şifalı dualar şifalı sureler uyuşukluk icin dua dualar ve sureler alfabetik sıraya gore
arkadaşlar sizle nette bulduğum bir kaynağı payşamak istiyorum

alıntı:

www.sifamarket.com/sifali-dualar.php

ALA SURESİNİNBir cuma gunu bu sureyi yazıp, uzerinde taşıyan kimse her turlu felakete karşı kendisini himaye altına almış olur.Bu sure hamile bir kadın icin yazılır ve bu yazım işi arabi ayın ilk gunlerinde gercekleştirilirse, doğacak cocuk zeki ve gurbuz olur.
Şifalı Dualar Yukarı...
ARAF SURESİNİN FAZİLETİResulu Ekrem Aleyhisselam Efendimiz A'raf suresini akşam namazında ikiye taksim ederek okurlardı."Ruyasında Sure-i Araf'ı okuyana Allah tarafından butun ilimler *Bu sure dunya ve ahiret saadetini elde etmek icin cokca okunmalıdır.
Şifalı Dualar Yukarı...
AĞRILARA VE SITMAYA KARŞI ŞİFA DUASIBismillĂ‚hil kebiyri neûzu billĂ‚hil azıymi min şerri ırkın ne'Ă‚rin ve min şerri harrin nĂ‚r.'
Peygamber Efendimiz ceşitli ağrılara ve sıtmaya karşı manevi tedavi olarak bu duayı oğretirlerdi
'RabbunallĂ‚hullezî fıs semai tekaddesesmuke, emruke fıs semai vel ardı kemĂ‚ rahmetuke fıs semĂ‚' fec'al rahmeteke fil ardığfir lenĂ‚ havbenĂ‚ ve hatĂ‚ya n Ă‚ ente rabbut tayyibine enzil rahmeten min rahmetike ve şifĂ‚en min şifĂ‚ike alĂ‚ hĂ‚zel veceı.
Peygamberimiz (s.a.v.) buyurdu:
"Sizden birine herhangi bir kimse veya kardeşi bir ağrıdan oturu şikayette bulunursa, bu duayı onun uzerine okusun, şifa bulur."

Şifalı Dualar Yukarı...
ABDEST ALIRKEN OKUNACAK DUALARAllĂ‚humme a'tınî kitabî bi yemînî ve hĂ‚sibnî hısĂ‚ben yesîrĂ‚.
Manası: Ey Allah'ım, amel defterimi sağımdan ver ve hesabımı kolay eyle. * Sol kol yıkanırken:
AllĂ‚humme lĂ‚ tu'tınî kitabî bi şimalî ve lĂ‚ min verĂ‚i zahrî.
Manası: Ey Allah'ım, amel defterimi solumdan ve arkamdan verme.
Başa mesh ederkenllĂ‚humme harrim şa'rî ve beşerî alen nĂ‚r, ve ezıllenî tahte arşike yevme lĂ‚ zille illĂ‚ zılluk.
Manası: Allah'ım, kıllarımı ve derimi cehenneme haram kıl. Arşının golgesinden başka golge bulunmayan kıyamet gununde beni Arşının golgesinde golgelendir.
Kulaklara mesh verilirken:
AllĂ‚hummec'alnî minellezîne yestemiûnel kavle fe yettebiûne ahseneh.
Manası: Ey Allah'ım, sozu işitip de sozun en doğrusuna tabi olanlardan eyle.
Ayaklar yıkanırken:
AllĂ‚humme sebbit kademeyye ales sırat.
Manası: Ey Allah'ım, ayaklarımı Sırat ustunden kaydırma.
Şifalı Dualar Yukarı...
ADEM A.S DUASIAdem (a.s.) cennetten cıkarılınca Rabbine şu şekilde duada bulundu:
Rabbena zalemnĂ‚ enfusenĂ‚ ve in lem tağfir lenĂ‚ ve terhanınĂ‚ le nekûnenne minel hĂ‚siriyn.
"Ey Rabbimiz! Yazık ettik, bizi bağışlamaz, bizi esirgemezsen herhalde maddi ve manevi en buyuk zarara uğrayanlardan olacağız."
Allah Teala onun duasını kabul etti ve şoyle buyurdu:
"Adem Rabbinden kelimeler belleyip aldı. Ona yalvardı. O da tevbesini kabul etti. "
"Sonra Rabbi yine onu (Adem'i) secti de tevbesini kabul etti, ona doğru yolu gosterdi. "
Şifalı Dualar Yukarı...
ADİYAT SURESİNİ OKUMANIN FAZİLETİNE DAİR HADİSLERBismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahım.
Vel Ă‚diyĂ‚ti dabhĂ‚. Fel mûriyĂ‚ti kadhĂ‚. Fel muğıyrĂ‚ti subhĂ‚. Fe eserne bihî nak'Ă‚. Fe vesatne bihî cem'Ă‚. İnnel insĂ‚ne li rabbihî lekenûd. Ve innehû alĂ‚ zĂ‚like le şehiyd. Ve innehû li hubbil hayri le şediyd. E fe lĂ‚ ya'lemu izĂ‚ bu'sira mĂ‚ fil kubur. Ve hussıle mĂ‚ fıs sudur. İnne rabbehum bihim yevmeizin le habiyr.
Manası:
Andolsun o harıl harıl gazĂ‚ yolunda koşan atlara, o tırnakları ile cakarak ateş cıkaranlara, sabahleyin baskın yapanlara, derken orada ayakları ile toz koparanlara, kopardığı tozla bir topluluğun duşmanının ortasına girenlere yani atlara ki, muhakkak insan Rabbine karşı cok nankordur. Hic şuphesiz Allah Teala buna hakkıyla şahiddir. Gercek o, insan mal sevgisinden dolayı pek katıdır. HĂ‚lĂ‚ o, hakikati gorup bilmeyecek mi, kabirlerin icindekiler eşilip cıkarıldığı zaman, goklerde ne varsa onlar da derlenip toparlandığı zaman hakikat, o gun Rabbleri onların her halinden elbette tamamıyla haberdardır.
Fazileti:
* Resulu Ekrem (s.a.v.) buyurmuştur:
"İzĂ‚ zulzilet... Kur'an'ın yarısına muĂ‚dildir. Vel fıdiyĂ‚t... Kur'an'ın yarısına denktir."
Kim bu mubarek sure-i celileyi yazar da uzerinde-taşırsa, Cenabı Ecelli AlĂ‚ o kimseyi korktuklarından emin kılar, rızkı da kendisine kolaylıkla verilir.
Her gun bu sureyi (3) uc defa okuyan nazardan korunur.
"Bu mubarek sure tekrar tekrar okunup ihtiva ettiği mesajlar ciddi bir bicimde duşunulmelidir.
Şifalı Dualar Yukarı...
AHİRET ALEMİNİ RUYADA GORMEK İCİN DUARuyada ahireti gormek isteyen kimse taze bir abdest alır. Yatsıdan sonra iki rekat istihare namazı kılarak şoyle dua eder:
"Ya Rabbi! Bana ahireti goster, olulerimi benimle konuştur. Kabir aleminde kendi halim nasıldır ve benim muslumanlığımın derecesi nedir? Bana goster, Allah'ım." diye dua eder.
Cenabı Hakk boyle dua edenlerin dualarını boşa cıkarmaz, ahiret alemini gosterir. Buna istihare denir. İstihare; her şeyin hayırlısını Allah'tan sormak ve istemektir. Bu ise kuvvetli bir sunnettir.
Şifalı Dualar Yukarı...
