hamilenin duası hamile kadının duası kabul olurmu hamilelerin kabul olur mu hamilenin olur mu hamile kadının
Her dua kabul olur mu? Kabul edilmeyen dua olur mu?
Gunah olmayan ve şartlarına uygun yapılan her dua kabul olur. Allahu teÂl kendisine acılan eli boş cevirmekten hay eder. Kur’an-ı kerimde Allahu teÂlÂ, (Bana dua edin, kabul edeyim) buyuruyor. (Mumin 60)
Allahu teÂlÂ, kabul etmese boyle buyurur mu? (Ben dua ediyorum; ama kabul olmuyor) demek yanlıştır. Onunki de kabul olmuştur. Mesela o kimse bir araba ister de, Allahu teÂl ona bir ev ihsan edebilir. O, arabayı alamadığı icin duam kabul olmadı zanneder. Duası sayesinde başına gelecek buyuk bir bela onlenmiş olabilir. Yahut dua sayesinde gunahları affedilmiş olur veya ahirette cok buyuk ihsanlara kavuşur. Bu kabul edilme hususu, bir hadis-i şerifte şoyle acıklanıyor:
(Meşru olarak dua eden mumin, şunlardan birine muhakkak kavuşur: Kabul olur veya kabul edilmiş bir ibadet sevabı alır ve Âhirette buyuk nimetlere kavuşur. Gunahları affedilir veya iyilikleri artar yahut onlenmesini istediği o kotuluğun bir benzerinden onu kurtarır. O halde dua etmeye devam edin! Allah’ın ihsanı boldur. Dunyada duası kabul olanlar, duası dunyada kabul olmayanlara, ahirette verilen nimetleri gorunce, “keşke, bizim de dunyada dualarımız hic kabul olmasaydı” diyeceklerdir.) [Deylemi, HÂkim]
Peygamber efendimiz anlatır:
Allahu teÂl bir kulunu severse veya onun sevgili bir kul olmasını isterse, ustune bardaktan boşanırcasına musibet yağdırır, onun uzerine ardı ardına belalar gonderir. Bu kimse dua ederse, Cebrail aleyhisselam, (Y Rabbi, bu sevgili kulun istediğinin verilmemesinin hikmeti nedir?) diye sorunca, Allahu teÂlÂ, (Ben onun sesini dinlemeyi seviyorum, bırakın, duaya devam etsin!) buyurur. Kul, ya Rabbi der, Allahu teÂlÂ, (Soyle, her istediğini vereceğim ve memnun edeceğim. İzzetime yemin ederim, ne dua edersen kabul edeceğim, ne istersen vereceğim; ancak bu isteklerini ya dunyada veya ahirette veririm, ahirette verirsem daha ustununu verir, daha buyuk belaları uzerinden def ederim) buyurur.
Kıyamet gunu, teraziler kurulur, namaz ehli getirilir, karşılığını tam alırlar. Oruc tutanlar getirilir, karşılığını tam alırlar. ZekÂt ehli getirilir, onlar da karşılığın tam alırlar. Hac ehli getirilir, onlar da karşılığını tam alırlar. Belaya, musibete uğrayanlar getirilir, onlar icin terazi kurulmaz, ucretleri, mukÂfatları tartısız, hesapsız bol bol verilir. Bunlara verilen sevabların buyukluğunu gorenler, (Keşke bizim de dunyada vucutlarımız makaslarla doğransaydı da, biz de boyle buyuk nimetlere kavuşsaydık) derler.
Her Dua Kabul Olurmuu.??
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●48 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Her Dua Kabul Olurmuu.??