olen anneye dua anne icin dua

Yuce Rabbim,
Artık genc değilim ve arkadaşlarımın anneleri tek tek olmeye başladı. Arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara soyleyemeyecek kadar gec kaldıklarını dile getiriyorlar.
Benim hala hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her gecen gun daha iyi anlıyorum. Annem değil, ben değişiyorum. Yaşım ilerledikce, onun ne kadar olağanustu bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum. Bu sozleri annemin kendisine soyleyemiyorum ne yazık, oysa duygularımı kaleme almak ne kolay.
Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkur edebilir? Bir cocuk buyuturken gosterdiği sevgiye, sabra ve onca cabaya? Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan universite oğrencisini hoş gorduğu icin şukranlarını nasıl dile getirebilir? Kızının annesinin ne kadar akıllı bir insan olduğunu anladığı gunu sabırla beklediği icin nasıl minnet duyabilir? Anne olmuş bir evlat hala kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkur edebilir? Her zaman oğut vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde, ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı icin..
Binlerce kez soyleyebileceği durumlarla karşılaşmasına karşın, “Ben sana dememiş miydim?” demediği icin.. Kendisi olduğu icin.. Sevgi dolu, duşunceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen kendisi olduğu icin, nasıl teşekkur edebilir? Allahım, Senden onu hakkettiğince kutsamanı istemekten başka bir şey gelmiyor elimden.. …ve onun bana ornek olmasında, bana yardımcı olmana şukretmekten başka.
Kendi cocuklarımın gozunde, annemin benim gozumde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek icin sana dua ediyorum Allahım.

alıntı