Yaz doneminde antrenman aralığı verdiğimiz icin haliyle hareketsiz kaldım ve gobek yaptım ..
Kendime bir egzersiz programı cıkarttım.Bu 2.gunum.. Dun sabah uyguladım ve tum gun kaslarımı ne kadar calıştırdığımı hissettim..
Gobeğim,simit diye tabir edilen kısımlar. hareket ettikce kasılıyor.
Daha ilk gunden annem vucudun toparlanmış dedi durup dururken.Ki annem bana kilo versem bile kilo almışsın diyen eski bir sporcu

1 hafta sonra oluşacak farkı garanti vermekteyim.
İşte program:
-Oncelikle kaslarımızı acma yani streching hareketleriyle başlıyoruz.Hanımlar dikkat eğer yaptığınız egzersizlerden once streching yapmaz iseniz ciddi sakatlıklar oluşturabilirsiniz.
-50 mekik.
-Bacaklar hafif kırık ,enseye bir sopa koyuyoruz,sopayı tutuyoruz, ust bedeni cevirebildiğimiz kadar ceviriyoruz.Belimizdeki kasları hissetmeliyiz.50 sağa 50 sola (1 sağ 1 sol şeklinde)
-Yere yuz ustu sağ dizinizden destek alarak uzanın.-yani dizinizin uzerinde.-Sol bacağınızı arkadan havaya doğru kaldırıp indirin. 20 sağ 20 sol
-Dik durun.Hazır ol duruştayken elleriniz baldırınız uzerinde olacaktır. Dikliği bozmadan once sağ ellerinizi dize doğru kaydırın sonra ilk pozisyona donun aynı hareketi sola uygulayın. (bir sağa bir sola şeklinde tekrarlayın) 5 dakika boyunca.
-Sırt ustu uzanın, bacaklarınızı birleştirin havaya kaldırın(90 Derece) indirin. 20 kere.
-Duvarın karşısına gecin.ellerini başınızın hizasında duvara sabitleyerek tutun.. bacaklarınız daha geri olsun.yani duvar şınavı.bu egzersiz kollarınızı hedef alır.(20 kere )
Not :
Steching hareketi: Kasları acmak icin kullanılan yontemdir. Başımızı 8 kere sağa sola dondurmek,kolları dondurmek vs.
Sabahları yaparsanız gun icinde daha dinamik olursunuz.Kolay gelsiiiin

kaydirigubbakcemile2
Duzeltme:Egzersiz eklenmesi.