Kastamonu'nun Bozkurt ilcesinde yuzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen kırmızı reishi mantarı uretiliyor. Turkiye'de uc yerde uretimi olan kırmızı reishi mantarının, Karadeniz bolgesindeki tek uretim yeri Bozkurt ilcesi. Oğuzkanlar İşletmesi tarafından uretilen reishi mantarı doğada cok nadir olarak bulunuyor.
Firma sahibi Suleyman Oğuzkan, Cin'de binlerce yıldan itibaren faydalarından dolayı ihtiyac hissedilen ve Cin hanedanlığının kıymetli bir hazinesi durumunda olan kırmızı reishi mantarının, uzun yaşamın kaynağı olarak bilindiğini ifade etti. Oğuzkan; kırmızı reishi mantarının; bağışıklık sistemine, sinir sistemine, boşaltım sistemine, dolaşım sitemine, kas ve kemik sistemine, kansere, bronşite, diabete, fiziksel gorunuşe, beden ve ruh sağlığına ve yaşlılığa faydalı olduğunu acıklandı.

Suleyman Oğuzkan, "Reishi, Japonca'da olumsuzluk anlamına geliyor. Haşa olumsuzluk Allah'a mahsus, lakin sağlık kaynağı olan mantarın omru uzatmasından dolayı bu isim verilmiş olabilir. Kırmızı reishi mantarını 3'er gramlık 30 paket halinde ambalaj yapıyoruz.Yıllık 800 kg uretim yapıyoruz. Urettiğimiz mantarları yurt ici ve dışında pazarlıyoruz. Sadece İstanbul'da 1 ayda 60 kilogram tuketiliyor." şeklinde konuştu.
Şifa kaynağı olan mantarın, kendine ozgu bir hazırlanma şekli olduğunu ifade eden Oğuzkan, şoyle dedi: "Cam demlikte metal ile temas etmeden 30 dakika 1 litre suda kaynatılarak isteğe gore sıcak ya da soğuk olarak tuketilmeli. Şeker ya da tatlandırıcı kullanılmamalıdır. İsteğe bağlı olarak bal ile tatlandırılabilir. Cok tanınmış bir mantar ceşidi olmayan kırmızı reishi mantarını yiyenler ise tadını bildiğimiz mantarlardan farklı ama lezzetli, ayrıca şifa kaynağı olduğunu bildiğimiz icin ayrı bir lezzetli geliyor."
bugun.com.tr