Millî Eğitim Bakanlığı Musteşarı Yusuf Tekin, yeni donemde atanacak oğretmenlerin KPSS'yi kazandıktan sonra mulakatta staj puanlarına bakılarak atamalarının gercekleşeceğini soyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Musteşarı Yusuf Tekin, yeni donemde atanacak oğretmenlerin KPSS'yi kazandıktan sonra mulakatta staj puanlarına bakılarak atamalarının gercekleşeceğini soyledi. Tekin, "KPSS ile oğretmen istihdam etmenin yanlış olduğuna inanıyorum kişisel olarak. Eğitim fakultelerinin son sınıf oğrencileri gecen yıla kadar, universitelerine yakın okullarda yuzlerce oğretmen adayı kÂğıt uzerinde kayıt yaptırıyordu. Bu bir staj değil. Staj dediğiniz şey, usta-cırak ilişkisinin olgunlaştırılmasıdır" dedi. "STAJ DOSYASINDAKİ NOTLAR ETKİLİ OLACAK" Tekin acıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "Artık, her okula oğretmen sayısıyla orantılı bir bicimde oğrenci gonderilecek eğitim fakultelerinden. Her okulda dosya oluşturulacak ve biz oğretmen atarken o dosyaları referans olarak kabul edeceğiz. Test sınavı başarısını değil, sadece oğretmenin o bir yıl icindeki durumunu veri olarak kullanacağız. Şimdiye kadar yuksek puanla atanıyordu. KPSS oğretmen niteliğini olcen bir sınav değil. Bu felsefeyi yavaş yavaş terk ediyoruz. Gelecek yıl veri setimizi biraz daha genişleteceğiz. KPSS'ye ilave olarak staj dosyasındaki notlar, mulakat notları... Bunları da değerlendireceğiz. Oğretmen niteliği bununla ancak artabilir. Sozleşmeli oğretmenlikle de 4 yıl sonunda kadrolu olabilecek oğretmen. Bir perfomans denetimine tabi tutulmuş olacak. Veli, oğrenci, idare memnuniyeti, tum bunların hepsini olcebileceğimiz mekanizma oluşacak.
Kaynak