(MakeUpArtist Rıfat Yuzuak'ın Profesyonel Sporcu Deniz Eke ile Roportaj)
Aranan genclik iksiri meğerse spormuş!
Profesyonel sporcu Deniz Eke ile yaptığım roportajdan sonra birkez daha inandımki genc ve guzel kalmanın tek yolu sporu yaşam bicimi haline getirmek..
Fotoğraf Huseyin Hafız
Editor İlkyaz Ozel
Sac Murat Bulut
Makyaj Barış şahin
Deniz ’i yıllardır tanırım.. Beraber cok calışmışlığımız ve bunun yanı sıra iyi bir arkadaşlığımız var. Senelerdir sporun icinde ama bu oyle boyle bir olmak değil. Spor Akademisi mezunu, spor medyası calışanı yani spor muhabiri spor habercisi spor haberi sunucu ve şimdi madalyalı bir sporcu.
Eminim bu kadar spor dolu bir Cv gormediniz daha evvel.
Deniz ’in spor azmine her sene geliştirdiği sistemine hayranım. Hep iyi gorunuyordu ama bu senesi bir başka performans oldu. Hatta son imaj cekimlerinde ben de vardım karşımda son derece profesyonel bir sporcu vardı.
Benim kadınlardaki en buyuk takıntılarımdan biri daha doğrusu beklentim olabiliyorlarsa fit olmaları ve sağlıklı bir vucut ile guzelliklerini destekleyerek oz guvenlerini dahada yukseltmeleri durum boyle olunca ve spor konusunda bu
kadar pro bir arkadaşım olunca sizler icin hemen bir yazı hazırlamak istedim. Daha doğrusu sıkı bir roportaj yaptık. İşte sorular işte tuyolar;
Ben sporun insan goruntusunde makyaj ve giyim kadar onemli olduğunu duşunuyorum yaptığın oncesi ve sonrası calışmalarında cok sıradan gozuken insanların fazlası ile dikkat cekici insanlara donuştuğunu goruyorum sen neler soylemek istersin?
D.E: Cok şey soylemek isterim ama hepsi buraya sığmaz. Spor makyaj ve giyimden daha onemli. İyi bir makyaj ve pahalı bir giyimle sadece gecici bir guzellik elde edebilirsin. Makyajı silince? Ustunu cıkarınca? En temel sorun bizim kadınımızın bu farkı gorememesi. Kışın cok şık kadınlar goruyorum ama aynı kadın bikini ile yazın yok karşımda bitmiş bir beden var. Bunun guzel olduğunu soyleyemem. Cok iyi bir bedenin başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Herkes Candice Swanepoel ’i cok beğenir. Fazla bir şey yapmıyor sadece cok iyi bir sporcu ve beyaz bir tshirt ile geziyor. Dunyadaki tum onemli modellerin starların yalın sırrı bu.
Benim calıştığım insanların tek ozelliği cok disiplinli olmaları ve onları ben sectim. Cunku kimin gercekten başarmak istediğini anlamam yarım saat suruyor. Ben kendim bir asker gibi yaşıyorum onların değişimleri normal cunku gercek bir sporcu gibi yaşıyorlar.
Bir insan karar verip fazla olan 10 kilosundan kurtulunca ve fitleşince birden guzelleşiyor fiziği zaten iyi oluyor ama ciltleri de estetik ameliyat olmuş gibi gencleşip ışıldıyor sen ne duşunuyorsun?
D.E: Aslında bu geniş bir cerceve.. Cildin evet tek onemli kozmetiği spor ama psikolojik etkilerde var. Bir kere stresli bir şehir ortamındayız. Duzenli spor duzenli endorfin demek yani mutlu bireysin demek bu efekt kacınılmaz. Duzenli spor iyi bir kan dolaşımını ve bu eşittir surekli kendini yenileyen hucreler demek. Ben kendimden bir sır vereyim. Sadece bir gece serumum birde makyaj cıkarıcı basit bir urunum var yuzumde hic botoks dolgu yok ve en ufak bir kırışıklık belirtim henuz yok. Normalde makyaj yapmam vs vs. Birde ben unutuyorum krem surmeyi. Hicbir estetik sizi spor kadar iyi gosteremez. Ben cok ucuza yaşıyorum spor sayesinde.
Kilo vermek oz guven yerine gelmesi demek. Bence kadın olarak en guzel tarafı soyunma odasında havluyla kendinizi gizlemeye calışmıyorsunuz bir kere.Cıplakken guzel olmaktan daha iyi bir şey olamaz bence.
