Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir ortodontiste gittim. Aslında invisalign daha onceden biliyordum, ama sanki normal tel tedavisi kadar etkili olamz gibi geliyordu bana. Diş doktorum da invisalign onerdi bana, daha doğrusu ikisi de olur normal tel de olur sen hangisini istersen dedi. Tedavi suresi fark ediyor mu dedim, cok fark etmez dedi. 8 ayda bitiririz senin dişleri dedi. ortaokul yıllarındaki tel tedavisi tecrubem, boyle tkaıp cıkartmalı bir aparatla son bulmuştu ve cok fazla koku yaptığı icin (temizlememe rağmen) bir sure sonra takamaz olmuştum. Yani takıp cıkartmalı şeylerde uzun sure takabileceğimden emin değildim. O invisalign onerince, ben de artık orta yaş olduğumu duşunup bu yaştan sonra ağzımda tellerle millete gulumsemeyeyim diye tamam dedim. Invisalign başladık.
Oncelikle invisalign pratik bir tedavi gercekten. Ama bence yemek yerken, birşey icerken vs surekli insan icinde cıkartmak cok zor. Birşey atıştırmak istiyorsun, bir kahve icmek istiyorsun hop cıkar, koyacak aparatını yanında taşı surekli vs. Bence normal telden cok daha zahmetli bir iş. Surekli plakları temizle, yoksa koku yapıyor (hatta bence temizlesen de koku yapıyor). Şimdiki aklım olsa normal tel taktırırdım, bu yuzden biraz kırgınım doktoruma. Bir de ust on dişlerim tam istediğim gibi olmadı daha. Bu arada 13 ay oldu tedaviye başlayalı, hala sonlanmadı tedavim. Surekli yeni plak geliyor. Bence normal tel tedavisiyle daha kısa zamanda daha guzel iyileşirdi diye duşunuyorum. O yuzden kişisel tecrubeme gore invisalign diye bence diretmeyin. Dişlerde gozukmemesi dışında hicbir avantajı yok. İNsanların farke tmesi cok oluyor gercekten, bu guzel birşey ama bence tedavinin daha iyi olması ve kısa surmesi daha iyi bence.
Bu arada doktorumdan memnunum, .cok ilgili ve iyi bir hekim. Bence sıkıntı invisalign'da