Victoria ’s Secret Meleklerinin Antrenoruyle Tanışın!

MULTİBABYDOLL
on 21 Ocak, 2014 at 10:19

Boks dunyasıyla ilgilenen, icerisinde olan her insana, bir şekilde isminin tanıdık geleceği biridir Michael Olajide Jr. Benim icin ise kesinlikle tum bunların cok daha otesinde bir isim. Hem bir spor bağımlısı hem de boks hayranı olarak, Michael Olajide Jr. şu hayatta bana ilham veren onemli isimlerden biri.

Şampiyon boksor ve fitness uzmanı Michael Olajide Jr., aynı zamanda Adriana Lima, Doutzen Kroes gibi Victoria ’s Secret meleklerinin eğitmeni. zaten kendisiyle ilk tanışmam da bu vesileyle oldu.

Workout videolarını izlerken enerji dolduğum, videolarındaki tavsiyeleriyle bana guven veren ve vucudumu şekillendirmeme kesinlikle en yuksek katkıları sağlayan Olajide Jr., aynı zamanda bana gore kesinlikle ringlerin en stil sahibi erkeği!

Kısacası kelimelere anlata anlata sığdıramayacağımı duşunduğum bu efsane adamla yaptığım roportaja gecmekte yarar var lafı kısa kesip. Zira oyle iyi oneriler var ki aralarda yakalanabilecek, okumayıp boşa harcadağınız her dakikaya yazık.

Yine de daha fazlasını isteyecekler icin şimdiden belirtelim; Michael Olajide Jr. ’ ın yeni fitness kitabı Sleekify kesinlikle aradığınız şey olabilir!

Lafı yeterince uzattığımıza gore roportaj teklifimi en icten tavrıyla yanıtlayan bu ilham verici insanla sizi baş başa bırakalım:

Neden başka bir spor değil de boks?

Aerobox adını verdiğimiz program boksun da otesine geciyor. Hatta programımızda bulunan bazı egzersizler, herkesi sıradan bir sporculuktan profesyonel atletliğe gecirebilecek kadar orijinal taktikler iceriyor.

Benim icin boks, vucudun doğal hareket acıklığını sadece belli başlı kişilerin yapabileceği bir yere ceken muhteşem bir spordur. Diğer sporcuların calıştığı etkinlik ve randıman seviyesine sahip antrenmanları boksta yapamazsınız; o antrenmanların insanlara, boşluğa, makinelere ve ağır ekipmana ihtiyacı var; fakat bu programın yok.

Boksorluğu secmenizde babanız ne kadar etken oldu? Yoksa tamamen kendi seciminiz miydi?

Boks yapmaya karar verdiğim zaman annemle yaşıyordum ve babamla cok sınırlı bir iletişimimiz vardı. Boks salonuna sahip olması ve babam olması sadece onunla boks yapma fikrini bana verdi. Onun dışında, evet, benim kararımdı. Yine de bu bazı noktalarda fikrimi değiştirmek istemediğim anlamına gelmez.

Babanızın bir oğudunun size kariyeriniz boyunca yol gosterdiğini biliyorum. Peki Michael Olajide Jr. boksor olmak isteyen birine ne oğutte bulunurdu?

Boksor olmak isteyenler icin, kendilerini gercekten tanımaları gerektiğini soyleyebilirim. Bu bir yolculuk gibi. Dovuştuğunuz rakipler birer sınav, o yuzden her seviyesine hazırlıklı olmalısınız. Yorulmak yok. Dayanıklılığınızı bir kez kaybederseniz, fiziksel ve mental tum avantajlarınızı da kaybetmiş olursunuz. Boksu sağlık icin yapanlara da kendilerine yatırım yapmalarını tavsiye ederim. Sizi sonsuza kadar zorlayabilecek bir programa sahip olmak zorundasınız. Hayat gibi, her gun sizin bir parcanız olmalı. Bu guzel bir şey.

Geriye donup baktığınızda 80 ’ler ve 90 ’lardaki boks dunyasını ozluyor musunuz? Sizce o gunden bugune neler değişti?

Dovuşcu her zaman dovuşcudur; ancak kurallar ve beklentiler değiştiği zaman dovuşculer de değişir. Şu an bazı acılardan daha yumuşak, bazı acılardan da daha sert. Ne olursa olsun hala cok fazla zorlu bir spor. İki adam sadece beyinleri ve yumruklarıyla karşı karşıyaysa, bu gercek bir rekabet orneğidir.

İşinize tutkuyla bağlı olduğunuzu gorebiliyorum ancak kendinizi başka bir iş yaparken hayal edebiliyor musunuz?