Sporla vucudumuzda memnun olmadığımız bolgeleri değiştirebilir miyiz? Nasıl bir surec ve kac ay surer?
D.E: Spor yaparak madalyalı profesyonel sporcu oldum. Sence değiştiremez miyiz? Ben seneler once boş barla squatı zor yapardım. Şimdi 80 kilolarla calışıyorum. Hayatta her şeyi yapmak mumkun. Bu dediğin nedir ki? Sana bir sure veremem bu her kişiye gore değişir ama mumkun olan en kısa sure buna emin ol. Benim vucudumda kırılmayan yer yok.Akciğerlerim bir ara ciddi hastalandı.Hastanede kolumda serumla mekik cekerdim. Normalde skolyozum var yani yamuk bir duruşum var benim bunu bile duzelttim. Kilo veremiyorum olmuyor diyene sadece gulerim.
Bizim kadınımızın en korkunc sorunu kalcası. Hic dikkat etmiyoruz.Cok buyuk eksik kadın demek popo demektir. Popo ve zeka diyelim hatta J Benim bir arkadaşım vardı birgun baktım cok guzel poposu olmuş tebrik edeyim derken anladım ki destekli kulot giymiş ya boyle bir şey olabilir mi? Kulodu cıkarınca ne olacak diye sormuştum hala guluyorum buna. Bunlar zor değil cok calışarak sıkı diyetle harika kalcaların olabilir.
Duzenli spor ve uygun beslenmenin genc kalmada ve gorunmede ne gibi etkileri var?
D.E: Dediğim gibi duzenli spor demek iyi bir nabız kılcal damarlar acısından zengin bir beden bu ise eşittir surekli kendini yenileyen hucreler demek. Sporla yaşam kalitenizi ,yaşlanmanın başlangıcını uzatabilirsiniz. Tum gun yatan bir insanla gunde 2 saat spor yapan insan nasıl bir olabilir ki? Spor goreviniz olmalı hobiniz değil. İyi yaşamak isteyen iş dunyasında başarılı olmak isteyen bu gorevini yerine getirmeli.
Duzenli spor yapmamın senin hayatında ne gibi etkileri var?
D.E: Ben bir emek veriyorum ve bunun bozulmasını istemiyorum. Sigara, alkol gece hayatı gibi anlamsıZ alışkanlıklardan uzak tutuyor spor beni. Tabi tum gun evde oturmuyorum bende arada dağıtıyorum ama cok az. Bu ucluden uzak bir arkadaş cevrem var haliyle hep sporcu bir cevrem var. Cok mutlu bir ortamın icindeyim. Spor keskin ve doğru kararlar aldırıyor bana. Pek yanılmam kararlarımda.Rahat uyuyorum rahat uyanıyorum. Asansor yoksa merdivenden 2 şer basamak atlayarak cıkarım orada bile idman yapmış olurum. Ben ağır calışıyorum ve bununla doğru orantıda guclu bir bedenim var duruşuma cok yansıyor tabi bunlar hepsi avantaj bana.Şimdi bir kapkaccı benimle uğraşmaz mesela dimi J))))
Bacaklarında hic selulit yok, basen bolgende sıkı ve dik duruyor bu goruntu icin nelerin tadını unuttun?
D.E: Sana pembe şeyler soyleyemem. Şekerin ihtiva ettiği her şey, yağ ve unlu her şeyi unuttum.Son donemde 6 ay hic cikolata yemedim mesela. Başka turlu olmaz.Kimse kendini kandırmasın. Bebek sahilinde yuruyerek muazzam poponuz olmaz. İyi diyet bol bol kalca calışıyorum. Ben bir yarışmacıyım bir farkım var tabi ama cok ust duzey olmak isteyen cok keskin diyet yapmalı ve cok iyi antrenman yapmalı. Elinde gazeteyle bisiklet cevirirsen maalesef işin zor.
Neden yarışıyorsun bu ilginc mesela?
D.E: Zevkli.. Kendine karşı koymak cok zevkli. 3 gun susuz kaldım mesela yarış zamanı. Duşununce mantığa aykırı ama podyum icin bu lazım. Kendini yenmek inanılmaz bir duygu bence. Aylarca diyet ve antrenman yapıyorsun. Bu disiplin herkesin yapabileceği bir şey değil. Yine yapacağım sonra yine yapacağım .. Avrupa ’da bir madalya almak cok istiyorum.
