Bunca senedir guzellik tuyoları icin takip ettiğim sitemize bir gun diş teli ile ilgili bir mesaj yazacağım aklıma gelmezdi..

On dişimdeki minik bir kırık icin dişciye gittim ve bakın neler geldi başıma..
32 yaşındayım ve bu yaşımda keşfettiler ki meğer crossbite denen bir kapanma sorunum varmış..
Normalde ust dişler alt dişlerin onune gelerek kapanır ya ağız, benim dişlerim tamamen ucuca gelerek kapanıyorlar, ve bu sebeple de senelerdir birbirlerini eziyor, yıpratıyorlarmış..
Ben gayet duzgun dişlerim var diye sevinir, ancak stresten diş sıkıyorum ve dişlerimi yıpratıyorum diye uzulurdum ama durum oyle değilmiş meğer..

Şimdi iki arada bir derede kaldım;
Secenek 1 : Dişlerime tel takılır, 1,5 sene surecek tedavi sonrası normal kapanan bir diş yapım olur kalan hayatım boyunca.. Tel takmanın zorluklarından bahsetmiyorum bile..

Secenek 2 : Ust onden 4 dişime kaplama yapılır, (ancak bu kaplamalar one doğru cıkık yapılmalıdır ki duzgun kapansın, yoksa ustuste kapanırsa alt dişlerimi kırarmışlar), bu şekilde yapılan kaplamalar icin dişler cok kucultulmeli, bu esnada sinirlerin ortaya cıkması durumunda mecburen kanal tedavisi ile dişler oldurulmeli, cok kuculmuş ve artık olmuş dişler kaplama altında da kalsa 15 sene sonra gucsuzleşmesi durumunda tamamen cekilip on tarafın dişsiz kalması, ve implant yontemi ile diş ekilmesi bir ihtimal de olsa soz konusu olabilirmiş.. (biraz uzun bir cumle oldu sorry)

Secenek 3 : Hic bir şey yapılmaz.. Sadece başlangıcta gitme sebebim olan kırık kompozit dolguyla tamamlanır; ancak dişlerin ustuste kapanması sebebiyle sıklıkla kompozitin kırılma ihtimali varmış, ve tabi kırılırken dişle beraber kırılma ihtimali de..

Şimdilik diş doktorum ve artı ortodontistten aldığım bilgiler boyle.. Kısa zamanda karar vermem lazım cunku kararsızlık beni hasta ediyor.. Her turlu yorumunuza acığım..

Bu arada guncel ortodonti tedavi fiyatı da vereyim size.. Ben İzmirde ozel bir diş kliniğine gidiyorum.. Uzun zamandır ailecek ve cevre olarak hastaları olduğum icin bana verilen fiyat bu bir de bilginiz olsun.
Standart tel tedavisi fiyatı 3.750 TL
Porselen braket yani bu gorunmeyen şeffaf braketlerden olursa artı 750 TL daha ekleniyor fiyata..
İstediğim gibi taksit yapıyorlar..

PS : Bu arada piyasada gorunmez braket daha yeni bir teknoloji ve pahalı diye porselen yerine şeffaf plastik braket takıyorlarmış, ve şeffaf plastik braketler de sıklıkla kırılıyormuş, kullanan arkadaşların dikkatine.. Şeffaf olsun diye porselen fiyatı alıp plastik braket takıyormuş uyanık dişciler..