Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı televizyon programında oğretmen atamalarında en cok ihtiyac duyulan branşları acıkladı. Bu acıklamalara gore Şubat ataması branş dağılımı buna gore şekillenecek diyebiliriz.
2018 yılı Şubat ayı oğretmen atamasında en cok atama yapılacak branşlar
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Kanal 58 televizyonunda Gundem Ozel programına konuk oldu. 09.12.2017 tarihli programda gundemle ilgili acıklamalarda bulunana Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığında son verilere gore en cok ihtiyac olan branşları acıkladı. Şubat ataması branş dağılımı bu acıklamalara gore hemen hemen oluşmak uzere denilebilir.
MEB’İN OĞRETMEN İHTİYACI
Eğitimde yapılan yenilikler, yeni mufredat başta olmak uzere gundemdeki konularda hakkında da bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz acıklamasının buyuk bir kısmını liselere yerleştirme sistemine ayırdı. Oğretmen atamaları hakkında acıklamalarda bulunana Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek oğretmen ataması yapılmayacağını 2018 yılında 20 bin oğretmen ataması yapılacağını acıkladı.
EN COK OĞRETMEN İHTİYACI OLAN BRANŞLAR
ogretmenlericin.com olarak Bakan Yılmaz tarafından belirtilen bu ihtiyacların 2018 yılı Şubat ayında 20 bin atama duyurusunda etkili olacağını duşunmekteyiz. Bakan İsmet Yılmaz mevcut duruma gore en cok ihtiyacın olduğu branşları acıklamış oldu. Bakan İsmet Yılmaz’ın en cok ihtiyac duyulan oğretmen branşları hakkında acıklamaları video;
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan acıklamada en cok ihtiyac duyulan branşların listesi;
Ozel eğitim oğretmenliği
Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmenliği
İngilizce oğretmenliği (13 bin İngilizce oğretmeni ihtiyacı bulunuyor)
İlkoğretim ve matematik oğretmenliği
Rehberlik oğretmenliği
Turkce oğretmenliği
Fen bilimleri oğretmenliği
Beden eğitim oğretmenliği
Okul oncesi oğretmenliği
Sınıf oğretmenliği oğretmenliği
Acıklanan 10 branşta oğretmen atamalarında fazla kontenjan ayrılması beklenmektedir.
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- 2018 yılı Şubat Ayı Oğretmen Atamasında En Cok Atama Yapılacak Branşlar