EL-AHKAF SURESİNİN SIRLARIAllah'ın Rasulu bir hadisi şeriflerinde şoyle buyuruyor:
"Bir kimse el-Ahkaf suresini baştan sona kadar okursa, Cenabı Hak o kimseye dunyada olan butun varlıkların adedinin on misli sevap verir. Ayrıca on misli kadar gunahını bağışlar. On misli kadar da derecesini yukseltir."
* Bir kimse bu sureyi bir kağıt uzerine yazıp, sağlam bir sargı icerisine aldıktan sonra boğazına takarsa, cinnilerin şerrine karşı korunmuş olur. Gerek uykuda iken, gerekse uyanık bulunurken her şeye karşı himaye altında bulunur. Bir kimse, bu surenin yazılmışını başına giydiği şeyin altına koyup, başında taşırsa, Cenabı Hakk o kimseyi hırsız, dolandırıcı ve bunlara benzer sahte insanların şerrinden korur. Bu kimse boyle yapmakla kendisini hem insanlara hem de cinnilere karşı himaye altında bulundurur.
Şifalı Dualar Yukarı...
AKŞAM EZANI İŞİTİLİNCE OKUNACAK DUAAllĂ‚humme hazĂ‚ ıkbĂ‚lu leylike ve idbĂ‚ru nehĂ‚rike ve asvĂ‚tu duĂ‚tike fağfir lî.
Manası: Ey Allah'ım, bu ezan gecenin geldiğini, gunduzun gittiğini ve Zatı Ecelli Ala'na dua edenlerin seslerinin yukseleceği anın geldiğini bildiriyor. Beni bağışla, Allah'ım.
Ummu Seleme (r.a.) anlatıyor:
"Akşam ezanı sırasında (bu duanın) okunmasını Allah'ın Resulu bana talim buyurdu."
Şifalı Dualar Yukarı...
AKŞAM NAMAZINDAN SONRA NAFİLE NAMAZININ FAZİLETİResulu Ekrem (s.a.v.) buyurdu:
"Her kim akşam namazından sonra gunahı icap ettirir bir kelime konuşmadan altı rekat namaz evvabin kılarsa, Allah katında on iki senelik ibadet yerine gecer."
Diğer rivayette:
"Gunahı denizlerin kopuğu kadar olsa affolunur."
Şifalı Dualar Yukarı...
ALLAHU TEALANIN DUA ETMEMİZİ EMRETTİĞİ AYETİ KERİME"Rabbinize yalvararak ve gizlice dua edin. Cunku Allah Teala haddi aşanları sevmez."
"Korku ve umit halinde Rabbinize dua ediniz. Şuphesiz ki, muhsinlere Allah'ın rahmeti yakındır."
"Caresiz kalan kimse dua ettiği vakit onun duasını kabul eden, feryada geldiği belayı gideren ve sizi yeryuzunde her şeye hakim kılan kimdir? Allah ile beraber başka bir ilah var mıdır? Siz ne kadar az duşunuyorsunuz?"
"Habibim! Kullarım sana benden sorarlarsa muhakkak ki ben cok yakınımdır. Bana duada bulunanların duasını kabul ederim."
* Hadis-i kudside Allah Teala buyuruyor: "Bana dua etmeyene gazab ederim." "Kulum beni nasıl tanırsa ona oyle muamele
ederim. Kulum bana dua edince onunla beraberim,"
Şifalı Dualar Yukarı...
AMENER RASULUNUN FAZİLETİBismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahıym.
Âmener rasûlu bi mĂ‚ unzile ileyhi min rabbihî vel mu'minûn. Kullun Ă‚mene billahi ve melĂ‚iketihî ve kutubihî ve rusulih. LĂ‚ nuferriku beyne ehadin min rusulih. Ve kĂ‚lû semı'nĂ‚ ve eta'nĂ‚ ğufrĂ‚neke rabbenĂ‚ ve ileykel masıyr. LĂ‚ yukellifullĂ‚hu nefsen illĂ‚ vus'ahĂ‚, lehĂ‚ mĂ‚ kesebet ve aleyhĂ‚ mektesebet. RabbenĂ‚ lĂ‚ tuĂ‚hıznĂ‚ in nesiynĂ‚ ev ahta'nĂ‚. RabbenĂ‚ ve lĂ‚ tahmil aleynĂ‚ ısran kemĂ‚ hameltehû alelleziyne min kablinĂ‚. RabbenĂ‚ ve lĂ‚ tuhammilnĂ‚ mĂ‚ lĂ‚ takate lenĂ‚ bih, va'fu annĂ‚, vağfir lenĂ‚, verhamnĂ‚. Ente mevlĂ‚nĂ‚ fensurnĂ‚ alel kavmil kĂ‚firiyn.
Manası:
O Peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti. Mu'minler de (onlardan) her biri Allah'a, O'nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı. "O'nun (Allah'ın) peygamberlerinden hicbirini diğerlerinin arasından ayırmayız (hepsine inanırız), dinledik (kabul ettik; emrine) itaat ettik. Ey Rabbimiz, mağfiretini (isteriz). Son varışımız ancak Sana'dır." dediler. Allah hic kimseye gucunun yeteceğinden başkasını yuklemez. Herkesin kazandığı hayır kendi faydasına, yaptığı şer kendi zararınadır. "Ey Rabbimiz, unuttuk, yahut
yanıldıysak bizi tutup sorguya cekme. Ey Rabbimiz, bizden evvelki ummetlere yuklediğin gibi ustumuze ağır bir yuk yukleme. Ey Rabbimiz, takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma. Bizden sadır olan gunahları sil, bağışla. Bizi yarlığa, bizi esirge. Sen Mevlamız'sın bizim. Artık kafirler guruhuna karşı da bize yardım et.
Fazileti:
Bu ayet-i kerimeler hakkında Resulu Ekrem (s.a.v.) buyuruyor ki:
"Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti bana indirdi. Allah (c.c.) mahlukatı yaratmazdan ikibin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı. Kim o iki ayeti yatsıdan sonra okursa gece ibadetinden ona kafi gelir."
"Kim Sure-i Bakara'nın son iki ayetini geceleyin okursa, onlar ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder."
"Cenabı Ecelli Ala, Sure-i Bakara'yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları oğreniniz. Kadınlarınıza, oğullarınıza oğretiniz. Cunku bunlar hem salattır, hem Kur'an'dır."
"Sure-i Bakara'nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazinelerden verildi. Onlar benden evvel hicbir nebiye verilmemişti. "
* Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece ve gerek gunduz olsun, devam edilmelidir.başkaları konuşamazlar. O da doğruyu soyler.
İşte bu, hak gundur. Artık dileyen Rabbıne doğru bir yol edinir.Biz, sizi yakın bir azabla uyardık. O gun, kişi ellerinin sunduğuna bakacak. Ve kafir: "Keski ben toprak olsaydım." diyecektir.
Şifalı Dualar Yukarı...
AMME(NEBE) SURESİ
NEBE' SURESİ'NİN MANASI
Bu sure, Mekke doneminde inmiştir. Kırk ayettir. Nebe'haber demektir. Sure kıyamet haberlerini ihtiva ettiği icin bu ad verilmiştir.
Rahman ve Rahıym olan Allah'ın adıyla...
Birbirlerini hangi şeyden koruyorlar?
Buyuk haberden mi?
Ki onlar onda ayrılığa duşmuşlerdir. (Kimiona inanmış, kimi de inanmamıştır.)
Hayır! Anlayacaklar!
Yine hayır, onlar gerceği anlayacaklar!
Biz, yeryuzunu bir beşik yapmadık mı?
Dağları da birer kazık.
Ve sizi cift cift yarattık.
Uykunuzu dinlenme kıldık.
Geceyi bir ortu kıldık.
Gunduzu gecimlik kazanma vakti kıldık.
