salı duası uzaklaştırma duası salı gunu uzaklaştırmak icin dua duşmanı uzaklaştırma

RahmÂn, Rahîm Allah’ın Adıyla.

Ovgu Allah’a mahsustur. Ovgu Allah’a uygundur. Nitekim Allah sonsuz hamda layıktır. Nefsimin şerrinden O’na sığınıyorum. “Nefis surekli fenalığı emreder; Rabbimin acıyıp koruduğu başka”[1]. Gunahıma gunah ekleyen şeytanın şerrinden Allah’a sığınıyorum. Her gunahkÂr zorbadan, zalim sultandan ve guclu duşmandan O’na sığınıyorum.

Allah’ım! Beni kendi ordundan kıl; cunku senin ordun galiptir. Beni kendi grubundan kıl; gercekten senin grubun kurtuluşa erendir. Beni kendi dostlarından kabul et; gercekten senin dostların icin ne bir korku var ve ne de onlar uzulurler.

Allah’ım! Dinimi ıslah eyle; cunku işlerimin ve durumumun bozulmasını onleyen dinimdir. Ahiretimi ıslah eyle; cunku orası benim ebedi menzilim ve kotulerden kacıp sığındığım yerdir. Omrumu hayır işleri fazlasıyla yapmağa vesile kıl. Olumumu kotuluklerden kurtuluşa sebep eyle. Allah’ım, peygamberlerinin sonuncusu olan ve onların sayısını tamamlayan Muhammed’e ve onun Ehl-i Beyt’ine ve seckin ashabına ozel rahmetinle rahmet eyle ve bana bu salı gununde uc bağışta bulun: Bu gunde bağışlamadığın hicbir gunahımı, gidermediğin hicbir huznumu ve uzaklaştırmadığın hicbir duşmanımı bırakma.

Gok ve yerin Rabbinin ismiyle ve isimlerin en guzeli olan Allah’ın ismiyle, evveli O’nun gazabı olan her turlu kotuluğu kendimden uzaklaştırmak istiyorum ve evveli O’nun rızası olan her turlu guzelliği kendime cekmek istiyorum. Ey kerem ve ihsan sahibi (Allah); işimi mağfiretinle sonuclandır.