Tabi fazla da yuklenmemek lazım başlangıcta, yoksa kas ağrıları oluyor. HErgun yarım saatimizi versek eminiim hic yoktan iyi sonuclar alırız.Sonucta o bolgeyi harekete gecirip zorluyorsun hergun hem de. iyi olacak iyi ... hareketler şunlar ,
1.Ellerinizi belinize koyun.( Bel probleminiz varsa doktoruuza danışmadan bu hareketleri yapmayın ) √
√ Sağ bacağınızı dizinizden kıvrırarak one doğru 90 derecelik bir adım atın.Bacaklarınızın gerildiğiniz hissedin ve esneyin.
√ Bunu yaparken sol bacağınız geride kalmalıve hafif bir kıvarımla ayak ucunuz yere değmelidir. Hareketi 8 defa tekararlayın.
Bu kez sol bacağınızla One doğru 90 dercelik bir acıyla adım atın.Bu sefer sağ bacağınız geride kalmalıdır.
Selulitleri azaltan bu egzersiz Sağa ve sola 8′er defa olmak uzere toplam iki set halinde en az haftada 3 gun yapılmalıdır.Herjhangi bir incinme veya sakatlık oluşmaması icin hareketleri mumkun olduğunca yavaş yapmalısınız.
√ Bu hareketi yaparken butun vucut ağrılığı bel altı kas gruplarında ozellikle kalca ve bacak kaslarında. oluşur.
2.Elinize bir top alın Bacaklarınızı omuz genişliğinde acın. Bel duz ve dik olmalı.
√ Nefes verip aşağıya comelin.Kalcanızın ve bacaklarınızın gerginliğinden emin olun.Nefes alıp kalkın. 10 defa tekrarlayın.Haftada en az 3 gun bu hareketi yapmalısınız.
√ Bu egzersizle butun vucut ağırılığı bacaklarda olduğundan kan dolaşımı hızlanacak dolayısıyla yağların yakımı kolaylaşacaktır.
3.Dizleriniz 90 derece kıvrılmış şekilde minderde, vucudunuzu elllerinizle destekleyerek mindere uzanın.
√ Sağ bacağınızı 90 derecelik acıyı bozmadan yana ve haifi doğru kaldırın,3 sn bekleyerek poponuzu sıkıştırın.Ve bacağınızı ilk konuma getirin.Başlangıc seviyesi olarak 8 tekrardan sonra aynı hareketleri diğer bacağınızla da yapın.
Videolu anlatımı da var...:: Selulitlerden kurtulmak icin yapılabilecek egzersizler var mı? - UZMANTV
Sizden haber bekliyorum kızlaaaaar