Merhaba
Diş bakımına temizliğine cok onem veren biriyim. Yaklaşık 4 yıldır sağlıklı yaşam kitaplarında gorduğum bir yontemi diş macunu olarak kullanıyorum. Dış goruntu olarak cok memnunum ve dişlerim eskisine oranla curumuyor dr o kadar da sık gitmeme sebebiyet vermiyor. Ama aklıma takılan bir durum var. Goruntu guzel, kokma yok, ağrı sızı herhangi bir şey yok ama 2019 yılında benim dişim kırıldı daha once sorunluyfu kanal tedavisi olan tek dişimi ve koşeden kırılmıştı daha once, Dr a sorduğumda cok dikkat ediyorum ama dişlerim neden bu kadar kolay curuyor diye(evde yaptığım diş macunundan onceydi kanal tedavisi yaptırdığım zaman) bana dişlerin hassas yapıda gorunuyor bunun olması doğal dedi. Sonra ben kendi yaptığım macunu kullanmaya başladım. 2 yıl sonra o dişim kırıldı ama cok onem vermedim sorunlu tek dişimdi. Sınav vardı derken corona girdi kaldı oyle sinirlerimde kanal tedavisi ile alındığı icin agrım olmuyordu. Gecenlerde sakız ciğnerken 20 lik dişim kırıldı ve bildiğiniz porselen tabak gibi birden fazla parca şeklinde bunu kafama taktım acaba macunda kullandığım karbonat yuzunden mi? Diş minesine zarar mı verdim? Dr pazartesi gideceğim ağrım var yemek yerken zorluyor beni, teşekkur ederim.
Macunun tarifi;
Karbonat
Hindistan cevizi yağı
Su
AZ miktar tuz