KİMİM BEN ?
Oncelikle 2 senedir cardio,fitness,zumba,pilates gibi coğu sporu deneyen ama hicbirinde tutunamayan bir insan kişisi..
Peki. Ne zaman başladım duzenli spora?
28 eylulde tam anlamıyla FOCUS t25 ile spora başladım ..
Oncesinde 1 hafta kadar vucudumu alıştırmak icin kısa videolarla spor yapıyordum.. Vucudum ısınınca focus T25'e başladım.
Şimdi focus ile 3. haftamdayım. Biraz da maddi manevi değişikliklerden bahsetmek istiyorum..
Oncelikle spora hem başlayıp hepte yarıda bırakma sebebim coğu insan gibi zayıflamak icindi. Ama tabi ki az bir şey zayıflayınca bırakıyor ya da pes ediyordum. Devamlılık denen şey bende asla ama asla yoktu..
Ama 11 eylul gunu artık hayatımı değiştirmeye karar verdim..
sağlıklı beslenmeye az yemeye başladım..
Zaten az yiyen bir insandım ama yemek yemezdim ve surekli cikolata,cipsi tarzı şeyler yuzunden yağlı idim. 58 kilo ile başladım..
Sonra boyle gitmez spor yapmam gerek diyerek spora başladım. cunku 5 sene once 25 kilo vermiştim ve vucudum sarkmıştı ne yazık ki.. bir daha oyle olsun istemedim. şimdi diyorum ki iyi ki spora başladım !
velhasıl kelam.. spora devam ediyorum focus t25 mukemmel bir spor. her ter atışımda sanki yeniden doğuyor gibiyim.. onceleri sporu zayıflamak, vucudumu guzelleştirmek icin yapsam da.. Şimdi o duşunce icin kendime acıyorum.. Cunku spor artık benim icin bir ihtiyac oldu..
Her gun yemek yiyoruz
Her gun uyuyoruz
Her gun ibadet ediyoruz
Bunlar kadar normal ve doğal bir ihtiyac oldu spor benim icin..
bırakmak istemiyorum..
Spor yapmaya başladıktan sonra;
Kemik ağrılarım azaldı.. (ozellikle sırt ve bacak ağrılarım) Cok rahat hareket etmeye başladım.. Cok kilolu bir insan değildim ama son zamanlarda nefes nefese kalıyordum az bir harekette.. dışarı cıksam yoruluyordum.. spora başladıktan sonra yorulma eşik değerim arttı. gunumun 10 saat dışarıda gecmesine rağmen hasta olmadığım zamanlarda yorulmuyorum.. Yuruyuşum dahi o kadar değişti ki dimdik yuruyorum.. Oturacağım zaman sırtım eğik olsa hemen ağrıyor mecbur dik oturuyorum .. Cildim parladı ve guzelleşti. Son zamanlarda suratımda cok sivilce cıkmıştı. doktora gidip ilac almak istiyordum artık o kadar rahatsız ediyordu ki .. spora başlayınca attığım toksinlerden oturu coğu sivilcem ve hatta beyaz noktalarım gitti.. Onceden tembel bir insandım ve tembelliğimi yendim.Her işimi kendim yapmaya başladım. Kendime guvenim geldi.Kişisel olarak kendimi geliştirdim.. Karakterim duzene oturdu .. Fikirlerim olgunlaştı ve hayata pozitif bakabiliyorum artık..
Bu değişimleri 1 aya yakın surede yaşadıktan sonra inanın ben sporu bırakmak istemiyorum..
Ve de yukarıda bahsettiğim gibi cok spor denedim ipte atlıyordum yuruyuşte koşuda yapıyordum.. ama bende en etkili olanlar pilates ve fitness oldu..
Cok şen şakrak hareketi seven bir insan olsam da zumbayı dahi sevemedim.. Bu biraz insanın kendisiyle alakalı..
O yuzden yoluma fitness ve pilates ile devam ediyorum.Spor salonuna ve ya kursa gitmiyorum..
Zaten de evde spor yapmayı seviyorum ya da park tarzı yerlerde bol oksijen ile..
Ama genellikle parkta yuruyuş veya koşu yapıyorum..
Nasip olursa yuzmeye de başlamak istiyorum ama şuan bu benim icin geri planda..
28 Eylul Bilgiler
kilo: 57
vucut olculeri yok. (başlarken olcmedim cunku)
GUNCEL BİLGİLER
YAPTIĞIM SPORLAR : FOCUST25 VE PİLATES
KİLO : 53.5
OLCULER
goğus : 83
bel : 60
kalca : 90
ust bacak 52
alt bacak : 37
kol : 26
PAZARTESİ VE PERŞEMBE DİNLENME GUNLERİ.
AYLIK VUCUT OLCUMLERİ YAPILACAK. (gelecek vucut olcumu 15 kasım)
HER HAFTA CUMA TARTI GUNU.
Gunluk bildirim şekli;
yapılan spor
gunluk icilen su miktarı
ve gunluk adım ya da km miktarı