hz isanın inişi hz isa yahudimiydi meleklerin inişi meleklerin yere dunyaya
HZ. İSA VE HZ. MEHDİ'NİN GELİŞİ HAKKINDAKİ SAHİH HADİSLERDEN BAZILARI
... Vallahi muhakkak ve muhakkak Meryem oğlu İsa inecek, hem adil bir hakem, adaletli bir hukumdar olarak inecek... (Sahih-i Muslim, Bir Şerhin-Nevevi, Cilt II, s. 192; Kitab-ul İman, Bab-u Nuzul-i İsa İbn-i Meryem, Kenzul Ummal, 14/332)
İsa bin Meryem (Meryem oğlu İsa) adil bir hakim ve adaletli bir imam olarak inmedikce kıyamet kopmayacaktır... (Sunen-i İbni Mace, 10/340)
Nefsim, kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlu İsa'nın adalet sahibi olarak inmesi yakındır... (Ebu Hureyre r.a. / Buhari, Buyu 102, Mezalim 31, Enbiya 49; Muslim, İman 242 (155); Ebu Davud, Melahim 14 (4324); Tirmizi, Fiten 54 (2234)
Onunla (İsa ile) benim aramda hicbir peygamber yoktur. O şuphesiz inecektir... (Buhari, Muslim, Ebu Davud ve Tırmizi, Buyuk Hadis Kulliyatı, Rudani, 5. cilt, s. 380)
Hayatım elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlu (İsa aleyhisselam)'ın adil bir hakim olarak sizin icinize inmesi muhakkak yakındır... (Sahih-i Muslim, 6/532)
... Nihayet Meryem oğlu İsa iner ve Muslumanların emiri (Hz. Mehdi) ona: Gel, bize namaz kıldır, der. Bunun uzerine İsa: Hayır, Allah'ın bu ummetebir ikramı olarak sizin bir kısmınız diğer bir kısım uzerine emirlersiniz,der. (Sahih-i Muslim, c. 1, s. 209)
Nasıl helak olur bir ummet ki, evvelinde Ben (Hz. Muhammed sav), sonunda Meryem oğlu İsa (a.s.) ve ortasında da Ehli Beytimden (benim soyumdan) Mehdi vardır. (Celaleddin es-Suyuti, "Kitab-ul Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman", Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali bin Husameddin El Muttaki, s.78)
Mehdi bu ummettendir ve Hz. İsa’ya imam olacaktır. (Celaleddin es-Suyuti, “Kitab-ul Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman”, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali bin Husameddin El Muttaki, s.79)
...Ummu seleme (r.a.) şoyle demiştir: Resulullah (s.a.)'i şoyle buyururken işittim: "Mehdi benim ailemden, Fatıma'nın oğullarındandır." (Sunen-i Ebu Davud, Cilt No. 14, Sayfa No. 402, 4284)
...Ali (b. Ebi Talib) (r.a.)’dan; Rasulullah (s.a.)’in şoyle buyurduğu rivayet edilmiştir. Dunyanın omrunden sadece bir gun kalsa bile, Allah (c.c.) benim Ehl-i Beyt’imden bir adam (Hz. Mehdi'yi) gonderecektir. O dunyayı, (daha once) zulumle olduğu gibi, Adaletle dolduracaktır. (SUNEN-İ EBU DAVUD, Cilt No. 14, Sayfa No. 402, 4283)
Mehdi ile mujdelenin. O Kureyş'ten ve Ehl-i Beyt'imden bir kişidir. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s.13)
Dunyanın omrunden sadece bir gun kalsa bile, Allah (c.c.) benim Ehl-i Beyt'imden bir adam (Hz. Mehdi'yi) gonderecektir. O dunyayı, (daha once) zulumle olduğu gibi, Adaletle dolduracaktır. (Sunen-i Ebu Davud, Cilt No.14, Sayfa No. 402, 4283)
Onun (Mehdi'nin) hilafetinden yer ve gok ehli, hatta havadaki kuşlar bile razı olacaktır. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)
... Mehdi, Resulullah'ın bayrağı ile, insanların başarına bela uzerine bela yağdığı ve cıkışından umit kesildiği bir sırada cıkar... (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55)
hz.isanın inişi ve hz. mehdinin cıkışına dair hadisler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- hz.isanın inişi ve hz. mehdinin cıkışına dair hadisler