Kendimi başka bir şey yaparken hayal edemiyorum. Tabii ki bu vasat yaratıcılıktaki aklımla başka bir şeyler de yapmak isterdim. Ama bunu antrenmanlara da yansıttığımı duşunuyorum. Boks oğretmek ve ona yaratıcı bir hava katmak bir atletin surekli dileyeceği en doğal ve mukemmel gecişti.

Gunumuzde sporu, daha cok vucudu şekillendirmek icin bir arac olarak kullananlar da var. Bunu yaşam tarzı haline getirmiş birisi olarak, sizi rahatsız ediyor mu?

Eğer şekilli bir vucuda sahip olmak istiyorsanız, bir atlet ne yapıyorsa siz de onu yapmalısınız; her zaman boyle duşundum ve hala boyle duşunuyorum. Bilgili ve tecrubeli bir hocanız/calıştırıcınız varsa, sıkılmazsınız. Aklın ne kadar onemli olduğunun bilincindedirler ve vucudunuz gelişirken sizi devam etmek icin kamcılar. Bu işin anahtarı budur. Antrenman sırasında kimse sıkılmak istemez.

Bunu sormazsam olmaz. Tabii ki kadınlar olarak her daim fit kalmanın yollarını arıyoruz. En azından hızlı bir sonuc icin bize verebileceğiniz tuyolar var mı?

Kadınlar işi biliyor. En etkili antrenmanlar kardiyo ağırlıklı olanlardır. Erkekler her zaman ağırlıkların cazibesine kapılır, ancak sonunda elde ettikleri kotu dizler ve ağrılı sırt olur. Kardiyovaskuler ağırlıklı/kas dayanıklılığı antrenmanlarının vucut şeklini değiştirmek ve genel sağlık icin en etkili antrenmanlar olduğunu duşunuyorum. Kardiyovaskuler sisteminiz sağlıklıysa, omur boyu devam edecek kadar sağlıklı bir sistem kurmuşsunuz demektir.

Şimdiye kadar gorduğunuz spor veya beslenme hataları neler?

Farkına vardığım hatalardan biri, insanların kendi dikkatlerini dağıtıp antrenmanın gercekliğinden kopmaları. Antrenmanda olduğunun farkında olmalısın ve bunun bilincinde hareket etmelisin. Televizyon ve okunan dergiler antrenmanın amacından sapmasına sebep olur, aklınızı başınıza almanızı engeller. Beslenme konusuna değinirsek, basit olmasına rağmen hep aynı hatalar yapılıyor. Mumkun olduğunca doğal şeyler yiyin. Vucudunuz işlenmiş besinleri ne yapacağını bilemez. Yemek benzindir ve depo asla tıka basa dolmamalıdır. Antrenmanda yeterli guc sağlayacak kadar yiyin ve gerektiğinde depoyu tekrar doldurun. Otomatiğe bağlamış bir sistem gibi yemek yemekten kurtulun. Gunde 3 oğun ve oğun aralarında atıştırmalar… Neden? Coğu insan masa başında calışıyor ve fiziksel olarak cok fazla yemesi gerekmiyor.

Workout videolarınızı buyuk bir zevkle izliyorum zira harika bir enerjiniz var. İzlerken karşınızdakinin de enerjisini yukseltiyorsunuz. Bu motivasyonunuzu neye borclusunuz?

Teşekkur ederim. Bunun insanları ve yaptığım işi sevmemden kaynaklandığını duşunuyorum. Var olduğunu bilmedikleri yeteneklerini keşfetmelerini ve oğrenmelerini izlemeye bayılıyorum. Sağlık ve formda kalmak karışık ve zor şeyler değil. Ben de cok hırslı bir insanım ve dovuş kariyerim kısa surdu, bu yuzden ben de bunu hayatımın bir parcası haline getirdim. En nihayetinde, yaptığım şeyden dolayı gururluyum ve insanlara vaat ettiği şeyi gercekleştiren bir şey yarattım. Her seviyesinde gercek bir sağlık ve form tecrubesi…

Acıkcası işinizdeki başarının yanısıra antrenman kıyafetlerindeki secimlerinizi de inanılmaz başarılı buluyorum. Rahatlığın yanısıra goruntuye de onem veriyorsunuz diyebilir miyiz?

Teşekkurler! Dovuşmek kendini ifade etmenin bir yoludur. Her dovuşcu ringde kendi kişiliğini giyer. İnsanların kendini ifade etmesinin ve hayattaki her gunu kendine guven icinde yaşamasının harika bir şey olduğunu duşunuyorum. Giyim tarzı ilham vermeli, rahat olmalı ve kişiliğinizi yansıtmalıdır. İnsanların sizin hakkınızda yorumlar yapması bambaşka bir şey (guluyor).

Spor yapmak bircoğumuz icin muziksiz cok zor. Michael Olajide Jr. antrenman sırasında neler dinler merak ediyorum.

