merhaba arkadaşlar. hayatı boyunca kilo problemi yaşayan biriyim. belli donemlerde 20 kilo verip belli donemlerde aynen geri aldım bu kiloları.

en son 3 yıl once dukan diyeti yapmış ve 5 ayda 23 kilo vermiştim. hem de hic ac kalmadan ve sadece yuruyuşle. Sonra duzensiz iş yaşamı ve duzensiz beslenme ile verdiğim kiloları aynen geri aldım. son 3 yıldır ise bu kilolar adeta ustume yapıştı.

26 yaşında 1.58 boyunda ve 80 kiloyum. ozelikle gobek,sırt, basen ve kollarda yağlanmalarım var. uuz guzelliği her şey değil ne yazık ki. ve kilo cidden insanı yaşlı gosteriyor. o yuzden bir karar aldım. protein ağırlıklı beslenmeye başladım. gunde 1200 kaloriyi gecmemeye calışıyorum.

spora gelince işte burada tıkanıyorum. cunku amacım ciddi oranda yağ yakmak. pilates yapmak istiyorum ama kilo veridkten sonra sıkılaşmak icin yapmamın daha iyi olacağını soyluyor coğu kişi. bir ara jillian 30 days denedim ama aşırı zorladı kalbimi. cok efor sarfettiren sporları yaparken aşırı zorlanıyorum. carpıntıdan olecek gibi oluyorum.

koşu bandı,trambolin,plates topu,esneme bandı ve dumble larım var. sizce nasıl bir program izlemeliyim?