Merhaba Technopat Sosyal.

Bugun Sony Vaio SVE1511T1E1 modelli dizustu bilgisayarımın iyice hantallaşmasını da bahane ederek format attım. Formattan sonra suruculeri vesaire tek tek bulup kuruyordum. Technopat'in bana bir katkısı olarak donanım kimliği ile "bilinmeyen aygıt" kısımlarının kimliklerini aratıp neye ait olduklarını tespit edip suruculerini indirmeye calıştım.
2 adet bilinmeyen aygıt vardı şu şekilde kimliklerle:
ACPIVEN_SNY&DEV_5001 (Sony Firmware Extension Parser)
ACPIVEN_SNY&DEV_A008 (Sony Wireless State Device)

Bunları arattığım zaman "Sony Firmware Extension Parser" adlı surucuyu indirmem gerektiğini gordum. Sony'nin sitesinden dizustu bilgisayarımın modelini girip suruculer sayfasında guncel bir şekilde bulup indirdim. Fakat yuklemeye calışınca Sony Packaging Manager başlar başlamaz kayboluyor. Başta programın sorunlu olduğunu bu yuzden calışmadığını duşunup 1-2 kere daha acmayı denedim. Sonrasında bariz bir şekilde fan sesi gelmeye başladı. Gorev yoneticisinden kontrol ettiğimde CPU'nun %100 yuk altında olduğunu gordum. Programlar kısmında her biri %25 civarında CPU tuketen 3-4 adet komut satırı gordum ve bunları sonlandırdım. Fan sesi hemen alcaldı ve CPU calışması normal değerlere dondu.

Şimdi bu konuyu acarken tekrar denedim yuklemeyi ve yine aynı şekilde bir sorunla karşılaştım. İndirdiğim surucunun guncel olduğundan eminim. (bkz. Windows 7 icin SFEP Device ve Windows 8.1 icin SFEP)

Oradaki %25 CPU tuketen komuta zincirini kapatınca yukarısındaki mavi logolu Sony programları da kapanıyor. Sonuc olarak 2 adet bilinmeyen aygıt kaldı o şekilde ve hoşuma gitmedi acıkcası. Sizce ne yapmam gerekir?

(Konuyu tam olarak nereye acacağımı bilemedim. Yanlış yere actıysam ozur dilerim.)

İlave: Kimlik kodlarını aratırsanız yerli yabancı herkesin aynı sorundan muzdarip olduğunu gorebilirsiniz. Saygılar.
İlave 2: Yabancı sayfalardan birinden indirdiğim Windows 7 surumu işe yaradı, ustteki donanım kimliği cozuldu.
İlave 3: Aynı şekilde diğer kimliğin de bu olduğunu buldum. Sorun cozuldu teşekkurler. İsimlerini yazayım da aynı sorunu yaşayan olursa kolay yoldan bulsun. Benim bayağı bir zamanımı aldı.