Ustunuzde yedi sağlam gok bina ettik.
Pırıl pırıl parlayan bir kandil astık.
Sıkışan bulutlardan şarıl şakıl su indirdik.
Ki onlarla bitkiler ve taneler cıkaralım,
Ve sarmaş dolaş bahceler yetiştirelim,
Muhakkak ki hukum gunu, belirlenmiş bir
vakittir.
O gun sura uflenir, boluk boluk gelirsiniz.
Gok acılmış, kapı kapı olmuştur.
Dağlar yurutulur, serap haline gelir.
Şuphesiz ki cehennem, bir gozetleme yeridir.
Azgınların varacağı yerdir.
Orada cağlar boyu kalacaklardır.
Orada ne bir serinlik, ne de icecek bir şey tatmazlar.
Sadece kaynar su ve irin icerler.
Yaptıklarına uygun bir ceza olarak.
Cunku onlar bir hesap gunu olduğunu ummuyorlardı.
Bizim ayetlerimizi yalanladıkca
yalanlamışlardı.
Biz ise her şeyi bir kitapta sayıp yazmışızdır.
Şimdi azabı tadın. Artık size azaptan başka bir şey artırmayacağız.
Şuphesiz ki Allah'ın yasak kıldığı şeylerden sakınanlar icin kurtuluş vardır.
Bahceler ve bağlar;
Goğusleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar;
Ve dolu kĂ‚seler vardır.
Orada yalan ve boş soz işitmezler.
Rabbından bir mukafat ve bağış olarak;
Goklerin, yerin ve ikisi arasında
bulunanların Rabbi RahmĂ‚n'dan ki, O'na hitapta
bulunmaya kimse muktedir olamaz.
O gun, Ruh ve melekler saf halinde
duracaklardır. RahmĂ‚n'ın izin verdiklerinden
başkaları konuşamazlar. O da doğruyu soyler.
İşte bu, hak gundur. Artık dileyen Rabbına doğru bir yol edinir.
Biz, sizi yakın bir azabla uyardık. O gun, kişi ellerinin sunduğuna bakacak. Ve kafir: "Keski ben toprak olsaydım." diyecektir

Peygamberimiz (s.a.v.) bu surenin fazileti hakkında şoyle buyuruyorlar:
"İkindi namazından sonra bu sureyi okuyan kimsenin Allah (c.c.) azabım hafifletir."
"Nebe' suresini baştan sona kadar okuyan kimseye Cenabı Hakk cennette şarĂ‚b-ı tahûr (cennet şarabı) ikram edecektir."
Bu sureyi herhangi bir şeyin uzerine okuyup, o şeyi bir yere emanet etmek, calınıp kaybolmaması icin her şeye kafidir.
Her sıkıntının yok olması icin bu sure okunmalıdır. Neticede ferahlık gorulecektir.
Şifalı Dualar Yukarı...
ANNE VE BABA HAKKIResulu Ekrem şoyle buyurmuşlardır:
"Ana ve babasına karşı gelen evlada, Allah tarafından şoyle nida edilir:
"Sen dilediğin kadar ibadet yap. Onlara asi olduğun muddetce ben seni katiyyen affetmiyeceğim."
Baba ve anasına iyilik edip onların rızasını alana da, Allah Teala şoyle nida eder:
"Sen de istediğini yap. Değil mi ki sen onlara iyilikte bulunuyorsun. Ben de seni affedeceğim."
Hazreti Peygamber buyuruyor:
"Kur'an'ı okuyup da onunla amel etmeyen, onu okumamış sayılır, ana ve babasına sert gozle bakan onlara iyilik yapmamış olur. İşte ne benim, ne de onların birbirimizle hic alakası yoktur."
Yine Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
"Ana babasına iyilik eden kimse istediğini yapsın, katiyyen cehenneme girmeyecektir. Onlara isyan eden de istediği kadar ibadet yapsın. O da cennete girmeyecektir."
Efendimiz (s.a.v.) buyurdu:
"Hic bir evlad yoktur ki, babasına merhamet ile baksın da Allah Teala onun her bakışına karşılık, kabul olunmuş bir hac sevabı vermesin."
Bunun uzerine Efendimiz'e sordular:
"Her gun yuz defa baksa da mı?"
"Evet, Allah daha coğunu ve guzelini vermeye kadirdir."
Efendimiz buyurdu:
"Baba ve anasının kabrini ziyaret eden kimseye Allah Teala kabul olunmuş bir hac sevabı verir. Ana ve babasının kabirlerini cok ziyaret edenlerin kabirlerini de, melekler ziyaret ederler."
Efendimizin şu hadisini iyi dinle kardeşim! "Baba ve anasına karşı gelene Allah lanet etsin."
Başka bir hadiste de Efendimiz şoyle buyurdu: "Baba ve anasına duada bulunmayanın rızkı kesilir."
Şifalı Dualar Yukarı...
ARŞ-I AZAM-IN HAZİNELERİNDEN BİRİBir gun Cebrail Aleyhisselam, Efendimiz Aleyhisselam'ın huzuruna gelmişti. Hazreti Peygamber (s.a.v.) onun yuzunde tebessumlu ve mujdeleyici bir hal gormuştu. Daha once onu boyle hic gormemişti.
Cebrail Aleyhisselam:
Ya Muhammed, Allah'ın selamı uzerine olsun, dedi. Hazreti Peygamber (s.a.v.)
Ey Cebrail! Allah'ın selamı senin de uzerine olsun, karşılığını verince Cebrail (a.s.):
Ya Muhammed! Allah beni sana oyle buyuk bir hediye ile gonderdi ki, senden once bu hediye kimseye gonderilmedi. Bu ancak sana ikram edildi, dedi. Efendimiz (s.a.v.):
- Nedir o hediye, ey Cebrail? diye sordu. Cebrail (a.s.):
- Sana gonderilen o hediyeler, Arş-ı A'zam'ın hazinelerindendir. Ey Allah'ın Resulu! Sen de onları oku! buyurdu.
Dua budur:
Yà men azheral cernile ve seteral kabiyha yà men lem ytiàhiz bil ceri reti ve lem yehtukìs setra, yà aziymel afvi, yà husnet teca viizi, yà vàsial magfirati ve yà bàsital yedeyni bir rahmeh, yà mìintehà kulli sekvà ve yà sàhibe kulli necvà, yà kerìmes safhi ve yà aziymel menni ve yà mubdien niami kablestihkàkihà, yà rabbàhu ve yà seyyidàhu ve yà emelàhu ve yà gàyete ragbetàhu, es'eluke en là tesviye halkì bin nàr. AllĂ‚humme innî estevdiuke dînî fahfazhu aleyye fi hayatî ve ba'de vefatı. AllĂ‚humme innî uceddidul îmĂ‚ne tecdîden bi kavli lĂ‚ ilahe illallah, muhammedun resûlullĂ‚h.
"Bu duayı sabah-akşam okuyanlar son nefeslerinde imanlarını şeytanın şerrinden korumuş olurlar."
Şifalı Dualar Yukarı...
ARADIĞINI BULMAK İCİN DUA Ca'fer el-Huldî (rahimehullah)'dan: Ebul Hasan'a veda ederken dedim ki:
Bana bir azık ver!
- Bir şey kaybettiğin zaman yahut birisiyle buluşmak istediğinde şoyle dua et:
Rabbim, kalbime genişlik ver, işimi kolaylaştır. Dilimden duğumu coz ki sozumu iyice anlıyabilsinler. Kalemi ele alınca şu dua okunur:
YĂ‚ hayyu yĂ‚ kayyûmu bi rahmetike esteğıysu.
Manası: Ey Hayy ve Kayyûm yuce Rabbim! Rahmetinle Sen'den yardım istiyorum. Girdiğim bu imtihanda beni muvaffak eyle.
