Merhabalar.. 12 yaşında kızımın alt ve ust dişleri arasında boşluk var. Doktor ağız dışı aparey takılacağını, tedavisinin birkac sene sureceğini soyledi. Kızımda senelerdir dişleriyle ilgili takıntıları nedeniyle sorun yaşıyoruz zaten surekli. Sut dişleri bile sallanırken cıkmasın, kanamasın diye sallanan dişin olduğu bolgeyi hicbir şeklide kullanmadı. Surekli diş taşı temizliğine gidiyoruz bu yuzden.. Artı bir de yemek sorunu var hem az hem de cok yavaş yiyor bu yuzden kilosu da cok duşuk. Şimdi bu aparey takıldığında bu sorunların artarak surmesinden korkuyorum.. Tedavi sonrası diş teli de olacak sanırım. Ozellikle apareyin kullanımı nasıl, dışarıya vereceği goruntu bakımından onu olumsuz etkiler mi ve yaptırmazsam ileride ciddi bir soruna yol acar mı? Gerci her şartta bunu taktıracağız ama yine de beni rahatsız ediyor bu duşunceler.. Cok aradım ama bunların cevabını bulamadım bir yerde, cocuğunda bunu kullanan var mı? Bana bilgi verebilecek biri var mı aranızda?
Not: Aparey hareketli mi sabit mi olacak bilmiyorum, ilk defa duyduğum ve bilmediğim icin de (sonradan oğrendim) bir şey sormadım haliyle ..
ağız dışı aparey hakkında bilgi
Ağız - Diş Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Ağız - Diş Sağlığı
- ağız dışı aparey hakkında bilgi