Fen liselerini sadece fen liselerinde calışan oğretmenler tercih edebilmekte, bu ise bir cok fen lisesinde oğretmen ihtiyacı doğmasına neden olmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, il ici ve il dışı yer değiştirme, ozur durumu ve norm fazlası oğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde, Fen Liselerine yer değiştirmek isteyen oğretmenler icin, 24 Mayıs 2017 tarihinde şu acıklamayı yapmıştır: "Oğretmenlerden Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine daha once atanmış olup, bu gorevlerinden ayrılanların, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla sure gecmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarına oğretmen olarak atanmak uzere tercihte bulunmaları uygun gorulmuştur." Milli Eğitim Bakanlığı bu acıklamasına; Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin "Fen liseleri ile sosyal bilimler liselerine atama" başlıklı 29 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "...hizmet puanı ustunluğune ...." İbaresi ile ikinci fıkrasında yer alan "Adayların hizmet puanlarının eşitliği halinde, oğretmenlikteki hizmet suresi fazla olan adayın ataması yapılır. Eşitliğin devamı halinde atanacak aday kura ile belirlenir." hukumlerinin Danıştay İkinci Dairesinin 24/05/2017 tarihli ve Esas No:2016/1149 sayılı kararı ile yurutulmesinin durdurulmasını dayanak gostermektedir. Bugun geldiğimiz noktada sadece Fen Lisesinde bulunan oğretmen başka bir Fen Lisesine yer değiştirebilmekte, emekli olanların ise yeri doldurulamamaktadır. Yeni acılan Fen Liselerine ise oğretmen atanamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı; Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine oğretme atanma şartı olan, Oğretmenlerden Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine daha once atanmış olup bu gorevlerinden ayrılanların, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla sure gecmemiş olması şartından acilen vazgecerek şu an Fen Liselerindeki oğretmen ihtiyacını karşılamak icin daha once Fen Liseleri sınavını kazanmış fakat Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine atanmamış olanlara duyuruya cıkıp tercih hakkı vermeli ve Fen Liselerindeki oğretmen ihtiyacı acilen giderilmeli ve onumuzdeki yer değiştirmelere esas olmak uzere acilen yonetmelik duzenlemesini yapmalıdır. Ahmet KANDEMİR/memurlar.net

Kaynak