697 sayılı Olağanustu Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hukmunde Kararname kapsamında 106 oğretmen meslekten ihrac edildi.
697 sayılı KHK ile meslekten ihrac edilen oğretmenlerin listesi
FETO soruşturmalarında en cok ihrac şuphesiz Milli Eğitim Bakanlığında yaşanırken şu ana kadar kamudan ihrac edilen yaklaşık 110 bin calışan arasında 35 bin civarı oğretmen yer almaktadır. Son yayımlanan 697 sayılı Kanun Hukmunde Kararname ile de 106 MEB personeli meslekten ihrac edildi.
İHRAC EDİLEN OĞRETMENLER
12.01.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 697 sayılı KHK ile kamuda 262 kişi meslekten ihrac edildi. Meslekten ihrac edilenlerde yarıya yakınını oğretmenler oluşturdu. İhrac edilen 106 oğretmenin bilgileri, isimleri ve gorev yaptıkları iller acıklanırken oğretmenlerin direkt mi ihrac edildiği yoksa acıkta bekleyene oğretmenler arasından mı ihrac edildiği gibi bilgiler şu anda bilinmemektedir.
12 Ocak 2018 tarihinde 697 sayılı KHK ile meslekten ihrac edilen oğretmenlerin listesi icin Tıklayınız
106 OĞRETMEN İHRAC EDİLDİ
Meslekten ihrac edilen oğretmenlerin listesi icerisinde sozleşmeli oğretmen, memur, kadrolu oğretmen, şube mudur unvanlarında Milli Eğitim Bakanlığı personeli yer alırken en cok ihracların İstanbul ve Ankara’da yaşandığını goruyoruz. 13 kişi Ankara’da, 21 kişi İstanbul’da meslekten ihrac edilirken Kayseri, Diyarbakır, Antalya, Balıkesir illerinde de ihraclar yaşandı. Meslekten ihrac edilen oğretmenler yine 697 sayılı KHK ile meslekten ihrac edilen diğer kamu personelleri gibi belirtilen sure icerisinde OHAL işlemleri inceleme komisyonu başvurusu yaparak goreve iadelerini talep edebilecekler.
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İlkokul, Ortaokul
- 697 Sayılı KHK ile Meslekten İhrac Edilen Oğretmenlerin Listesi