Şube Mudurluğune Sadece 4 Yıllık Oğretmenler Başvuramayacak,10 Yıllık Hizmet Suresi Olan (4 Yılı MEB'de Oğretmenlik Olmak Uzere) Oğretmenler başvurabilecek...
Cok okunan bir memur sitesinde MEB Gorevde Yukselme Yonetmeliğinde 13 Ocak 2017 Cumartesi gunku resmi gazetede yayımlanan değişiklikteki şube mudurluğune başvuru şartı olarak oğretmenlikte 4 yıl MEB'de calışmış olma şartı değişikliğini sadece sitede gosterilmesinden dolayı sanki 4 yıl oğretmen olanların şube mudurluğu atamalarına başvuru yapılabileceği algısını da beraberinde getirdi. Fakat bu yanlış anlaşılmanın duzeltilmesi gereği oluştu.Lider Eğitimci Yazarlar Derneği kurucu uyeleri ile beraber yaptığımız istişareler sonucu son hukmun ;Şube mudurluğune başvuru yapabilmenin şartının sadece 4 yıl oğretmenlik yapmanın yeterli olamayacağını,657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68. Madde b Bendi gereği 10 Yıllık Hizmet suresi olması gerektiğini teyit ettik. Şube Muduru Olabilmek icin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68. Madde b Bendi gereği 10 Yıllık Hizmet suresi şartı gerekmektedir ki bunun en az 4 yıllık suresi Milli Eğitim Bakanlığında oğretmen olarak gecmiş olması isteniyor son yapılan Gorevde Yukselme Yonetmeliğindeki değişiklikle.Kaldı ki geri kalan hizmet suresi olarak da MEB dışında gecen ozelde gecmiş surelerin(dersane veya ozel okulda gecen sureler ile askerlikte gecen sureler) de sayılacağı ama bu surelerinde ozelde gecen yani ozel okul ile dersane gecen surelerin 3’te 2’sinin sayılacağı ve bu sureninde en fazla 6 yılının kabul olacağı 68/b maddesine gore hukum altına bağlanmıştır. O yuzden 10 Yıllık Hizmet surenin hesabında MEB’den once ozelde gecmiş surelerin 3’te 2’si (en fazla 6 yılı) ile askerlikte gecen surenin toplamı ile beraber en az 4 yıldır MEB’de oğretmen olanların bu surelerin toplamında 10 yıllık hizmet suresi olanlar şube mudurluğune başvurabilecekler. Saygılar Sedat DEGER Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- 4 Yıllık Oğretmenler Artık Başvuramayacak!