Gun gecmiyor ki, bir okuldan cocuk kacırılması, oğretmene saldırı, uyuşturucu satıcılarının okul cevrelerinde yuvalanması haberi ve gercekliğiyle karşılaşmayalım.
Okullarımız tamamıyle Allah'a emanet. Sosyo-ekonomik cevresi yeterli olan okullar guvenlik gorevlileriyle bu işi cozmeye calışıyor. İmkanı olmayan okullar ise, 11-12 yaş ile 17-18 yaş arası oğrencileri nobetci yaparak cozum arıyor. Oğretmenler de sozlu ve fiziksel tavırlarıyla 15 gunluk bile miyadı olmayan firewall işleviyle donatılmış durumda.
İlkoğretim ve liseler coktandır oğretim işini bıraktı. Mufettişlerin de fısıltıya ve Ab uyumuna dayalı dayatmalarıyla sadece eğitim yapma durumuna itiliyoruz.
Oysa ne oğretmen ne de oğrenciler okulun fiziki guvenliğinden sorumlu tutulmamalı artık.
Altına imza attığımız, UNİCEFİN Cocuk Haklarına Dair Sozleşmesinin 32/1 maddesine gore; Taraf Devletler, cocuğun ekonomik somuruye ve her turlu tehlikeli işte ya da eğitimine zarar verecek ya da sağlığı veya bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal ya da toplumsal gelişmesi icin zararlı olabilecek nitelikte calıştırılmasına karşı korunma hakkını kabul eder. temeline dayalı olarak oğrencilerin okul nobetinde oğrenciler dışındakilerle ilişkisi engellenmelidir en başta.
Oğretmenin gorevleri de, eğitim ve oğretim konuları ile sınırlıdır. Gardiyanlık ve kolluk gorevi değildir.
Bu konularla ilgili olarak oncelikle Bakanlığımızın, sonra da Hukumetlerin sorumluluklarını hatırlayıp okullarımıza guvenlik gorevlileri kadrosu tahsis etmeleri gerekmektedir.
Ortalama yılın 15-20 gunu nobet gereği derslere giremeyen oğrencilerin olduğu okullarımız vardır. Oğretmenler ise can guvenliği olmadığı icin, dışarıdan gelen etkilere karşı mudahale gosterememektedirler.
Bir an once, okullarımızda kadrolu (sozleşmeli de olur) guvenlik gorevlisi bulundurulmasıyla ilgili isteklerimizi belirtir mesajlarımızı şu andaki MEB'nın başındaki Huseyin CELİK'e iletmemiz gerektiğini duşunmekteyim ( http://www.huseyincelik.net ).
Saygılarımla.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Okullarımızda guvenlik ve sistemin yetersizliği