Milli Eğitim Bakanlığınca oğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yonelik calışmalara katılmalarını sağlamak amacıyla "Oğretmen Gelişim Eylem Planı" hazırladı.
Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye gore, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında gorev yapan oğretmenlere yonelik Oğretmen Gelişim Eylem Planı ile oğretmenlerin uygulamalara yonelik bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, eğitim oğretimde kaliteyi artırmaları hedefleniyor.
Program kapsamında, Turk eğitim sistemi ve eğitim politikaları, eğitim felsefesi, eğitimde yeni yaklaşımlar, eğitimde başarılı ulkelerin eğitim politikaları ve sistemleri, oğretmenlik, oğretmenliğin misyonu, milli, manevi ve evrensel sorumlulukları, etkili iletişim becerileri, eğitim yonetimi, kalite geliştirme, surec izleme ve değerlendirme, vizyoner liderlik, surdurulebilir takım ruhu ve kurum kulturu oluşturma, eğitim tarihimizde iz bırakan eğitimcilerin ornek hayatları, eğitim, bilim, tarih, medeniyet ve kulturel miras, olcme değerlendirme teknikleri, yenilikci calışmalar, robotik kodlama konular, bazı projeler ve uluslararası programlarla ilgili her ay iki etkinlik duzenlenecek.
Etkinlikler, "kitap-makale-şiir okuyoruz”, "film-tiyatro izliyoruz", "konferans-panel-soyleşi-seminer-kurs dinliyoruz", "seyahat-ziyaret-calıştay-toplantı-atolye calışması gercekleştiriyoruz", "uygulama-duşunce-sunum-iyi ornek paylaşıyoruz" başlıklarında gercekleştirilecek.
Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında, universiteler, kamu kurumları, halk eğitim merkezleri, yerel yonetimler, okul aile birlikleri, bilim-kultur merkezleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde uygulanacak calışmalar, elektronik sistem uzerinden izleme ve değerlendirme yapmak amacıyla Din Oğretimi Genel Mudurluğu İmam Hatip Okulları Vizyon Belgesi'ne gore hazırlanan Kalite Takip Sistemi ile takip edilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı "Oğretmen Strateji Belgesi" ve "Oğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri" cercevesinde hazırlanan eylem planı, Şubat 2018 tarihi itibarıyla uygulanmaya konuldu.
kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İlkokul, Ortaokul
- MEB'den "Oğretmen Gelişim Eylem Planı"