Bugun Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ORHAN ERDEM ile goruşmeler gercekleştiren Yeni Dunya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gunduz konuşma sonrasında facebook adresi uzerinden acıklamalarda bulundu. Oğretmen atamaları sayısının artacağını soyleyen Gunduz bu konuda bakanlığın calışmaları surdurduğunu dile getirdi. İŞTE FACEBOOK ADRESİNDEN PAYLAŞILAN O ACIKLAMALAR. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem Beylerle makamında Yeni Dunya'yı Yeni Eğitim sistemini ve en onemlisi Oğretmenleri kadroları Branşları konuştuk. Yirmibin'den daha fazla atama yapacağız her branşta alım artacak dediler. Verimli ve samimi bir goruşme oldu bir cok konuda bilgi edindik. Sabaha kadar uyutmadınız ki Sesiniz olmamak mumkun değil. Benim başka konu ile ilgili Eğitim sistemi ile ilgili goruşmem olacaktı. Ama konu değişti gundem siz oldunuz. Bunları yazdıklarınız taleplerinizi hepsini emin olun madde madde ilettim. Bir saatlik ozel bir bir goruşme oldu hepsini sordum. En cok soruların cevabını kısaca yazayım. 1. Atamalar Hazine Maliye ne kadar izin verirse o kadar artacak 20.000'den daha fazla olacak rakam surpriz bekleyin dediler. 2.Mulakat artık sorun olmayacak Guvenlik soruşturmasında olumsuz durum yoksa PKK Feto bağlantısı yoksa sınav puanından daha az puan verilmeyecek dediler. 3.Ucrteli oğretmenler icin calışma var daha net değil en az 3 yıl veya 5 yıl gorev yapanlar Yapılacak atamalar haricinde kadroya alınacak. 4.Mesleki teknik branşlar ve Bilişim Kodlama VS kadroları artacak. Başka Toplantım var daha uzun ve detaylı yazamıyorum. Teşekkurler
Kaynak

Kaynak