Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu'nun "Oğretmenlerimizle 2023'e" projesine başvuruların başladığını duyurdu.
MEB'in internet sitesinde yer alan acıklama şoyle:
"Oğretmenlerimizin etkili oğretim yontem ve tekniklerini, oğrenci merkezli ve aktif oğrenme anlayışıyla sınıf ici uygulamalarda hayata gecirebilmeleri icin bilgilerini tazeleyebilmeleri, becerilerini geliştirmeleri, tutum ve davranışlarıyla rol model olabilmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda oğretim programları, Oğretmen Strateji Belgesi ve Oğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri dikkate alınarak, tanışma etkinliklerini, oğretim programında dikkat edilmesi gereken noktaları, ornek ders sunumlarını, ornek ders ici etkinliklerini, kazanımlar ile etkinliklerin ilişkilendirilmesini, olcme değerlendirme surecini kapsayan eğitim icerikleri hazırlanmıştır."
Buna gore, iceriklerin oğretmenlere en etkili şekilde aktarılması amacıyla eğitici eğitimler de yapılacak. Duyuruda, eğitimlere katılacak oğretmenlerin eğitim iceriklerini aktif oğrenme anlayışı cercevesinde gorev yaptıkları illerdeki oğretmenlere aktaracakları da belirtildi.
Eğitici eğitimlerine katılmak isteyen oğretmen ve akademisyenler, alanları ve calışmalarıyla ilgili kısımları doldurarak, "https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?919" internet adresinden başvurularını yapabilecek.
Kaynak