ahidname duası ahidname duasının fazileti duasının anlamı duasi

AhidnÂme Duası:

İbn-i Mesûd (R.A.)'dan rivÂyetle; Peygamber (S.A.V.), ashÂbına: "Sabah-akşam Allah katında guzel bir sozun bulunmasını kim ister?" diye sormuş ve aşağıdaki AhidnÂme'yi soyleyerek şoyle devam etmiştir; "Bunu okuyan icin; okuduğu, tasdik edilerek ilÂhî bir muhur ile muhurlenip Arş-ı ÂlÂ'nın altına kaldırılır Kıyamet gunu, bir munÂdî, nîd ederek; 'RahmÂn'ın katında sozu olanlar nerede? Onlar, kalkıp hemen cennete girsinler.' der." diye mujde vermiştir.

Bu ahidnÂmeyi okuyanın kıyametin sıkıntılarımdan Allah'ın izniyle kurtulacağı ve insanlar mahşerde terlerken onun Cennet-i Ala'da olacağının mujdesi sevgili Peygamberimiz (sav) tarafından boylece verilmiş oluyor.

Allah Resulu (S.A.V.), yine şoyle buyuruyor: "Kim şoyle derse; Allah Teala (C.C.), o kimseyi cennetine dahil eder:"

"AllÂhumme fÂtırıs-semÂvÂti vel ard. Âlimel ğaybi veş-şehÂdeh. İnnî Â'hedu ileyke fî hêzihil hayêtid-dunyê. İnnî eşhedu en l ilÂhe ill ente vahdeke lê şerîke lek. Ve eşhedu enne Muhammeden abduke ve rasûluk. Fe inneke in tekilnî ilê nefsî tukarribnî mineş-şerri ve tubÂıdnî minel [k]hayri ve innî lê êsiku illê bi rahmetik. Fec'al lî indeke ahden tuveffinihî yevmel gıyÂmeh. İnneke lê tufliul miÂd." [1]

Anlamı: Ey semÂvÂtı ve yeri yaratan, gayb ve şehÂdet Âlemlerini bilen Allah'ım... Allah'ım, bu dunya hayatında Sen'den başka bir ilah olmadığına ahdediyorum Sen, birsin ve ortağın da yoktur Muhammed (S.A.V.), Senin kulun ve resûlundur Beni hicbir halde nefsimle baş başa bırakma Allah'ım. Eğer beni nefsime bırakırsan, şerre yaklaştırır ve hayırdan da uzaklaştırır. Ben, hic bir şeyime guvenmiyorum. Ancak senin yuce Rahmetine guveniyorum. Seninle ahdediyorum. Allah'ım, şuphesiz sen, vaadinden donmezsin. (AMİN)

Kaynaklar
[1] Kenzul-Ummal, s. 228.