Nasıl yorumlar alıyorsun sosyal medyada?
D.E: bence hepsi cok iyi niyetli hep takdir aldım. Kadınlar guclu kadın gormek istiyor hep yabancıları takip ediyolardı. Şimdi bir Turk olarak bunu gormek hoşlarına gidiyor bence.Erkekler cok mesaj atıyor hepsi ovgu dolu teşekkur ederim herkese.
Kimlerle calışıyorsun unlu sporcu yada sanatcı?
D.E: Benim aynı anda cok sayıda insana destek vermem cok zor. Bu yuzden tam sonuca gidip zaman ayırabileceğim insanlarla calışabiliyorum. Elbette var tanıdığınız isimler 2 futbolcum var mesela şuan hala devam ettiğimiz. Ama ben isim vermeyi yanlış buluyorum. Benim amacım onlara yardım etmek onları kullanmak değil.
Peki bu isimlerle nasıl bir yol izliyorsun?
D.E: Biz hayatı beraber yaşıyor gibiyiz. Yani her oğununu sormadan tutunda eğer hamburger yeme zamanıysa bunu bile beraber yapıyoruz cunku belli sure sonra arkadaş oluyorsunuz ve ben zevk alıyorum bundan. Zaten uzaktan kontrol ederek malesef sonuc alamazsınız.Beni dinlemeyen birine zaman ayırmadığım, tamamen disiplin uzerine kurulu bir surec bu ama cok onemli bir kısmı beslenmeyi kontrol etmek gerisi cok kolay.
Bize ufak tuyolar verir misin beslenme ile ilgili?
D.E: Tabi. Şekeri unutun mesela. Hazır gıdaları tuketmeyin.Bunun yerine kendiniz taze gıdalardasın bir oğun oluşturun. En cok yapılan yanlış ac kalmak. Bu size asla yardım etmez.Bakıyorum mesela 2 dilim ananas yoğurt bu oğunmuş. Ya sacmalamayın bu cok anlamsız. Sık ye cok antrenman yap olay bu. Yağsız, şekersiz ve kendinizi doyuracak kadar yemek yemelisiniz. Sık oğun tuketin. Bol su icin. Amerika ’yı yeniden keşfetmeye gerek yok yani.
Sana nasıl ulaşabilir insanlar ya da yakın zamanda projelerin var mı?
D.E: Tabi ki var fakat ben gercekten profesyonel bir sistem yaratmaya calışıyorum. O nedenle doğru bir şey secmeye calışıyorum.Cok surmeden duyuracağım. Onun dışında şimdi workshoplara başlıyoruz. İnstagramda aktif olmaya calışıyorum. Ben elimden geldiğince soru cevaplamaya calışıyorum
Bu son yarış nereden cıktı kacıncı oldun?
D.E. Ben bu sene iyi form tutunca biraz daha uzerine koyarak Turkiye Fitness Şampiyonası'na katıldım. İlk yarışımdı Turkiye 2. oldum ama bu beni memnun etmez Milli Takımla Avrupa Şampiyonası gormek istiyorum. Ben cok motiveyim Avrupa'da bir başarı almak beni cok memnun eder iyi bir sporcuyum neden olmasın?
Deniz Eke'nin favorileri ;
Makyaj: Tum urunlerim tabiki MAC gunluk kullanımda harmony matte allık ve naked lunch goz farı bence tam sporcu kadınlar icin.
Sac: Surekli duş alan biriyim tek yarayan kurutmayann urun AUSSİE sac urunleri oldu.
Vucut bakımı: Hemen emilen şahane bir urun Ginger &CO ve ben yarışlarda parlaklık icin kullandığım SEPHORA Illuminating bronzing oil i şiddetle tavsiye ederim cok doğal.
Yuz bakımı: Makyajımı sadece Bebak Acı Badem sutu ile cıkarıyorum ve gece yatmadan Kiehl's Midnight Recovery Concentrate suruyorum kusursuz bir urun.
ve size gunluk vitamin tavsiyeleri.
GNC MEGA MAN VE WOMEN multivitamin serileri
GNC TRİPLE FİSH OİL gunluk vazgecilmezlerim.
Doğadan form mısır puskullu cay su atımı icin guzel tercih.
Ve son olarak uzun sureli rahat bir koşu ayakkabısı icin kesinlikle NEW BALANCE tercih ediyorum.

Kaynak: rifatyuzuaksmakeup . com