Beyazlatıcı etkili, bitkisel ama hesaplı bir diş macunu arayışındayken internetten zerdecalın beyazlatıcı etkisine denk gelip biraz insanların deneyimlerini okudum ve aklıma yattı. "Sapsarı bir şey dişleri nasıl beyazlatıyor ki?" diye duşunuyor insan ama baktım ki hakikaten beyazlatıyor işte, hem de kısa zamanda. Karbonatı yıllardır kullanıyorum diş macunuyla birlikte. Onun da tartar oluşumunu engellediğine şahidim. Karanfilin diş etlerine faydası biliniyor, zencefilin antibakteriyel etkisi de oyle. Hindistan cevizi yağının da beyazlatıcı etkisi var. Hal boyleyken dişlerinizin ihtiyacı olan her şeyi bir araya getirip abuk subuk kimyasalları atınca diş macunu oluyor. Inanılmaz kullanışlı olduğunu soyleyemem cunku arada bir kuruyor ve yağ eklemek gerekiyor ama cok az miktarlarda yaparsanız bunun da ustesinden gelmiş olursunuz. Toz malzemeleri ufak bir kaba koyup uzerine yağları ekleyip iyice yediriyorum. Olcu veremiyorum cunku goz kararı koyuyorum. Karbonat ve zerdecal biraz daha fazla olacak şekilde ayarlayabilirsiniz siz de. Ben diş fırcama surup dişlerimi normal macun gibi bununla iyice fırcalıyor, biraz da bekletiyorum. Farkedilir hızda beyazlatma sağlıyor. Diş macununuzun yerine bu el yapımı diş macununu koyar ve duzenli kullanırsanız doğal beyazlatmaya etkisine dahil olursunuz. Hem beyazlatıcı diş macunları bende sızı yapıyordu. O da hallolmuş oldu. Ağzınızı kullanımdan sonra iyice calkalarsanız daha rahat edersiniz. Garip ama etkili ve cok daha sağlıklı. Malzemeleri bir aktardan alırsanız daha ucuza verimli olacaktır.

İhtiyacımız olan malzemeler:

Mutfak tipi karbonat
Toz zerdecal
Toz zencefil
Toz karanfil
Hindistan cevizi yağı

Tadı super guzel olmayacağından tadını beğendiğiniz dişe zararı olmayacak ağızdan tuketilebilir ve ucuncu olmayan bir yağla tatlandırabilirsiniz, orneğin nane yağı.

Benim hazırladığım ve kullandığım karışımın resmini bırakıyorum.

Sevgiler.

http://i.hizliresim.com/01r8WB.jpg