merhaba arkadaşlar daha once boyle bişey yapmak istediğimi belirtmiştim hemen konuya geciyorum şuan ust damak dar olduğu icin tel takıldı bu tel 3ay durucak hemen fotoğraflarla adım adım gostermek istiyorum
bu ilk fotoğrafta sadece biri sağda diğeri solda olmak uzere toplam iki dişimde kelepceler var bu kelepceleri takmadan bir gun once minik lastikler takıldı bir gun oyle durdum ertesi gun o lastikler cıkartılıp kelepceler takıldı lastikler sayesinde acısız takılmış oldu hic bi ağrım sızım olmadı kelepce takıldığı zaman 1 saat yemek icmek yasak oyuzden suyunuzu yemeğinizi gitmeden once halletmenizi tavsiye ederim
kelepcelerden sonraki gunde bu şekilde bi tel bağlantısı yapıldı bunda biraz acı hissettim artı on dişlere yaptığı bi sızı var ve benim zaten on dişlerim birbirinin ustune girmiş vaziyetteydi dişcimden cıktıktan 15dk sonra on dişlerimin sanki daha cok bozulduğunu farkettim hemen telaşla doktorumu aradım ve bunun daha hic bir şey olduğunu 3 ay boyunca daha cok bozulabileceğini sabretmem gerektiğini soyledi maalesef bu goruntuye katlanmak zorundayım
bu tel takılalı şuan 1 ay oldu ilk başlarda konuşmada bozukluk oluyo peltek gibi konuşmanız normal olucaktır ben anca duzelttim konuşmayı

bu surecte epey dalga konusu oldum ama takmadım. şimdi doktorum randevu verdikce gidiyorum her gidişimde biraz daha genişletiyor. diğer sıkıntıları yemek yerken buyuk sıkıntı on dişlerle ısırmak yasak artık ne yiyosam yumuşak dahi olsa elimle ciğneyeceğim kadar bi parca kopartıp arka dişlerle yemek zorundayım doktorum bi yemek listesi falan vermedi sadece sakız jelibon gibi yapışkan şeyler, kola gibi asitli icecekler, sert meyveler aburcubur fındık fıstık vs bunlar yasak. diş temizliğide cok onemli zaten yediğim herşey bu tele takılı kalıyo yada yanlara giriyor falan calışıyorum arkadaşlarımla yemek yerken konuşamıyorum bu tarz sıkıntılar var maalesef ama sonuc umarım guzel olur bu arada 3ay sonra damağımdaki tel cıktığında diş tellerim takılıcak her ayrıntıyı tekrar sizlerle paylaşıcam cok uzun yazdım umarım okurken sıkılmazsınız

) ve ve ve en onemlisi goruntumden dolayı ozur dilerim.