ruyada dertleşmek

Gercekten her satırı duygu yuklu.. Salavat getirelim lutfen.. Yazan kardeşimizden de Allah razı olsun..

Şu aciz ummetini, şu gunahkÂr ummetini dinlermisin? Bugun sana gozyaşlarıyla derdimi, icimi dokmek istiyorum. Kırık dokuk de olsa, eksik ve yanlış da olsa, şu gunahkÂr ummetinin yureğinden gelen sozleri dinlermisin?

Sen ki, şehidlerin sultanı, amcan Hz. Hamza'yı şehid eden vahşiyi bile dinledin ve O insan bir vahşi iken seninle dertleştikten sonra, kalbinde guller acarak bir yiğit, bir yıldız ve bir cennet varisi oldu. Hz. Vahşi oldu, senin ummetin oldu ya Rasulallah…

İşte bende, şu vahşileşen insanların arasından bir an sıyrılarak, Hz vahşi gibi, Hz. Enes Bin malik gibi, Hz. Mus'ab Bin Umeyr gibi ve Hz. Ebu Hureyre gibi dertleşmek istiyorum sevgili efendim. Ama O'nlar gibi olmamanın ve olamamanın ezikliğini hissederek yine de sana seslenmek ve seninle dertleşmek istiyorum, cağlar otesi bir zamandan efendim…

Ey gul yuzunde gulucukler eksik olmayan sevgili efendim! Sana ilk once şu itirafımı yapmak istiyorum. Aklıma geldikce yureğimi ezen, beni gozyaşlarına boğan, şu itirafımı yapmak istiyorum…

Ya Rasulallah, hani ummetine seslenirken uzerine cıkıp mubarek ağzından inciler doktuğun hurma kutuğu vardı ya, hani ummetine yine bir gun seslendiğinde bu hurma kutuğunun ustune cıkmayıp Ashabı'nın yaptığı minberin ustune cıkınca, etrafa hıckıra hıckıra bir ağlama sesi yayılmıştı ya, ağlamanın hicbir insandan gelmediği anlaşılınca hurma kutuğunun yanına gidip onun ağladığını, senden ayrı kalınca hıckırıklara boğulduğunu gorunce onu mubarek ellerinle teselli etmiştin ya hani efendim. İşte ben, işte ben senden ayrı kaldığım o kadar zamana rağmen bir hurma kutuğu kadar ağlamıyorum, ağlayamıyorum gozumun nuru, gonlumun sultanı
efendim.

Şu ummetin bir kutuk kadar olamıyor ve ayrılığına yanıp kavrulmuyor sultanım. Ne olur, ne olur efendim gel beni de teselli et, bir hurma kutuğu gibi ağlamasam da, bir mağaranın onunde bekleyen KITMİR gibi sadık olamasam da ve senden ayrılacağını anlayan bir deve kadar icim yanmıyorsa da, ne olur Ya Rasulallah ben seni gormeden sevdim, cağlar otesi zamandan "KARDEŞLERİM" hitabına "buyur canımın canı, buyur anamı-babamı ve her şeyimi yoluna feda ettiğim canım efendim" diyerek sana iman ettim gonlumun sultanı.

Sana layık ummet olmasam da, sana KITMİR gibi sadık kalmasam da, sana bir orumcek kadar hasretinle yanmasam da ve seni gorduğunde heyecandan ufacık kalbi yerinden cıkacakmış gibi atan bir guvercinin yureği kadar yureğim tertemiz olmasa da, gel ne olur, ruya da olsa bile gel, gel de şu gunah cukuruna batmış hafız ummetini teselli et…