Ozel okullarda calışan ve sozleşmelerinde veya mevzuatta belirtilen şekliyle ozluk haklarını alamayan oğretmenler icin ozel okullara idari para cezası uygulamak icin hazırlıklara başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, ozel okullarda gorev yapan ancak ozluk haklarını sozleşmelerinde belirtildiği şekilde tam olarak alamayan personel icin duğmeye bastı.

Bakanlık, ozel okullarda calışan oğretmen, uzman oğretici, usta oğretici dahil sozleşmelerinde veya mevzuatta belirtilen şekliyle ozluk haklarını alamayan tum personel icin ozel okullara idari para cezası uygulamaya hazırlanıyor.

MEB Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğunce, 5580 sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanununun 7'nci maddesi gereğince personel ucretlerini tam olarak odemeyen, sigorta primlerini eksik yatıran, oğretmenleri calışma saatlerinin uzerinde gorev yapmaya zorlayan veya herhangi bir sebeple personelin ozluk haklarını ihlal eden ozel okullara 10 bin 147 lira idari para cezası uygulanacak.

Aynı fiilin tekrarı halinde bu rakam 50 bin 737 lira olarak uygulanacak, ucuncu tekrarda ise ozel okul surekli kapatılacak.

Ozel okullar haricindeki ozel oğretim kurumları icin illerde valilikler, ozel okullar icin ise Genel Mudurluk tarafından yurutulecek surec ile ozellikle oğretmenlerin haklarının korunması ve mağduriyetlerinin onlenmesi ongoruluyor.

MEB istatistiklerine gore, ozel oğretim kurumlarında 300 bine yakın personel istihdam ediliyor.

Kaynak