Diş Curukleri Kalp Rahatsızlığına Neden Oluyor
Yaşadığımız donemde ozellikle ani ve beklenmeyen zamanda ortaya cıkan ve tedavisinde zorluk gorulen hastalarda diş sağlığı problemi yaşandığı gozlemlenmektedir. Diş tedavisi sırasında kana karışan ağızdaki bakterilerin, kalp hastalığı olan kişilerde ciddi enfeksiyon riskine sebep olduğu gorulmuştur.

Yapılan bircok calışma, diş eti hastalıkları ile kalp hastalıkları arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor. Diş enfeksiyonuna sahip olan kişilerde kalp rahatsızlığı riski diğer diş rahatsızlığı olmayan kişilere gore daha yuksek oluyor.

Unutmayın! Diş rahatsızlığı ciddi ve tehlikeli bir hastalıktır.

Dişin Kalbe Etkisi
Diş eti hastalıkları, diş kaybı ve bunun gibi bir cok ağız hastalığının, arter rahatsızlıkları, felc ve diğer kalp hastalıklarının artmasında ciddi riskler taşıdığı bilinmektedir. Belli surelerle dişlerini temizleten hastalarda kalp krizi riskinin duştuğu araştırmalara gore ortaya cıkmıştır.

Araştırmalarda gunde en az 2 kez diş fırcalamanın kalp ve damar hastalıklarını yuzde 80 azaltabileceği belirtilmiştir. Ağız ve diş cevresindeki enfeksiyonların dolaşım sistemiyle tum vucuda yayılıp kalp krizine ve felc gelişimine neden olabilen kronik iltihaplanmalara yol acabileceğinin duşunuluyor.

Diş curuğu gibi hastalıklarının kardiyovaskuler hastalıklar başta olmak uzere genel sağlığı tehdit eden enfeksiyonlar arasında olduğu biliniyor. Bu durum diş hastalıklarının genel sağlık uzerinde ne kadar buyuk bir tehdit oluşturduğunu gozler onune seriyor.

Hastaların diş tedavisi oncesinde mutlaka diş hekimlerini sahip oldukları hastalık hakkında bilgilendirmeleri gerekir. Tedavi oncesinde koruyucu ilac tedavileri ile diş tedavileri gerekli tıbbi konsultasyonlar dahilinde gercekleştirilmelidir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Dişlerin her gun iki kez fırcalanması gerekmektedir. Her 2 ayda bir diş fırcasını yenilemeliyiz. Diş aralarını her gun 1 kez diş ipi ile temizlemeliyiz. Yılda en az iki kere diş hekimine giderek genel ağız muayenesi ve diş temizliğini ihmal etmeyelim. Sigarayı bırakmalı, bu şekilde kalp damar hastalıkları, diş eti problemleri ve ağız kanseri gibi tehditlerden kendimizi korumalıyız.