İmtihana girerken Allah'a guvenip, bu dualar samimiyetle okunursa, Allah'ın izni ile muvaffakiyet elde edilir.
Şifalı Dualar Yukarı...
AREFE GUNU OKUNACAK DUALĂ‚ ilahe illallĂ‚hu vahdehû lĂ‚ şeriyke leh, lehul mulku ve lehul hamdu bi yedihil hay ru ve huve alĂ‚ kulli şey'in kadiyr.
Manası: Bir olan şeriki bulunmayan Allah'tan başka hicbir ilah yoktur. Mulk O'nun, hamd O'na mahsustur. Hayr O'nunyed-i kudretindedir.
Her şeye gucu yetendir.
* Arefe gunu yuz defa ihlas suresi ve yuz defa salavat-ı şerife ile birlikte bu dua okunursa Cenabı Hakk meleklerine şoyle buyurur:
"Ey meleklerim, bu kulum beni zikretti, ihlası okudu. Ondan sonra da Peygamberime salavat-ı şerife getirdi. Ben bu kuluma ne iyilik yapsam azdır. Hatta bu kulum hacları kabul olunmayanlar icin "ya Rabbi, haclarını kabul buyur." dese onu da kabul ederim."
Yukarıda soylenen şeyleri arefe gunu sabahleyin erkenden okumalıdır. Aksi halde şeytan unutturup insanın okumasına mani olur.
Şifalı Dualar Yukarı...
AREFE GUNU YAPILACAK EN KIYMETLİ ZİKİRLERBismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahıym.
KulhuvallĂ‚hu ehad. AllĂ‚hus samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekûn lehû kufuven ehad. LĂ‚ ilahe i Ha İlĂ‚ hu vahdehû lĂ‚ şeriy ke leh, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alĂ‚ kulli şey'in kadiyr. AllĂ‚humme salli alĂ‚ muhammedin ve enzilhul muk'adel mukarrabe ındeke yevmel kıyĂ‚meh
(100 defa)Cenabı Peygamber Efendimiz bunların fazileti hakkında:
"Her kim arefe gunleri bunları yapacak olursa Cenabı Hakk meleklerine: "Ey meleklerim, benim kulumun yaptığı bu ibadetine karşılık olarak ne yapsam azdır. Bu kulum, haclan kabul olunmayanlar hakkında: "Ya Rabbi onların haclannı kabul et." dese, onu da kabul ederim, buyurmuştur."
Şifalı Dualar Yukarı...
ASR SURESİNİN FAZİLETİNE DAİRBismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahıym.
Vel asr. İnnel insĂ‚ne le fî husr. İllelleziyne Ă‚menû ve amilus sĂ‚lihĂ‚ti ve tevĂ‚sav bil hakkı ve tevĂ‚sav bis sabr.
Manası:
Andolsun asra ki, muhakkak insan kat'i bir ziyandadır. Ancak iman edenlerle guzel, guzel amel ve hareketlerde bulunanlar, bir de birbirine hakkı tavsiye, sabrı tavsiye edenler boyle değil. Onlar ziyandan mustesnadır.
* Sevgili Peygamberimiz'in ashabından iki zat birbirlerine kavuşunca, biri diğerine Asr suresini okumadan ve sonra da selam vermeden ayrılmazlardı.
* Şiddetli ateş yapan bir hastalığa yakalanan
kimseye Asr suresi okunursa, şifa bulur. Bir kimse bu sureyi dort ayrı kağıda yazıp, her birisini korunmasını istediği yerin dort ayrı koşesine yerleştirirse, Cenabı Hakk o yeri her turlu felakete karşı himaye eder.
Şifalı Dualar Yukarı...
AY GORULDUĞU VAKİT OKUNUCAK DUAAllĂ‚humme ehillehû aleynĂ‚ bil emni vel îmĂ‚ni ves selĂ‚meti vel islĂ‚m. Rabbî ve rabbukellĂ‚hu hilĂ‚le ruşdin ve hayr.
Manası: Allah'ım! Doğan bu hilali bizlere hayırlı, bereketli, imanımızı ve ibadetimizi devamlı ve selamette kıl. Ey hilal! Senin de benim de Rabbimiz Allah'tır. Hayırlı ve uğurlu ol.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ ŞER ZAMANLARINDA OKUMAK"Şerri giderip matluba vĂ‚sıl olmaktan aciz kalırsanız, Ayet'el-Kursi'yi okumaya devam ediniz." İmam-ı Bûni diyor ki:
"Aklın ve fehmin ziyadeleşmesi icin Ayet'el-Kursi suya (50) defa okunarak icilirse, Allah Teala aklı ve fehmi ziyadeleştirir."
Resulu Ekrem buyuruyorlar
Manası:
*O'ndan başka ilah olmayan Allah, Hayy ve Kayyûm'dur. Ezeli ve ebedidir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Goklerde ve yerde olan şeyler O'nundur. İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın onunde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O'nun ilminden, O'nun istediğinden başkasını ihata etmezler. Kursi'si semaları ve yeri icine alır. Onların hıfzı O'nu yormaz. O, pek yuksek ve pek buyuktur.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYET-EL KURSİ'Yİ HER GUN OKUMAYA DAİRBir kimse hergun Ayet El Kursiyi 100 defa okursa,kendisine ruhani haller zuhur eder.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ OKUYAN KİMSENİN CİNNİYİ MAHLUP ETMESİİmam-ı GazĂ‚lî, İmam-ı Kuteybe'den, o da Benî Ka'b'dan bir kişiden hikaye eder, der ki:
Hurma satmak icin Basra'da bir yere gittim. Kiralamak icin bir ev buldum. İcerisinde orumcekler yuva yapmıştı. Bu evi sahibinden kiralamak icin istedim. Evin sahibi, bu evde ifrit denilen kafir bircinni vardır. Her gireni helak eder ve oldurur, dedi. Nihayet Allah (c.c.) beni o cinniden muhafaza eder dedim. Evi kiraladım.
Gece oldu, bir de baktım ki, simsiyah ateş gibi bir mahluk uzerime doğru gelmeye başladı. Ben de Ayet'el-Kusi'yi okumaya başladım. Ben okudukca, o da benimle birlikte kelime kelime okuyordu. Ben (ve lĂ‚ yeûduhû hıfzuhumĂ‚ ve huvel aliyyul azıym) dedim.
Benimle birlikte okuyamadı. Ben bu kelimelere devam ettim. O karanlık ve cinni yok oldu. Ben de bir koşede uyudum. Sabahleyin baktım ki cinninin olduğu yerde, yanmış parca ve kuller... O vakit kulağıma gaibden bir ses geldi. Dedi ki: "Sen buyuk bir cinni kafiri yaktın. " Ne ile yaktığımı sorduğumda (ve lĂ‚ yeûduhû hıfzuhumĂ‚ ve huvel aliyyul azıym.) tekrar tekrar okumakla cinni kafirini yaktın.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ OKUYANIN KALP GOZU ACILIRŞeyhu'l-Ekber, Arif-i billĂ‚h, Muhyiddin Arabî (k.s.) Ayet'el-Kursi'nin esrarı hakkında şoyle buyurmuşlardır:
"Her kim Ayet'el-Kursi'yi gece ve gunduz icerisinde bin defa okur ve buna kırk gun devam ederse (ara vermeden) Allah'a yemin ederim, Allah'a yemin ederim, Buyuk Allah'a yemin ederim, Kur'an-ı Azimuşşan'a yemin ederim, Keriym olan Resulu'ne yemin ederim ki, o kimsenin ruhaniyeti inkişaf edip kalb gozu acılır. Melekler o kimseyi ziyaret etmeye gelirler. O kimsenin her muradı hasıl olur."
