UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Fransız ekibi Monaco'yu 4-0 mağlup etti. Tabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı ile Monaco Teknik Direktoru Philippe Clement, mac sonu acıklamalarda bulundu. Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı, "Butun arzum isteğim Trabzonspor'un Avrupa'da devam edebilmesi. Şu an yarış kafa kafaya. Bu mac kırılma anı mı, yoksa harekete gecme hali mi derseniz, her ikisini de kullanabiliriz. Sarı ışıkta vitesi yukselttik" dedi.

Grupta onemli avantaj sağlayan karşılaşmayı değerlendiren Abdullah Avcı, rakipleri Monaco'nun Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi olduğunu soyleyeyerek, "Rakibimiz oyunun başında 25 dakika bize bu zorlukları gosterdiler. Hem geciş hem hız hem baskıda ama savunmamız cok doğru durduğu icin 25'inci dakikadan sonra devreye girdik. Biraz daha topa sahip olduk. Cok aksiyonlu bir oyundu; rakibin fizik kalitesi yuksekti. Golden sonra biraz daha dengeye geldi" dedi.

"HUSEYİN'İN AŞİL TENDONUNDA PROBLEM OLDU"

Uzun suredir sahadan uzak kalan ve bu akşam ilk kez maca cıkan Huseyin Turkmen'in aşil tendonunda problem yaşadığı icin oyundan aldığını acıklayan Avcı, "İkinci yarıda mecburiyetten oyuncu değişikliği yaptık. Huseyin uzun suredir sakattı, Larsen'in bizde 16'ncı macıydı ve sakatlanma riski cok yuksekti. Larsen ilk defa 'cok yorgunum' dedi. Huseyin de uzun suredir oynamadığı icin cıkardık. Aşil tendonunda problem oldu. Vitor'un ve sonrasında frikikten attığımız golle oyunda daha sahip olmaya başladık. Trezeguet'nin golunden sonra oyunculara cok basit, doğru savunma yapmalarını istedim. Oyunun bu bolumu icin oyuncularıma, Avrupa liginin en iyi takımlarından birine karşı aldıkları tarihi galibiyet icin teşekkur ediyorum" diye konuştu.

Fırtına evinde Monaco'ya esti! Devamını Oku BUNU DA OKU

"EREN'İN SAKATLIK RİSKİ YUKSEK"

Oyuncuların ust uste oynadığı maclar nedeniyle yorgun olduğunu ve sakatlık riski taşıdıklarını belirten Avcı, şoyle konuştu: "Eren 20'nci macına cıkıyor; buna milli takım da dahil. Eren devamlı oynuyor ve sakatlık riski yuksek. Oyunculardan Gbamin sakatlıktan cıktı, Marc yine aynı şekilde. Bu surecten sağlıklı cıkıyoruz. Trabzon taraftarı bu. Trabzonspor taraftarı cıtayı cok yukseğe koydu, buradan aşağı duşemeyiz. Rakibe başarılar diliyorum. Yarın hızla toparlanma surecine girmemiz lazım. Zaman cok dar. Pazar gunu de lig macı var, sonra biraz nefes alma zamanımız olacak. Rotasyon yapmadım. Larsen ilk defa olcumleri tehlikesi yuzde 16 cıktı bilimden faydalanıyoruz. Trezeguet 1 gun antrenmana cıkmadı o yuzden 30 dakika kullanabildik. Bugunku durum rotasyon değildi."

"SARI IŞIKTA VİTESİ YUKSELTTİK"

Monaco karşısında alınan farklı galibiyetin kırılma anı olup olmadığı yonunde soruya Avcı, "Bu mac kırılma anı mı yoksa harekete gecme hali mi derseniz, her ikisini de kullanabiliriz. Sarı ışıkta vitesi yukselttik" yanıtını verdi.

"TARAFTARLA ZATEN BARIŞIKTIK"

Mactan once sosyal medya hesabında taraftara yonelik paylaştığı mektubu sorulan Avcı, "Gecmişiyle yaşayan geleceğini organize edemez. Mektubum, duygu ve duşuncelerimi ifade ettiğim bir durumdu. İnsanlar ne yaptı, geri donuşleri nedir, bilmiyorum. Toplumun yansımasına gore artılarımız eksilerimizi goreceğiz. Bence taraftarlar ile ayrı değildik. 2 senedir bu kadar destek veren bir taraftarda gonul ayrılığı olmaz onlar daha iyisini istiyor, biz de daha iyisini yapmak istiyoruz. Taraftarla zaten barışıktık" dedi.

"YARIŞ KAFA KAFAYA"

Avcı, gruptan cıkmayı cok istediklerini ifade ederek, "Butun arzum isteğim Trabzonspor'un Avrupa'da devam edebilmesi. En oncelikli hedeflerimden birisi gruptan cıkmak. Şu an yarış kafa kafaya. Beşiktaş dosyasını yarın sabah acacağız. Beşiktaş, ligin en iyi takımlarından bir tanesi ve fizik kalitesi yuksek. Kazanarak geldik, umarım yine kazanırız. Umarım Fair-Play ruhuna uygun bir musabaka olur ve icinden istediğimizi alırız. Bugun 4-0 kazanacak mıydınız derseniz, bilmiyorum" şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde mucadele veren tum takımların galibiyetleri ile ilgili konuşan Avcı, "Avrupa'da bu piyasada olabilmek, yarışabilmek hem ulke futboluna katkı sağlayacak, iyi iletişimler olacak. Umarım Avrupa'da butun takımlarımız devam eder, hepsini tebrik ediyorum" acıklamasında bulundu.