Peygamber efendimiz demiştir ki birisi olduğunde akrabaları cenaze işleriyle meşgul iken,son derece guzel bir kişi gelir mevtanın başının yanında durur.Kefenlendiğinde kefen ile merhumun goğsu arasına girer
Definden sonra herkes evine doner, Munker ve Nekir adlı iki ozel Melek gelir,oleni kişisel mahremiyet icerisinde imanı hakkında sorgulayabilmek uzere ,goğsunde duran guzel kişiyi ayırmaya calışır.Guzel kişi der ki.”O benim refakatim,O benim dostumdur hicbir şekilde Onu yalnız bırakmam.Eğer siz sorgulama icin gorevlendirildiyseniz,gorevinizi yapınız.Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem.
Sonra olmuş arkadaşına doner der ki, ”Ben, bazen yuksek sesle bazen de kısık sesle okuduğun Kur’anım.Endişe etme,Munker ve Nekirin sorgusundan sonra uzuntu duymayacaksın.Sorgulama bitince guzel kişi Onun icin Meleul Aladan(semadaki meleklerden)misk kokusuyla bezenmiş bir doşek hazırlar.
Allahın Resulu(SAV) demiştir ki:Hesap gununde ne bir Peygamber,ne de bir melek, Allahın indinde Kur’andan daha imtiyazlı bir şefaatci olamayacaktır.