Hacı Osman Efendi (rahmetullĂ‚hi aleyh) Hazretleri hayatta iken bazı kimselere bu evradı vermişlerdi. Hakikaten halisane okuyanların kalb gozleri acılmıştır. Ben kendilerine dedim ki: "Bunların kalb gozleri acılır mı?" Cevaben Hacı Osman Efendi Hazretleri: "Muhyiddin Arabi Hazretleri yalan soyler mi? İşte bunu o soyluyor." demişlerdi.
* Ayet'el-Kursi'nin esrarı hakkında bazı veli ve alimlerin sozleri şunlardır:
Muhyiddin Arabi, Sa'duddiyn TeftazĂ‚nî, İmam-ı Bûnî demişlerdir ki:
" Bir kimse Ayet'el-Kursi'yi harflerinin adedi kadar (170) defa veya mursellerin (salevĂ‚tullĂ‚hi aleyhim) adedi kadar (313) defa okursa, o kişiye goklerde ve yerdeki mahlukatın cumlesi itaat edip her şeyden muhafaza ederler. Duşmanları ne eli ve ne de dili ile hicbir zarar ve ziyan veremezler." buyurmuşlardır.
* Esrar-ı Mufide kitabından alınmıştır: - Bir kimse her gun Ayet'el-Kursi'yi on sekiz defa okursa, Allah (c.c.), o kulunun kalbini tevhid nuruyla ihya eder. Kalbini ledunnî ve hikmet ilmi ile doldurur. Rızkına bolluk verir. Kadrini yuce kılar. Mehabetinden herkes korkar.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ SABAHLARI OKUMAKHz. Omer (r.a.) buyuruyor:
"Bir kimse sabahleyin yatağından kalktığında, Ayet'el-Kursi'yi birer defa okursa, her okuyuşunda onune, arkasına, sağına, soluna, altına, ustune, icine sekizinci ile de kendini halka icine alırsa, o gun kimseye hic bir kimse zarar veremez. Evinin onunde kıyamet kopsa, haberi olmaz. Maddi ve manevi ne kadar kuvvete sahip olduğunu kendisi muşahede edecektir."
"Ayet'el-Kursi, İsm-i Azam'dır."
* İmam-ı Ebû Yusuf, Ayet'el-Kursi'nin esrarı hakkında (40) hadis-i şerif toplayarak buyurmuşlardır ki:
"Bu ayet-i şerife bir cok sırları ve faydaları kendinde toplamaktadır. Kunhune Cenab-ı Ecelli Ala'dan başka kimse vakıf olamaz..."
Şifalı Dualar Yukarı...
AKŞAM NAMAZINDAN SONRA YAPILACAK DUALARYĂ‚ mukallibel kulûbi vel ebsĂ‚r, sebbit kulûbenĂ‚ alĂ‚ diynik.
Manası: Ey kalpleri ve gozleri yed-i kudreti ile değiştiren Allah'ım! Kalplerimizi dinin (İslam) uzere sabit kıl.
* "Peygamber Efendimiz, akşam namazının farzından sonra iki rekat sunnet kılar ve bu duayı okurlardı."

LĂ‚ ilahe illallĂ‚hu vahdehû lĂ‚ şerike leh, lehul mulku ve lehul hamdu yuhyî ve yumîtu ve huve alĂ‚ kulli şey'in kadiyr.
Resulu Ekrem (s.a.v.) buyurdu:
"Her kim (bu zikri) akşam namazından sonraon defa okursa, Allah Teala o kimse icin silahlı melekler gonderir, onu şeytanların şerrinden sabaha kadar korurlar. Aynı zamanda Allah Teala onun icin cenneti icab ettiren on sevap yazar, cehennemi icab ettiren on gunahını affeder ve on koleyi de hurriyete kavuşturmuş kadar ecre nail olur."
Şifalı Dualar Yukarı...
AKRABASI VE ARKADAŞI OLEN KİMSENİN OKUYACAĞI DUAInnĂ‚ lillĂ‚hi ve innĂ‚ ileyhi rĂ‚ciûn, ve innĂ‚ ilĂ‚ rabbinĂ‚ le munkalibûn. AllĂ‚hummektubhu ındeke fil muhsinîn, vec'al kitĂ‚behû fi ılliyyîn, vahiufhu fi ehlihî fil ğĂ‚birîn, ve lĂ‚ tahrimnĂ‚ ecrahû ve lĂ‚ teftinnĂ‚ ba'deh.
Resulu Ekrem (s.a.v.) buyurdu: "Olum insanı korkutur, sizden birinize kardeşinin olum haberi gelirse bu duayı okusun."
Şifalı Dualar Yukarı...
AKSIRANIN VE AKSIRANI GORENİN OKUYACAĞI DUAResulu Ekrem buyurdu: "Sizden biriniz aksırdığınız vakit; "Elhamdu lillĂ‚h" derse arkadaşı da ona "YerhamukellĂ‚h" -Allah sana rahmet etsin, acısın- diye mukabelede bulunsun. Aksıran da "YehdîkumullĂ‚hu ve yuslihu bĂ‚lekum" -Allah Teala sizi hidayette kılsın ve kalbinizi ıslah etsin- diye cevap versin.
Şifalı Dualar Yukarı...
AL-İ İMRAN SURESİNİN FAZİLETİBismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahıym.
KulillĂ‚humme mĂ‚likel mulki tu'til mulke men teşĂ‚u ve tenziul mulke mimmen teşĂ‚u ve tuızzu men teşĂ‚u ve tuzillu men teşĂ‚u bi yedikel hayr, inneke alĂ‚ kulli şey'in kadiyr.
Manası:
De ki: "Ey mulkun sahibi Allahım! Dilediğine mulk verirsin, dilediğinden de mulku ceker alırsın ve dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır yalnız senin elindedir. Muhakkak ki sen her şeye kadirsin."
Fazileti:
"Al-i İmran'daki bu ayet ism-i azamdır. Onunla dua edildiği vakit kabul edilir."
"Bir kimse bu ayeti kerimeyi sonuna kadar okumayı adet haline getirirse, o kimse mulk ve saltanat sahibi ise Cenabı Hakk, o kimsenin mulk ve
saltanatını her turlu tasalluttan korur. İşleri duzene girer. Mulk ve saltanat sahibi değilse, o kimseye mulk ve saltanat verir. Verdiği o mulk ve saltanatı da her turlu duşmanlıklardan korur."
"Al-i İmran'ı okuyan kimseye kıyamet gunu Sırat ustunde, okuduğu her bir ayetin karşılığında emniyet verilir."
"Bir kimse Al-i İmran Suresi'ni cuma gunu okursa, guneş batana kadar Allah Teala o kimseye rahmeti ile tecelli eder, melekler ise mağfiretini isterler."
Şifalı Dualar Yukarı...
AL-İ İMRAN SURESİNİN 154. AYETİNİN SIRLARIAhmed Deyrebi Hazretleri bu ayetler hakkında şoyle diyor: "Bu ayeti kerimeleri misk ve safrandan yapılmış murekkeple kağıt uzerine yazarak uzerinde taşıyan kimseden korku, endişe sıkıntı ve uzuntu Allah'ın izni ile şifa bulur. Bu ayeti kerimelerin maddi ve manevi hastalıkların şifası hususunda buyuk tesiri vardır.
