deyrebi duası deyrebi duasi okuduğu dersi zihninde tutamayanlar icin dua okuduğunu unutmamak icin dua okudugunu unutmama duası
Allahumme ahricna min zulumatilvehmi ve ekrimna bi nuril fehmi veftah aleyna ebvabe fadlike venşur aleyna hazaine rahmetike bi rahmetike ya erhamer rahımiyn*
Kullarım Beni sana soracak olursa,muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım.Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm.Oyleyse ,onlar da Benim cağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler.Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (bakara Suresi,186)
Peygamberler Peygamberi Resulu Ekrem Efendimiz Bir kişinin bir şeyi hafızasında tutması icin bir dua onerdi.
OKUDUĞU DERSİ ZİHNİNDE TUTAMAYAN okuduğu dersi bir turlu kavrayamayan kimse bu mubarek duayı okursa okuduğu dersi zihninde ALLAH`ın izni ile tutar.
"ALLAH`ım, bana oyle bir bilgi ver ki onu aklımda tutayım.o bilgi ve ilimle SEN`in emirlerini yapıp,yasaklarından sakınayım.bana bir ilim ver ki sana nasıl yalvaracağımı oğreniyim.Ey mermamet edenlerin en merhametlisi Rabbim! Bana nebilerin anlayışı gibi anlayış, peygamberlerin zekası gibi zeka ver.ALLAH`ım bana rahmetinle buyuk meleklerinin kavrayışı gibi kavrayış ver.Ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim! Bana anlayış nuru ver.Beni kotu duşunce karanlıklarından cıkar ALLAH`ım.Rahmet kapılarını bana ac ALLAH`ım.ALLAH`ım okuduğum şeyin en inceliğini anlamam icin uzerime rahmetini indir.Ellerimi sana actım yalvarıyorum,ey merhamet edenlerin en merhametlisi Rabbim." (deyrebi,s:172)
HZ.ali efendimiz anlatıyor:
"Kavrama gucunun zayıflığından şikayet eden hz.Ali`ye ,efendimiz şoyle buyurdu:
-Ya ali,bana cebrail bu dua yı getirip dedi ki:
"ya Muhammed (as),herhangi bir kulda zihni olarak kavrama gucu zafiyeti bulunduğunda,bir mubarek
duayı temiz bir kabin icine yazar , bir gece dışarıda bırakarak yıldızların altında yatırır, sabah olunca icine yağmur suyu doldurur,ac karna icerse işittiği her şeyi zihninde tutar.
HZ.Ali efendimiz buyurdu:
"ben bunu yapp uc gun ictim.Muhammed Aleyhisselam`ı mujdeleyici ve sakıındırıcı olarak gonderen ALLAH`a yemin ederim ki,ondan sonra duyduğum he şeyi ezberimde tuttum."(deyrebi,s:173)
Deyrebi Duası
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●43 Görüntüleme