Cankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, eş durumu tayiniyle oğretmen olarak iline gelen eşi Sevil Aktaş'ı gorevlendirildiği okuldan 24 saat sonra İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı olarak atadı. Vali Aktaş, "Okuldaki ahengi bozar diye endişe ettim ve hızlı bir karar verdik" dedi
Vali Aktaş, haziran ayında Mersin ili Akdeniz ilcesi kaymakamlığından Cankırı Valiliği'ne atandı. Aktaş'ın Akdeniz ilcesinde Milli Eğitim Şube Mudurluğu'nde gorev yapan eşi Seval Aktaş, eş durumu tayiniyle Cankırı Kızılırmak Ortaokulu'na geldi. Birkac gun icinde ikinci kez il dışı tayin hakkı cıkması uzerine Aktaş yeniden başvurdu. Aktaş'ın tayini bu kez Cankırı'da Mareşal Cakmak Ortaokulu'na cıktı. Aktaş kısa bir sure sonra gorevlendirme ile Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu'na mudur oldu. Aktaş, burada bir gun calıştıktan sonra eylulde Cankırı İl Milli Eğitim Mudur Yardımcılığı gorevine atandı. Vali Aktaş, atamayla ilgili olarak Hurriyet'e şunları soyledi: "Cankırı'ya geldiğimizde bir okula gorevlendirmeyle ataması yapıldı. Vali eşi olduğu icin okulda gorev yapması doğru değil diye duşundum. Meslektaşları ve calışanlar 'vali eşi geldi' duşuncesiyle tedirgin oldular. Eşim akşam eve geldiğinde tedirginliği anlattı. Devam etmek istemesine rağmen, 'Sakın orada devam etme. Seni oradan alacağım' dedim. Okuldaki ahengi bozar diye endişe ettim ve hızlı bir karar verdik. Eşime haksızlık yapıyorlar." 25 YIL EMEK VERDİM Seval Aktaş ise "Cocuklarla ic ice olmak istediğim icin o okulu istemiştim ancak arkadaşlarımın tedirginliği beni yordu. Bir gun kalıp calışamadığım icin o okulu şimdi kendime kardeş okul yaptım. 25 yıldır bu işe emek verdim. MEB'in her kademesinde calıştım, idarecilik yaptım. Yeterli ve donanımlı bir insanım. Bu gorevi hak edecek bir insanım. Hicbir zaman eşimin makamını kullanmadım" dedi.
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Validen Oğretmen Eşine 'Ahenkli' Atama