Faydalanmak isteyen kimse bu ayeti kerimeleri temiz bir kap icine yazarak yağmur veya kaynak suyu ile kap icindeki yazıyı siler ve yedi gun sabahları ac karnına bu sudan icer, elleri ve yuzune bu sudan biraz surerek:
"Ey Rabbim! Bu ayeti kerimelerin hurmetine bana acil şifalar ihsan eyle" diyerek ilahi divĂ‚na sığınırsa Allah'ın izni ile şifaya kavuşur."sonra, humma ve buna benzer ateşli hastalığa yakalanmış bir kimseye icirilirse, ateşi duşer ve hastalığı şifa bulur.
Şifalı Dualar Yukarı...
ALLAH İSMİ ŞERİFİNİN SIRLARIYalnız Allah Teala'nın Zatı'na mahsus olan bu ism-i şerif, İsm-i A'zam'dır.
Allah ismi şerifi, Kur'an'da (2360) yerde gecmektedir. Esma-i Husna'nın tamamı bu ismi celilin icindedir. İsm-i celillerin sultanıdır.
Hastalıklarda:
Bu ism-i celil bir kaba (66) adet yazılır ve su ile imha edilerek icilirse Allah'ın izni ile hasta şifaya kavuşur.
Cinnin bağlanması:
Cin musallat olan kimsenin kurtulması icin Allah ism-i cehlinin harfleri, hastanın parmaklarına yazılmalıdır.
Cinnin yakılması:
Cin musallat olan kimsenin kurtulması icin Allah ism-i cehlinin harfleri tek tek mavi bir bez uzerine yazılır. Bu bez yakılarak hastaya koklatılırsa, hastaya musallat olan cin, yanarak helak olur. Hasta da şifaya kavuşur.
Şeytandan korunma:
Şeytanın tasallutundan korunmak icin Allah ismi bir kaba yazılır. Bu yazı, su ile imha edilerek hastanın uzerine serpilirse şeytan helak olur. Sara hastalığında da bu yontem kullanılmalıdır.
"O oyle bir Allah'tır ki, O'ndan başka ibadet edilecek hicbir ilah yoktur. "
Sırları:
Kim her gun devamlı olarak "YĂ‚ Allah, yĂ‚ Hû" diye (lOOO)'er defa okursa Cenabı Hakk onu kemali yakıyn ile rızıklandırır.
Kim cuma namazından once abdestli olduğu halde tenha bir yerde "YĂ‚ AllĂ‚hul mahmûdu fî kulli fiĂ‚lih" diye (200) kere okursa umduğunu kolaylıkla elde eder. Hekimlerin tedavisinden umit kestikleri hastalar okursa eceli gelmemişse şifaya kavuşurlar.
Allah
Cenabı Hakk'ın en yuce ismi olan bu mubarek isim, Allah Teala'nın Celal ve Cemal gibi butun isimlerini kapsamaktadır. Bu mubarek isim, ancak Cenabı Hakk'ın Zafına mahsustur. O'ndan başka hic bir varlık bu isimle anılmamış ve anılamaz da. KĂ‚mil insanlar, Cenabı Hakk'ı "Allah, Allah, Allah..." diye bu isimle zikretmişlerdir. Cunku bu mubarek isim, İsm-i A'zam'dır. (99) ismi şerifin kutbu ve en buyuğudur. "Allah" diye zikreden, Allah'ı butun
isimleri ile, "er-RahmĂ‚n" diye zikreden yalnız rahmet sıfatı ile anmış olur. Diğer isimler de boyledir.
Bu mubarek ism-i şerifin ozellikleri:
1. Bu mubarek ism-i şerifi insanlardan uzak bir
yerde zikretmeye abdestli olarak devam eden kula,
meleklere mahsus alemlerin kapıları acılır. Oradan
Ceberut alemini seyretmeye başlar.
Devamlı olarak "Allah, Allah..." diye zikredenin maneviyatı guclenir, Rabbani nurlar ile nurlanır. (lOOO)'er defa okuyan kimse yakıyn makamını elde eder.
Cuma namazından once sakin bir yerde oturup:
"YĂ‚ Allah, yĂ‚ Hû" diyerek (100) defa zikreden kimse istediği şeye nail olur. (1000) defa okuyanın imanı kuvvetlenir. Duşmanları heybetinden yuzune bakamazlar.
4. Bu mubarek ism-i şerif ile dua edenin duası
kabul olunur. Nefsine musallat olan şeytan yakılır.
Butun varlıkların istifade kaynağı bu ismin sahibi Zat'ı Ecelli ve Ala'dır. O'ndan başkası yok olmaya mahkumdur. Bize gereken ise O'ndan başkasından yuz cevirmektir. O'ndan başkasından korkmamaktır. Cunku O:
"Eğer mu'minseniz Benden korkun, insanlardan korkmayın " ferman-ı ilahisinin sahibidir.
Şifalı Dualar Yukarı...
ALLAH RESULUNUN VEFATI ANINDA OKUDUĞU DUAAllĂ‚hummağfir lî verhamnî ve elhıknî bir refîkıl a'IĂ‚.
Manası: Allah'ım, bana mağfiret kıl ve bana acı. Beni arkadaşlarım olan peygamberlerin makamına ulaştır.
Hazreti Aişe (r.a.) anlatıyor:
"Resulu Ekrem olum anında bana dayandı, bu duayı okuyordu."
Şifalı Dualar Yukarı...
ALLAHU TEALAYA İMAN İLE KAVUŞMAKYĂ‚ hayyu yĂ‚ kayyûmtt yĂ‚ bediy'as semĂ‚vĂ‚ti vel erdi yĂ‚ zel celĂ‚li vel ikram, yĂ‚ Allah, lĂ‚ ilahe illĂ‚ ente es'eluke en tuhyiye kalbi bi nûri ma'rifetike yĂ‚ erhamer rĂ‚hımiyn.
Manası:
Ey olmeyen, diri ve kayyum olan Rabbim! Ey yerleri ve gokleri en guzel bir bicimde yoktan var eden Rabbim! Ey Celal ve ikram sahibi Rabbim! Ey senden başka gercek bir mabud olmayan Rabbim! Senden marifet nurunla olu kalbimi canlı tutmanı istiyorum. Ey merhametli olanların en merhametlisi!
Hikmeti:
"Allah Teala, bu duayı her gun imsaktan sonra kırk defa okuyan kulunun kalbini diri tutar. Kalbini iman nuru ile diriltir. Son nefesinde Allah'a iman ile kavuşmasına vesile olur."
Şifalı Dualar Yukarı...
AYAĞI UYUŞAN KİMSENİN OKUYACAĞI DUAİbni Abbas (r.a.)'ın yanında birinin ayağı uyuşmuştu, İbni Abbas (r.a.) ona: "İnsanlardan en cok sevdiğin kişiyi duşun dedi.O adam da ''Muhammed A.S'' dedi ve ayağının uyuşukluğu gecti.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ EVDEN CIKARKEN OKUNURSAResulullah (s.a.v.) Efendimiz buyuruyorlar: "Her kim, evinden cıkarken Ayet'el-Kursi'yi okursa, evine varıncaya kadar Allah (c.c.)'ın taht-ı himayesindedir. Ayet'el-Kursi okunan eve otuz gun şeytanlar giremez. Kırk gun sihirbaz erkek ve kadınlar giremezler."
"Ya Ali, Ayet'el-Kursi'yi cocuklarına, zevcelerine, komşularına oğret. Bundan daha buyuk bir ayet nazil olmadı. Bir kimse yatacağı vakit Ayet'el-Kursi'yi okursa, Allah (c.c.) kendi nefsini, komşusunu, komşusunun komşusunu, evinin etrafında bulunan evleri her turlu fenalıktan emin kılar. Sozlerin efendisi Kur'an'dır. Kur'an'ın efendisi Sure-i Bakara'dır. Sure-i Bakara'nın efendisi Ayet'el-Kursi'dir."
