Sozleşmeli oğretmen alımı ile ilgili beklenen detaylar ortaya cıktı. En az 50 puan alan adayların başvurularını gercekleştirebileceği sozleşmeli oğretmen alımı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aracılığıyla gercekleştirilebilecek. Peki, toplam 20 bin kişinin istihdam edileceği MEB sozleşmeli oğretmen alımı başvurusu icin koşullar neler olacak? İşte, adayların merakla araştırdığı bazı detaylar
MEB, martta yapacağı 20 bin sozleşmeli oğretmen atamalarında en fazla kontenjanı 3 bin 806 ile sınıf oğretmenliğine ayırdı. Sozleşmeli oğretmenlik icin başvurular 2-8 Mart’ta yapılacak. Sozlu sınavlarsa 14 Nisan-8 Mayıs arasında duzenlenecek. Sozlu sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sozlu sınav puanı ustunluğune gore elektronik ortamda gercekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) martta yapacağı 20 bin sozleşmeli oğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini dun paylaştı. Buna gore en cok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf oğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kulturu ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sozleşmeli oğretmenlik icin başvurular 2-8 Mart; sozlu sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

KPSS’DE TABAN PUAN EN AZ 50
Adaylar; Turkce, ilkoğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Turk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kulturu ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul oncesi ve sınıf oğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan turunden; Almanca, Arapca, Cince, Fransızca ve Rusca alanlarına ‘KPSSP120’ puan turunden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan turunden 50 ve uzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

EŞİTLİK DEVAMINDA BİLGİSAYAR KURASI
Sozlu sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sozlu sınav puanı ustunluğune gore elektronik ortamda gercekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hÂlinde KPSS puan ustunluğu dikkate alınacak, eşitliğin devamı hÂlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

SOZLU SINAV MERKEZLERİ NERELER?
MEB'den yapılan duyuruda, 16 sozlu sınav merkezi bulunuyor. Bu iller şoyle sıralandı:
1- Adana
2- Ankara
3- Antalya
4- Bursa
5- Erzurum
6- Gaziantep
7- İstanbul
8- İzmir
9- Konya
10- Malatya
11- Muğla
12- Sakarya