor. Dişlerimin arkası simsiyah oldu, sonra bu lekeler onlerde de oluştular. Dişcim bakteriden dolayı olduğunu soylemişti.

Tellerim cıktı, daha sonra ben diş taşlarımı temizlettim. Bu temizletme işlemini aynı gun kardeşim de yaptırmıştı. Temizlettikten yaklaşık 3 ay sonra bu lekeler tekrar oluştular. Ozellikle arka dişlerimde. Temizlettikten sonra bakıma ozen gostermeye calıştım, iki gunde bir diş ipi kullanmaya calıştım ama acıkcası oluştuğu zamana yakınlarda bu işlemi bırakmıştım. Kardeşim temizlettikten sonra 5 ay gecmesine rağmen tık yok, hicbir leke oluşmadı. Bense boyle bir sorun yaşıyorum ki kardeşim dişlerine benden daha cok bakım yapmaz. Tekrar temizletmeye gideceğimi soylediğim zaman annem bir suru laf etmişti dişlerine yazık, bu kadar sık yapılmamalı, diş minene zararlı diye.

Diyeceğim odur ki, bu lekeler neden oluşup duruyorlar? Bir daha temizlettikten sonra her gun ağız calkalama suyu+diş ipi yapmayı planlıyorum ama yine de en fazla oluşma suresini 4 aya cıkarabilirmişim gibi geliyor. Bu hep boyle mi olacak? 4 ayda bir dişlerimi temizletmem mi lazım? Zararlı değil midir? Ayrıca temizletmeye gidene kadar oluşturduğu goruntu de malumunuz. Arka dişlerin arası siyah siyah duruyor.

Bir de on benim dişlerimin arkasına tel yapıştırıldı. Dişcim temizledikten sonra bazı diş taşlarının yapışkanda kaldığı icin onları cıkaramadığını soylemişti. Ben de kendime kendime acaba orda kalan bakteriler olduğu icin mi bu kadar cabuk oluştular diye duşunuyorum. Boyle bir şey mumkun mu?

Bir diş taşı icin cok uzun yazdım farkındayım ama cok uzun suredir aklımda olan bir şey olduğu icin boyle oldu. İnşallah okumaya uşenmezsiniz. Hakkınızı helal edin