Merhaba
Dişlerime eskiden beri cok iyi baktığımı soyleyemem. Maalesef dişciye gitmeyi de hic istemeyen biriyim. Soylemesi ayıptır dişlerle ilgili bilgim de hic yok.
Sorunum şu; bir yıl kadar once yemek yerken(kıymalı bir yemekti) dişime minik kemik geldi, peceteye cıkardım. Sonra da bir yer kanamış mı diye(kemiği ısırınca bir ses cıkmıştı da) dilimle dişlerimi yokladım ve bir eksiklik hissettim. Galiba kıymadaki kemiği ısırınca bir parca dişim de kopmuştu. Ama -yanlış hatırlamıyorsam- zaten bu kopma olayı olmadan once de o dişlerimde bir delik vardı ve gittikce buyumuştu diye hatırlıyorum. Dişin delik olması ve bu deliğin buyumesi curuk diş midir?
Bir de bazı dişlerimde(alt dişler, sağ geri taraf) kucuk siyahlıklar var. Bu curuk diş anlamına geliyor sanırım, değil mi? Peki bu dişler cekilmezse curuk diğer dişlere yayılr mı? Eğer curuk cok ilerlememişse iyileşebilir diye okumuştum, doğru mu? Doğal bir tedavisi var mı yoksa dişcinin uygulayacağı bir tedavi mi gerekiyor?
Bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi o yarısı olmayan dişime ne yapabilirim? Belirsiz bir soru oldu ama dediğim gibi hicbir şey bilmiyorum bu konuda. O diş cekilecek mi(yok, başka ne olacaktı dediğinizi duyar gibiyim), takma diş mi takılacak, butun dişlerimin değişmesi mi gerekiyor, implant nedir, kaplama nedir, dolgu nedir hic bilmiyorum ki...
Kusura bakmayın sorularım cok cahilce gelebilir ama dediğim gibi doktora gitmeyi hic istemiyorum. Ama gitmem gerek, bunu da biliyorum. Yavaş yavaş kendimi bu fikre alıştırmak isityorum, bu forumla bir başlangıc yapayım dedim. Cevaplarınız icin şimdiden teşekkurler.
Curuk diş ve yarısı kopmuş diş
Ağız ve Diş Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Curuk diş ve yarısı kopmuş diş