Ağız kokusu genellikle dişlerin yeterli duzeyde fırcalanmaması sonucu ortaya cıkan bir durumdur. Bu durum gunumuzde toplum icersinde dikkat edilmesi gereken bir husustur.



Ağız kokusunun ağız ve diş sağlığı dışında mide başta olmak uzere, bircok hastalığın habercisi olabileceğini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Goker Taşkınsu, ağız kokusu konusundaki detayları acıkladı.

Diş fırcaları doğru kullanıldığında bile dişlerin beşte ucluk bolumu temizlenebiliyor

“Diş fırcaları doğru kullanıldığında bile diş yuzeylerinin yaklaşık beşte ucunu temizleyebilir. Geri kalan beşte ikilik kısmı icin ise diş ipi kullanımı
cok onemlidir. Yemek yedikten sonra dişlerimizi fırcalasak bile diş aralarında yemek artıkları kalabilir. Bu durumla baş edebilmek icin diş ipi kullanımı en onde gelen cozum metodudur. Diş ipi yerine kurdan kullanımı diş etleri uzerinde ki olumsuz etkileri yuzunden onerilmemektedir. Fırcalama yapılırken diş uzerindeki biriken bakterilerinde yavaş hareketlerle diş uzerinden uzaklaştırılması gerekmektedir. Cunku ağız bir butundur. Ağız icerisindeki her bolgenin temizlenmesi onem arz etmektedir. Normal durumlarda dişlerimizi doğru metotlarla fırcaladıktan sonra diş ipi kullanılır. Sonrasında ağız calkalama sularından faydalanılırsa ağız kokusu beklenmemektedir. Hastaların 6 ayda bir diş hekimine başvurması gerekir. En buyuk sebebi ise diş aralarındaki curuklerin (ki bunlar genellikle hastalarımız tarafından fark edilememektedir) erken teşhis edilerek dolgu vb. gibi metotlarla tedavi edilmeleridir.
Butun bu metotlar uygulanıp sonuc alınamadığı durumlarda geniz akıntısı ve mide de ki olası problemler akla gelebilir. Diş hekiminiz bu tip durumlarda KBB uzmanı veya Gastroenterologlardan destek isteyebilir. Bu tip durumlarda bile hastaların endişelenmeleri icin hicbir sebep yoktur. Uzman hekimler sayesinde bu sağlık problemleri de cozulebilmektedir” dedi.

Kaynak:mynet haber