Her tarz muzikte motive olabiliyorum. Derslerde ise coğunlukla house/tribal tercih ediyorum, cunku itici bir ritmi olduğunu duşunuyorum. İlham vericidir ve iyi hissettirir. Zamanlama da yaptığımız calışmaya gore cok onemli ve bu duşmeyen tempo insanlardan beklediğim antrenmanları ve yumrukları tanımlamamda yardımcı oluyor.

Eğittiğiniz kişilerle anlaşamadığınız durumlarda profesyonel duşunmeye devam edebiliyor musunuz yoksa en eziyetli ve zor antrenmanlarla mı intikamınızı alıyorsunuz?

Eğitim verdiğim kişilerden birisi belirli bir egzersizle ilgili sıkıntı yaşıyorsa, oğrenmeleri icin değişik yaklaşımlar uzerinde calışırım. Bunun bir antrenor (eğitmen) olarak sınav olduğuna inanıyorum. Her muşterime kendi dunya şampiyonu unvanını kazanmak isteyen bir savaşcı gibi yaklaşırım. Aslında intikam ile cok da alakalı değil. Bir yere gelebilmeleri icin onlara yardım etmem amacıyla bana gelirler en başta. Onları hayal kırıklığına uğratamam. Onlara inanırım, guvenirim. Her şeye bu noktadan başlarız ve her zaman kazanan biz oluruz.

Birlikte calışmaktan en keyif aldığınız isim kimdi?

İlginc bir soru. Cabalayan insanları severim. Bazıları antrenmanları diğerlerinden daha kolay tamamlar, yine de hepsinden keyif alırım. Defileye hazırlanan Adriana ’yla da, filme hazırlanan Hugh Jackman ’la da veya ailesinin beklentileri yoğun olan ve stres atmak isteyen bir anneyle de calışsam hepsinden cok keyif alıyorum, hepsini cok seviyorum.

Boks dışında hayatınızda bu kadar onemli yer tutan başka neler var?

Hayatımdaki onemli şeyler? Evliyim ve sonsuza kadar seveceğim iki tane genc oğlum var. Onlar her şeyden once gelir. Olayları perspektifte tutmaya calışırım. Hakiki şeyleri onde tutmak gerekir, ancak bu her zaman cok kolay olmuyor.

Bildiğim kadarıyla bir Turk filminde de yer aldınız. Five Minarets In New York ’ta yer almaya karar vermenizdeki sebep neydi ve bu nasıl bir deneyimdi? Ayrıca sizi daha cok beyazperdede gorebilecek miyiz?

Bu sadece anlık bir karardı. manny siverio ile bir dovuş sahnesi cekiyorduk ve bana filmde de oynayıp oynamayacağımı sordular. yonetmen ve produktorler harikaydı. ve başroldeki aktor, -adını unuttum- inanılmaz derecede cool ve sıcakkanlı biriydi.

Dunyanın en guzel kadınları vucutları icin size guveniyor. Peki sizin icin ideal kadının tanımı nedir?

Klişe gibi gelebilir, fakat dunyadaki en guzel kadınlar bu meşaleyi taşıyanlardır. İcten gelen mutlak bir enerjileri var. Herkesin hayran olduğu bir vucut şekli vardır, ancak bu sadece paket, sadece kartvizit. İlginizi vucut ceker, ancak sizi orada tutan ruhtur, enerjidir.

Favori Victoria ’s Secret meleğiniz kim?

Victoria ’s Secret ’taki her kızın kendine has bir sihri var. Bu cok cılgınca bir şey. Victoria ’s Secret nasıl secim yapması gerektiğini iyi biliyor. Favorileri tartışamam, ancak 8 yıldır her gun Adriana ’yla calışıyorum. Evlenmeden once de tanışıyorduk, 2 hamileliğinde de beraber calıştık; saygıya dayanan gercek bir arkadaşlığımız var ve bir gun bile pişmanlık duymadım. Belki o duymuştur, ben kesinlikle duymadım. Hahaha. Aramızdaki işlerden kolay olanı benimki.

Geleceğe donuk olarak yeni projeleriniz var mı?

Evet, antrenman programımı anlatan, diğerlerinden tamamen farklı olan harika bir kitap cıkarıyorum. Yeni bir form konsepti diyebiliriz. İsmi SLEEKIFY ve internetten sipariş edilebiliyor. Ayrıca yeni bir internet sitem de var: aerospacehpc. com Dunyanın her yerindeki insanların faydalanabileceği tarzda harika antrenmanlar iceren, dovuşculerin programlarına dayalı ve Aerospace ’te mankenleri ve oyuncuları calıştırırken kullandığımız taktiklerle dolu olacak. Ayrıca heyecan verici yeni bir antrenman urunum yolda.

MUŞRA DEMİR

NOT: Ceviri icin Mert Celebi ’ye cok teşekkurler!

Kaynak: Multibabydoll . com