Kemal Yucel, "Her Pedal Bir Umut Olsun" temasıyla 10 Ocak'ta Adana'dan başladığı turda 7 bin kilometre pedal cevirdi. Turunu tamamlayan Yucel, Ataturk Parkı'nda gazetecilere, losemi hastalığına dikkati cekmek amacıyla 43 şehir gezdiğini soyledi. Gittiği şehirlerde başta sivil toplum kuruluşlarından olmak uzere bircok kişiyle bir araya geldiğini anlatan Yucel, şoyle devam etti: "Yaklaşık 30 bin civarı insanla goruştum. Bunların icerisinden de 20 bin kadar kok hucre donoru kazanımı elde ettik. Yapılan analizlerde eşleşmeleri uyumlu donorlerin cıkacağını umut ediyorum. Kok hucre nakliyle inşallah losemi hastası cocuklarımız hayata tutunacak. Amacım losemi hastası, nakil bekleyen cocukların hayata tutunması. Yola cıkarken hasta cocuklarımdan bir tanesi, 'Belki bana kok hucre bulamayacaksın Kemal amca ama benim gibi hasta arkadaşlarımın hayatını kurtaracaksın.' dedi, bunu soyleyen cocuğumuz maalesef ben turdayken hayatını kaybetti."
AA'nın haberine gore; Yucel, daha once de kok hucre bağışına dikkati cekmek icin pedal cevirdiğini ve bircok cocuğa uygun donorun bulunmasına katkı sağladığını bildirdi. Gittiği şehirlerde gorduğu her kişiye hasta cocuklardan birinin hayatını kurtarabilir gozuyle baktığını belirten Yucel, "Evlat acısını yaşadım, 9 yıl once 6 yaşındaki oğlumu kaybettim. Organları başka cocuklara hayat verdi. Oğlumun doğum gununde turumu tamamladım. Oğlum yaşasaydı ona hediyeler verecektim ama maalesef hayatta değil. Oğlumun mezarını ziyaret ettiğimde ona hediyem, başka cocukların yaşama umudu oldu." dedi.