Alternatif Tıpta Buyuk Tehlike!

17-23 Ocak 2008 tarih ve 132 sayılı Yeni Aktuel Dergisinin kapak konusu bir hayli enteresan.. Sozkonusu makaleyi, kaynak belirterek bir forum ortamında paylaşmak istediğimi ilettim. Henuz cevap alamadım.
Konu bir hayli onemli.. Bu nedenle, daha fazla beklemeden en onemli hususları sizler icin derlemek istedim.
Eğer olumlu bir cevap alırsam ve makalenin butunu elektronik ortamda bana ulaşırsa, burada paylaşıma devam ederim.

Keten tohumu ve ozellikle yağı mutlaka taze tuketilmeli, dondurucu ya da buzdolabında -7 derecede muhafaza edilmeli, soğuk zincirle dağıtılmalı. Aksi takdirde cabuk bozulur ve icinde, tuketildiğinde kansere yol acabilecek zararlı maddeler uremeye başlar!

Bu nedenle keten tohumu tane halinde alınarak evde oğutulup hemen tuketilmeli. Oğutulmuş tohumlarsa az miktarda alınıp buzdolabında ışık gormeyecek kapalı ve koyu renkli kutularda muhafaza edilmeli. Ve kesinlikle ısıtılarak, sıcak yemeklerde vs. kullanılmamalı.

Dokuz calışmadan yedisinde keten tohumundaki alfa linolenik asidin prostat kanseri gelişimine yol actığı belirtilmiş.

Ceşitli faydaları da olan keten tohumunda tuketilen miktarın altı ciziliyor. Kadınların 2-3 tatlı kaşığı, erkeklerinse 1-2 tatlı kaşığından fazla tuketmemeleri gerekiyor.

Keten yağı kullanımı ise, uretimde kullanılan teknolojik uygulamaların trans yağ oluşuma neden olması ve bu yağların da kansere yol acması nedeniyle kesinlikle tavsiye edilmiyor.

Ayrıca tohum halindeyken sahip olduğu lif bakımından zenginliği olan keten tohumu, yağ haline getirildiğinde bu ozelliğini de kaybediyor.

Ulkemizde yaklaşık dort yıldır, omega 3 yonunden zengin sarı keten tohumu yerine, kuş yemi olarak bilinen standart keten tohumu satılıyor.

Kaplumbağa kanının kansere şifa olduğu yolundaki inanc nedeniyle, gecen sene Karadenizde kaplumbağa kanını icen/kendine enjekte ederek olen 3 vatandaşımızla dunya literaturune gectik.

Soyanın, Cin ve Japonya gibi yuksek nufuslu Uzakdoğu ulkelerinin en fazla tercih ettiği gıda olduğu ve onların yaşam suresini uzattığı iddiaları cok eksik ve yanlıştır. Bu bolgelerde, soyanın total kalori icindeki payı %5 i gecmiyor ve bu urunlerin coğu da soyanın fermente urunlerinden (salca, natto, tempeh gibi) oluşuyor. Ostrojen acısından zengin bir bitki olan soyanın bu ozelliğinin fermente edilince faydalı olabileceğini belirten uzman diğer şekillerde tuketiminin kız cocuklarında erken ergenlikten bağışıklık sisteminin yetersizliğine kadar pek cok zararlı etkisinin bulunduğunu ekliyor.

Soyanın bir başka tehlikesi de şudur. Salam, sosis, sucuk gibi ceşitli et urunlerine yasal kılıf icinde gizleyerek ya da hic belirtmeden et yerine cok daha ucuz olan soya eklenmektedir.

Tum Aktarlar… Başkanı da şoyle diyor: Suriye menşeli yılan yağının, icinde olu yılan bekletilen zeytinyağı olduğunu tespit ettik. Bu sac dokulmesine, mazot kokan sozde “karınca yumurtası yağı”ysa tuylenmeye karşı satılıyor.

…Şoyle bir baktım da yine kaptırıp gitmişim. Onemli olan butun yerleri aktarmışım. Yine de aklınıza takılan bir yer olursa sormaktan cekinmeyin. Belki de gozumden kacmıştır.