"Bir mu'min evinden cıkacağında, yahut duşmanlarından korktuğunda veyahut yırtıcı hayvanlardan korktuğunda Ayet'el-Kursi'yi okursa, Allah Teala o kimseye yetmiş bin melaike gonderir. Onun icin istiğfar ederler ve korktuğu şeyden emin kılar, muhafaza ederler."
"Her kim evinden dışarıya cıktığında Ayet'el-Kursi'yi okursa, Cenabı Hakk o kimse icin yetmiş bin melaike vazifelendirir, onun icin istiğfar ederler. Evine donerken Ayet'el-Kursi'yi okursa Cenabı Ecelli ve Ala o kulundan fakirliği kaldırır."
Resulullah (s.a.v.) Efendimiz Hazretleri'nin oğrettiği dualar okunmazsa insanın imanını alırlar."
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ NAMAZDAN SONRA OKUNURSA"Her kim farz namazlarından sonra Ayet'el-Kursi'yi okursa, diğer namaza kadar Cenab-ı Ecelli ve Ala'nın taht-ı himayesindedir."
"Her kim farz namazlarından sonra Ayet'el-Kursi'yi okursa, olum olmasaydı, doğrudan doğruya Cennete giderdi." buyurmuşlardır.
Ebû UmĂ‚me (r.a.)'den rivayet edildiğine gore Resulullah (s.a.v.) Efendimiz buyurdular ki:
"Bir mu'min, beş vakit namazın arkasından Ayet'el-Kursi'yi okursa, Cenab-ı Hak harp meydanında şehit olan nebilerinin canını aldığı gibi, bu mu'minin canını da kendi yed-i kudretiyle alacaktır."
* Eğer bir kimse, Ayet'el-Kursi'yi sabah ve akşam okumaya devam ederse kıyamet gunu melaikeler: "YĂ‚ Rabbi, bu kulun olmedi, biz bunu dunyada gormedik" diyeceklerdir.
* Allah Resulu (s.a.v.) şoyle buyuruyor: "Yatağınıza yattığınız zaman Kursî ayetini
okuyunuz. Zira orada kaldığınız muddetce koruyucunuz bizzat Allahu Teala'dır. Sabaha kadar o yatağın cevresine şeytan yaklaşamaz.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ İSM-İ AZAM OLDUĞUNA DAİRHazreti Ali'den rivayet edilmiştir: "Bedir savaşında Resulullah (s.a.v)'m yanına gittim. Baktım ki, secdeye varmış: "YĂ‚ Hayyu, yĂ‚ Kayyûm" diye devamlı bu esmaları zikrediyordu. Başka bir şey ilave etmiyordu. Boylece yanından ayrıldım. Kafirlerle savaşa gittim. Bir sure sonra Resulullah (s.a.v.)'ın yanına dondum. Yine aynı zikre devam ediyordu. Savaş esnasında devamlı Resulullah'ın yanına gidip geldim. Savaş bitene kadar bu zikre devam ettiğini gordum. Allah (c.c.) onun bu zikri sayesinde zaferi bize muyesser kıldı." İbn-i Abbas (r.a.)'dan:
* Allah (c.c.)'ın en buyuk isimleri, (YĂ‚ Hayyu, yĂ‚ Kayyûm/dur.
Bedir savaşında Resulullah (s.a. v.) Efendimiz'in savaş bitinceye kadar devamlı olarak, Cenabı Ecelli ve Ala'nın bu ism-i Ă‚lileri ile zikretmesi, bu isimlerin buyukluğunu te'yid etmiştir. "Eğer Cenabı Ecelli ve Ala'nın bunlardan daha buyuk ism-i Ă‚lisi olsaydı, savaş anında onlarla zikrederdi." buyurmuşlardır.
* Allahu Teala sıkıntı anında Ayet el-Kursi'yi okuyanın yardımına koşar. Gece yarısı kıbleye karşı (170) defa okuyan kimsenin Allahu Teala dilek ve hacetlerini gercekleştirir.semĂ‚vĂ‚ti vel ardı yĂ‚ zel celĂ‚li vel ikram." ve ( yĂ‚ Rabbi, bu ayeti kerime ve icindeki esmĂ‚-i ilĂ‚hinin hurmetine bu zalimin dilini bağla, ağzını kilitle, hakkımda iyilikten başka bir şey konuşmasın) der de zalimin yanına girerse, Cenab-ı Ecelli ve AlĂ‚ o zalimi dilsiz kılar. Allah (c.c.)'ın izni ile ondan zarar gelmez.
Kalp ağrısında, nefes tutulmasında, ciğer ve karın ağrılarında Ayet'el-Kursi'yi, temiz bir tabağa uc defa yazar, temiz su ile yazıyı imha eder de iceceği vakit hangi dert icin iciyorsa, mesela karın ağrısından emin olmak icin şifa niyeti ile iciyorum der icerse, Cenab-ı Ecelli AlĂ‚, Ayet'el-
Kursi hurmetine o kimseyi o dertten şifaya kavuşturur.
Bir kimse Cuma gunu ikindiden sonra Ayet'el-Kursi'yi ıssız bir yerde (17) defa okursa, daha evvel kendinde bulunmayan haller meydana gelir. O anda dua etse, duası kabul olunur.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ NAMAZDAN EVVEL OKUNURSAAyet'el-Kursi namazdan evvel okunursa, huzurla kılınır. Şeytan vesvese veremez. Ve yaklaşamaz. Ayet'el-Kursi'yi okuyanı, Allah (c.c.) cumle kaza ve belalardan, tehlikelerden, şeytanın şerrinden muhafaza eder. Şeytanın yetmiş turlu tuzağı vardır.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'NİN ESRARI VE HİKMETİHazreti Ali (r.a.)'den rivayet olunmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki:
"Allah (c.c), Kursi'yi inciden yaratmıştır. Buyukluğunu Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'dan başka kimse idrak edemez."
Diğer hadis-i şerifte:
"Yedi kat sema ve yedi kat yerler Kursi'nin yanında, sahra ortasında bir halka mesabesindedir."
İbni MĂ‚ce'nin rivayetine gore:
"Guneşin nuru, Kursi'nin nurunun yetmiş cuz'unden bir cuzdur. Kursi'nin nuru ise Arş'ın nurunun yetmiş cuz'unden bir cuzdur. Hamele-i Arş (Arş'ı yuklenen melekler) ile Hamele-i Kursi (Kursi'yi yuklenen melekler) arasında yuz kırk tane hicab vardır. Bunların yetmişi nurdan, yetmişi karanlıktandır. Her hicabın arası, beşyuz senelik mesafedir. Eğer Arş-ı A'zam'la Kursi'nin arasındaki hicablar olmasaydı, Kursi'deki melekler Arş'ın nurundan yanarlardı." buyurmuşlardır.
Yedi kat sema ve yedi kat yerler, Arş'ın yanında kaybolur. LĂ‚ teşbih Arş-ı A'zam, Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'nın sarayı gibidir. Emri oradan verir. Emr-i İlĂ‚hî Kursi'nin uzerine indiği an, mermer uzerine duşen ağır altın zincirin ses cıkardığı gibi ses cıkarır. Kursi'deki melekler, Cenab-ı Ecelli Ala'nın bu emrinin azametinden, ve bu sesin şiddetinden bayılırlar. Ayıldıklarında Arş'taki meleklere sorarlar:
"Rabbimiz ne emir buyurdu? "
Onlar cevaben:
"Hakkı ve doğruyu emir buyurdu." derler.
Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'nın emr-i ilĂ‚hisi oradan Sidre-i MuntehĂ‚'ya, buradan yedinci kat semaya gelir. Boylelikle Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'nın emr-i ilĂ‚hisi butun semalardan gecerek dunyaya iner.
