Kocalar icin yapılası yedi dua
1. Allah'ım, biliyorum ki Sen rahmetinle İbrahim'in [as] tenini ateşe yaktırmadın. Ben de İbrahim [as] gibi Sana teslim olmaya niyetlenmiş bir kulunum.Besbelli ki nefsimin Nemrutluğu ile İbrahim [as] kadar başa cıkabilmiş değilim, gorunen o ki kolayca başa cıkamayacağım. Nefsim, icimde sık sık inatcılığın ateşini korukluyor, kalbimi kıskanclığın alevlerine savuruyor. Nasıl ki İbrahim [as] Senden ateşi sondurmeni istememiş ama bu ateşin icinde kalarak kurtuluş istemişti. Elcin İbrahim biliyordu ki, Senin kendisine selamet vermen ateşin sondurulmesi şartına bağlı değildir. Rabbim, şimdi Sana kulun ve elcin İbrahim'in [as] teslimiyeti hatırına yakarıyorum ki, beni, fıtratıma sonsuz hikmetinin gereğince yerleştirdiğin inatcılığımla ve kıskanclığımla bıraksan da, bu duygularımı benim ve eşim icin "serin ve selÂmetli" eyle. Kıskanclığın ve inatcılığın ortasından bizi mutluluğun ve sadakatin gul bahcelerine eriştir. İnatcılığımı evliliğimi yurutecek istikametli bir kararlılığa, kıskanclığımı evliliğimi koruyacak sağlam bir kalkana donuştur.
2. Rabbim, biliyorum ki, Sen kudretinle Mûsa'nın [as] asÂsının dokunduğu taşların bağrından billûr sular akıttın. Ben de Mûsa [as] gibi Seni suskunluğun collerinde aramaya cabalayan bir kulunum. Kulun ve elcin Mûsa'nın [as] eline katı taşları yumuşatıp yaşlar dokturen bir asÂyı verdiğin gibi, benim de bakışıma ve duruşuma eşimin kalbini yumuşatacak, dilindeki duğumleri acacak esrÂrı bahşet. Sen bana eşimin kalbinden şefkatin yumuşaklığını tattır, eşimin dilinden aşkın serinliğini taşır. Beni ve eşimi anlayışsızlığın colunden muhabbetin denizine eriştir. Beni ve eşimi kalbimin kıyılarına erişmekten alıkoyan nefis Firavun'unu kendi hırsının denizinde boğ. Bize cok şeye sahip olmakla mutlu olunacağını telkin eden, daha cok tuketmekle huzur bulunacağını haykıran tuketim sihirbazlarının yalanlarını kanaat-kÂrlığımızın yutup yok etmesine izin ver.
3. Rabbim, goruyorum ki, Sen olmuş yeryuzunu her bahar yeniden diriltiyorsun. Kudretinle, kurumuş kemikler gibi ağacları cicek cicek tebessum ettiriyorsun, yaprak yaprak urbalarla beziyorsun, meyvelerce hediyelerle sev/in/diriyorsun. Toprağa duşup gozlerden uzak duşmuş tohumları yeniden gun yuzune getiriyorsun. Sen bir baharı bir ciceği yaratır gibi kolayca yarattığın gibi, eşimin getirdiği her gulden bir bahar tazeliğinde mutluluklar yarat bana, yuzumde bir gul gibi actırdığın her gulucukten eşimin gonlune gul bahcelerinin ıtırını yay. Yıllar gectikce uzerimize coken puslu hazanların etkisiyle unutkanlığın ruzgÂrında savurup dağıttığımız inceliklerimizi, kalplerimizin kuytularında unutup karanlığa bıraktığımız muhabbet sozlerimizi tohumlar gibi filizlendir, cicekler gibi susle, yapraklar gibi tazeleştir, meyveler gibi tatlandır.
4. Rabbim, biliyorum ki, Sen rahmetinle İsÂ'ya [as] oluleri diriltme mucizesi bahşettin. Kalpleri olmuş ve inancları yozlaşmış bir toplumu ihya etmek icin curumuş tenlere tazelik bahşeden tecellilerini elcin ve kulun İs [as] uzerinden gosterdiğin gibi, bana da eşimin aşkını canlandıracak bir aşk ver, dokunuşlarıma İsÂ'ya [as] bahşettiğin diriltici sırdan bahşet. Eşimi sevmek ve sevindirmek icin cektiğim sancıları Hz. Meryem'in sancısı gibi bir İsÂ'ya[as] analık edecek bereketlere sebep eyle. Nefsimize uymakla heba ettiğimiz gunlerimizi Seni anmakla yeniden ihya et. Gıybetle ve boş sozle yaktığımız sevaplarımızı, tovbe ve ozrumuz sebebiyle bize iade et. Ettiğimiz kotulukleri icten bir pişmanlıkla Sana donme vesilesi eyle de rahmetinin dokunuşuyla iyilikler olarak hesab et.
5. Allah'ım, bize oğrettiğin gibi, babamız Adem'i [as] ve anamız Havva'yı cennetten şeytanın aldatmacalarına kandıkları icin cıkardın. Elbette ki bu Senin takdirindir-haşÃ‚ şeytanın keyfine bırakılmış bir iş değildir. Biliyoruz ki, bu sayede ancak hak edenler Senin yakınlığına kavuşacaktır, iyi ile kotu birbirinden ayrılacaktır. Cennetinden sabırsızlığımız yuzunden cıkarıldık, tembelliğimiz yuzunden de geri donemiyoruz. Rabbim, beni ve eşimi de, bu dunyadan cennete donmek icin birbirini hayra kandıranlardan eyle. Sabırsızlığımız yuzunden bizi birbirimizden uzaklaştırma. Sabır ver bana ki, eşimi muhabbetimin ve şefkatimin cennetinde ağırlayayım. Tembellikten uzak tut beni ki, eşimi hic sebepsiz sevindireyim, hic karşılık beklemeden seveyim.
6. Rabbim, kalpleri birbirine ısındıran Sensin. İzzetinle ancak kendi muhabbetine sakladığın kalbimi, hikmetinle eşimin kalbine de ısındırıyorsun. Senden emanet aldığımız kalplerimizi yine Sana teslim ediyoruz; kalplerimizi karartmamıza izin verme, kalplerimizden Seni sevmeye yollar ac. Birbirimize olan sevgimizi Seni sevmekle coğalt. Beni ve eşimi Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat.
7. Rabbim, Sen ki kulun ve elcin, her turlu sevgi ve muhabbetin sebebi ve vesilesi olan Muhammed'e [asm] kocası hakkında fısıltıyla konuşan kadının sesini işittiğini Kitabında acıkca soyluyorsun: "Muhakkak ki Allah ... kadının sesini işitti." Beni benim kendimi anladığımdan daha iyi anlayan yalnız Sensin; beni benim kendimi sevmemden once de seven Sensin. Eşim hakkımda dile getiremediğim, dile getirmekten cekindiğim, yureğimin odacıklarında tereddutle sakladığım ne kadar hayır dua varsa, Sen kabul et. Beni benim soylediğimden daha fazlasıyla ancak Sen anlarsın. HÂlim Sana ayandır; dilimden gelen ancak bu eksik beyandır.
Kocanızı evde tutmak icin dua
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kocanızı evde tutmak icin dua