Antepfıstığı, icerdiği bircok yararlı madde sayesinde kalp rahatsızlıkları ve kanserin yanı sıra hucre tahribatını onlemesi, kolesterolu azaltması gibi cok sayıda rahatsızlığa şifa.
Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan ''resveratrol'' maddesinin antepfıstığında da bulunduğunu tespit eden Yrd. Doc. Dr. Ozlem Tokuşoğlu'nun Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) desteğiyle ''Yeşil Altın Antepfıstığı'' adlı kitabı cıktı.
Celal Bayar Universitesi Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Ozlem Tokuşoğlu, antepfıstığı uzerine yaptığı araştırmaların sonucunda uzum ve şarapta bulunan ''resveratrol'' adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğunu tespit etmiş, bunun ardından Tokuşoğlu, dunyanın bircok bilim adamından ve bilimsel dergilerinden ovguler almıştı. Bu araştırmasının, Turkiye ve dunyada geniş yankı bulduğunu, yurt ici ve dışında bircok televizyon ve radyo programlarında antepfıstığının bu ozelliğinden bahsedildiğini ifade eden Tokuşoğlu, bu kapsamda GTO'nun desteğiyle ''Yeşil Altın Antepfıstığı'' adlı kitabı hazırladığını ve basılıp piyasaya surulduğunu soyledi.
Tokuşoğlu, yaptığı acıklamada, kitapta antepfıstığının dunyadaki uretim merkezleri, ulkedeki uretim miktarı, tarımı, hasadı, depolanması, bileşimi ve sağlığa etkilerinin yer aldığını bildirdi. Kitapta ozellikle kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltan ''resveratrol'' adlı maddeden genişce bahsettiğini dile getiren Tokuşoğlu, şunları kaydetti: ''Bu madde, insan sağlığı acısından son derece onemli bir antioksidan maddedir. Resveratrol, kotu kolesterole etki yaparak kronik kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor. Resveratrol, kanser riskini de azaltmaktadır. Antepfıstığı, icerdiği bircok yararlı madde sayesinde kalp rahatsızlıkları ve kanserin yanı sıra hucre tahribatını onlemesi, kolesterolu azaltması gibi cok sayıda rahatsızlığa iyi geliyor.''
ANTEPFISTIĞI, E VİTAMİNİ ACISINDAN CEVİZDEN ZENGİN
Tokuşoğlu, vitamin ve mineraller acısından zengin olan antepfıstığının, E vitamini yonunden ceviz ve pikan fındığından zengin olduğunu, ayrıca bu urunde A ve B1 vitamininin de bulunduğunu soyledi. E vitamininin bazı kanser turlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olduğunu belirten Tokuşoğlu, gunde bir avuc yenecek antepfıstığı ile bir insanın gunluk E, A ve B1 vitamininin onemli bolumunu karşılayabileceğini kaydetti. Tokuşoğlu, antepfıstığının gormeden, hucre yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin guclenmesine kadar bircok onemli gorevler ustlendiğini belirterek, ''Kitapta bu konuların tamamını işledik. 86 sayfalık kitapta antepfıstığıyla ilgili A'dan Z'ye kadar bircok bilgi bulunuyor. Kitabın hazırlanmasında destek olan GTO'ya teşekkur ediyorum'' diye konuştu.
Antepfıstığı kalbinizin dostu, kanserin duşmanı
Alternatif Tıp0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Alternatif Tıp
- Antepfıstığı kalbinizin dostu, kanserin duşmanı