* Evliyaların buyuklerinden olan İmam-ı ŞĂ‚rĂ‚nî (k.s.), emr-i ilĂ‚hinin bu şekilde nuzul etmesinin sebeb-i hikmetini şoyle anlatır:
"Eğer Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'nın emr-i ilĂ‚hisi, semalara uğramadan vasıtasız olarak dunyaya ve insanlara gelseydi, hitab-ı ilahinin azametinin şiddetinden hepsi erirdi..."
* Muhyiddin Arabi (k.s.) buyuruyorlar ki: "Allah (c.c.)'ın emr-i ilahisi beş yerden iner:
1.) Kalem-i A 'lÂ: Buradan farzlar iner.
2.) Levh-i Mahfuz: Buradan menduplar iner.
3.) Arş: Buradan haramlar iner.
4.) Kursi: Buradan mekruhlar iner.
5.) Sidretu'l-MuntehĂ‚. Buradan Cenab-ı Ecelli AlĂ‚'nın helal ve mubah gibi emirleri iner... "
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'NİN FAZİLETİAllah Resulu buyurdu:
"Bir Ayet'el-Kursi'yi okumak, bin ayet okumaya bedeldir."
Resulullah (s.a.v.) Efendimiz, Ka'b (r.a.)'a:
"YĂ‚ EbĂ‚ Munzirl Kur'an-ı Kerim'in ayetleri icinde hangisi daha buyuktur? " buyurduklarında, "Allah (c.c.) ve Resulu daha iyi bilir." dedi.
Resulullah (s.a.v.) bir daha sorduklarında, AllĂ‚hu lĂ‚ ilahe illĂ‚ huvel hayyul kayyûm'u okudu. Bunun uzerine Resulullah (s.a.v), mubarek ellerini Ka'b (r.a.)'ın goğsune koydular."Bu ilim, sana afiyet olsun..." buyurdular.
Yine bir hadis-i şerifte:
"Bir mu'min Ayet'el-Kursi'yi okursa, Cenab-ı Ecelli ve AlĂ‚, ervah-ı mu'minînin kabirlerini nurlandırır, genişletir. Okuyana da buyuk ecirler verilir. Her harfi icin bir melek yaratılır. Okuyan kimse icin kıyamete kadar istiğfar ederler..." buyurmuşlardır.
Resulullah (s.a.v) Efendimiz:
"Muhakkak Ayet'el-Kursi'nin lisanı vardır. Birmu'min Ayet'el-Kursi'yi okuduğunda o, Arş-ı AlĂ‚'nın altında secdeye kapanır. Kendisini okuyanın Rabbul Ă‚lemîn'den affolunmasını ister..." buyurmuşlardır. Bir hadis-i şerifte:
"Ayet'el-Kursi'de yedi kale kuvveti vardır... " buyurmuşlardır.
Samimi bir niyet ile bir kere Ayet'el-Kursi okunursa, ic ice yedi tane kale icine girmiş gibi manevi kuvvet kazanılacağı Resulullah (s.a.v.) Efendimiz'in bu hadisi şeriflerinden anlaşılmıştır. Daha fazla okuyanın durumunu buna gore kıyas etmelidir. Bu ayeti kerimenin hikmet azamet ve esrarından dolayıdır ki, Cenabı Fahri Alem (s.a.v.)'e yetmiş bin melaike-i kiramla nazil olmuştur.
Resulullah (s.a.v.) Efendimiz buyuruyorlar ki:
"Kur'an'da en buyuk ayet; Ayet'el-Kursi'dir. Bir kimse onu okursa, Allah (c.c.) ona bir melek gonderir. Ertesi gunu okuduğu saate kadar o kimsenin hasenatını yazar, seyyiĂ‚tını mahveder..."
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ UZERİNDE TAŞIYAN KİMSEEğer bir kimse Ayet'el-Kursi'yi yazıp uzerinde taşırsa, Allah (c.c.)'ın izni ile turlu Ă‚fĂ‚t ve musibetlerden emin olur. Gece gezen şeytan ve cinnîlerin şerrinden muhafaza olunur.
Şifalı Dualar Yukarı...
AYETEL KURSİ'Yİ YATARKEN OKUMAKResulu Ekrem, ashabına:
"Yatağına geldiğin vakit Ayet'el-Kursi'yi oku. Muhakkak ki Allah Teala sana bir melek muekkel kılar. Sabaha kadar seni şeytanın şerrinden muhafaza eder." buyurmuşlardır.
* Korkulu bir mekanda bulunan veya kotuluk ve zulumlerinden cekindiği kimseler arasında olan kişi (21) defa Ayet el-Kursî'yi okursa, Allah (a.c.) onların şerrinden, okuyan kulunu muhafaza eder.
LĂ‚ilahe illallĂ‚hu vahdehû lĂ‚ şeriyke leh, lehul mulku ve lehul hamdu yuhyî ve yumiytu ve huve hayyun lĂ‚ yemûtu bi yedihil hayru ve huve alĂ‚ kulli şey'in kadiyr.
Resulu Ekrem (s.a.v.) buyurdu:
"Kim sokak veya pazara cıktığı vakit bu zikri okursa, Allah Teala onun icin bir milyon sevap yazar, bir milyon gunahını bağışlar, affeder ve bir milyon derecesini yukseltir." (Cennette de onun icin bir koşk bina edilir.)
Şifalı Dualar Yukarı...
AYNAYA BAKARKEN OKUNACAK DUAElhamdu lillĂ‚h. AllĂ‚humme kemĂ‚ hassente halkıy fe hassin hulukî.
Manası: El hamdu lillĂ‚h, (İlahi) yaratılışımı guzel yaptığın gibi ahlakımı da guzel yap, Allah'ım.
* "Peygamber Efendimiz (s.a.v.) aynaya baktıkları vakit (bu duayı) okurlardı."
Şifalı Dualar Yukarı...
AZ ZAMANDA COK SEVAP KAZANDIRAN AYETLER VE DUALAR*Ataullah el-İskenderî Hazretleri "Hikem" kitabında cok guzel yazmıştır:
BismillĂ‚hirrahmĂ‚nirrahıym. Kul huvallĂ‚hu ehad. AllĂ‚hus samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekûn lehû kufuven ehad. SubhĂ‚nellĂ‚hi ve bi hamdihî adede halkını ve ndĂ‚e nefsihî ve zinete arşihî ve midĂ‚de kelimĂ‚tih.
"Eğer ecelin yaklaşmış, omrun azalmışsa bunları okursan az vakitte cok sevap kazanırsın."
Şifalı Dualar Yukarı...
AYET'EL-KURSİ'Yİ OKUYARAK CİNNİYİ MAĞLUP ETMESİAbdullah ibn-i Mes'ud (r.a.)'dan rivayet edilmiştir:
* Resulullah'ın ashabından bir sahabi, bir cirmi ile karşılaştı. Cinni ile kavgaya başladılar. Sahabi, cinniye galip gelerek yere vurdu. Cinni o sahabiye dedi ki:
"Ben seni bilekleri ince, cussesi kucuk, zayıf bir insan olarak goruyorum. Seninle ikinci defa olarak bir kavga daha edeceğiz. Eğer ikinci defa olarak da beni mağlup edersen, sana menfaati ve faydası olan bir şey oğreteceğim."
Kavgaya tutuşuyorlar, yine sahabi galip gelince, cinni ona:
"Sen Ayet'el-Kursi'yi okur musun? " Sahabe: "Evet, okuyorum." buyurdu. Cinni: "Ayet'el-Kursi okunan eve şeytan giremez. Dayak
yiyen eşeğin dayaktan kactığı gibi şeytan da sabaha
kadar o evden kacar." demiştir.

DEVAMI