Tıbbın hangi dalı olursa olsun , doğru tedavi icin doğru tanı konmalı. Ana etken bulunmadan uygulanacak her turlu tedavi yontemi, hastalıklarda gunu kurtarmaktan oteye gitmez, bazen gunu de kurtarmaz.
Oncelikle ağız kokusuna neden olan başlıca problemleri bilmeliyiz.
Mevsim gecişlerinde sık rastladığımız ağız kokusu problemi, genellikle ust solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanmaktadır. Geniz ve burun akıntısı mevcut olduğu durumlarda, ilk once Kulak Burun Boğaz Uzmanına gorunmenizi tavsiye ederim.
Ağız kokusuna mide ve/veya yemek borusu yanması (reflu) eşlik ediyorsa , sindirim sistemindeki bir rahatsızlıktan şupheleniriz. Bu gibi durumlarda hastalarımızı Gastroenterologa yonlendirmekteyiz.
En sık rastladığımız ağız kokusu etkenleri ise ağız icindeki rahatsızlıklardır. Diş ve dişeti problemleri , curuk, dişeti absesi, dişeti cekilmesi, diştaşları, tam surmemiş dişlerin uzerindeki kapişon dediğimiz dişeti parcası ağız kokusunun nedenlerini teşkil etmektedir.
Etken ne olursa olsun, ağız suları ve gargaraları kesinlikle tek başına daimi olarak ağız kokusunu gidermez. Hatta, belli bir sure rahat ettiğinizden, esas hastalığınızın ilerlemesine de neden olursunuz .
Unutmayın, ağız kokusu bir rahatsızlığınızın gostergesidir. Vucudunuzun size bir uyarısı olarak da duşunebilirsiniz. Diş ve dişeti kaynaklı ağız kokusundan; dişeti tedavisini ve curuk dişlerin dolgularını yaptığımızda, daimi olarak kurtulursunuz. Tedavi sonrası tek yapmanız gereken, duzenli olarak dişlerinizi fırcalamak ve diş hekimi kontrollerinizi aksatmamaktır.

[h=2]İstanbul Diş Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]