Benim kendi araştırmalarıma ve tecrubelerime gore en sevdiğim markaları bunlar;
- Sonett (Urunleri gercekten cok guzel, urun icerikleri doğal. 3/4 yıl once rahatlıkla alabiliyorduk. Ancak artık fiyatları can yakıyor. Sıvı El sabunu 150 TL - Bulaşık Deterjanı 70 TL

- Castile (Urunleri cok ama cok guzel. Turkiye'de satılan temizlik urunlerinden en doğal icerikli olan urunler bu markanın urunleri. Fiyatları son 1 yıldır neredeyse 2'ye katlandı. Ama hala diğer markalara gore en ekonomik seviyede olan marka bu.)
- Sodasan (Urunleri oldukca guzel. Camaşır icin toz deterjanı cok iyiydi. Ancak fiyatları gecmişte de pahalıydı, şimdi daha da pahalı. Turkiye'de kim nasıl alabilecek bu fiyatlara bu urunleri... )
Bu 3 marka icerisinde urun ceşitliliği ile gecmişte en cok tercih ettiğim marka Sonett iken, fiyatları nedeniyle artık en cok tercih ettiğim marka Castile. Camaşır makinesi icin doğal toz deterjan almak istediğimde Sodasan organik camaşır yıkama tozu'nu tercih ediyorum.
Bunlar bilgiler dışında ceşitlerine gore ilk 3 sıralamam şu şekilde:
1) Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı:
- Sonett Organik Bulaşık Yıkama Sıvısı Limonotlu (Kokusu Muhteşem ancak parfum icermesi hassas ciltler icin sorun yaratabilirmi bilmiyorum, ılık suda yıkanınca parlaklığı bulaşıkların cok iyi, ancak 70 TL)
- Castile Doğal Bulaşık Sabunu (Kokusu yok, hassas ciltler icin parfum icermemesi cok iyi, ılık suda yıkanınca bulaşıkların parlaklığı cok iyi, 35 TL iken 20 adet aldım yedekledim.)
- Sodasan Limon Elde Bulaşık Deterjanı (Kokusu muhteşem ancak parfum iceriyor. Parlaklığı soğuk suda yıkanınca da ılık suda yıkanınca da cok iyi. Diğer 2 marka ılık suda yıkanınca daha parlak sonuc verirken bu soğukta da parlatıyor. Fiyatı 65 TL )
2) Camaşır Deterjanı
- Sodasan Organik Camaşır Yıkama Tozu, toz deterjan kullanmak istediğimde bunu alıyorum. 20 yıkamaya kadar yetiyor. Fiyatı 85 TL. Fiyatı 30 TL Civarı olsa surekli bunu alırdım.
- Sonett Organik Camaşır Yıkama Sıvısı, sadece 1 paket kullanabildim. Memnundum ama fiyatından dolayı tekrar almadım. 140 TL'ydi ben aldığımda şuan 150 TL.
- Castile Doğal Camaşır Sabunu Sıvı Camaşır Makinesi, en cok bunu kullanıyorum. Yumuşatıcı kullanımı gerektirmiyor, camaşırlar yumuşacık cıkıyor. Trendyol'da 3'lu set ilan - 5'li set ilan olarak alınca şişesi 28 TL'ye geliyor. Hayatım boyunca en cok sevdiğim sıvı camaşır makinesi deterjanı bu oldu. Umarım fiyatları bu seviyede kalır.
3) El Sabunu
- Sonett Organik Sıvı El Sabunu Lavanta, bu urun cok ama cok guzel. Parfum değil, lavanta yağı var. Maddi durumu yeten icin ilk tavsiyem. Cunku 150 TL.

- Castile Doğal Kastil Sabunu, bu urun hassas ciltler icin mucize. Eczacım egzama icin bunu tavsiye etmişti. Parfum icermiyor, kimyasal veya sentetik hicbir şey yok. 800 ml Fiyatı 30-35-40 TL arasında değişiyor. Ben el yıkama - vucut şampuanı ve sac şampuanı olarak 2 yıldır bunu kullanıyorum. Cok memnunum.
- Sodasan Zeytinyağlı Kokusuz Hassas Sabun, 2 yıl once bunu kullanıyordum. Cok memnundum. Gramajı cok az iken fiyatı cok yuksek. 300 ml'i 30-35 TL. Fiyatından dolayı bıraktım.
4) Yuzey Temizleyici ve Cok Amaclı Temizleyici
Yer Temizliği ve dolap temizliği icin bunları kullanıyorum. Cocuklu evler icin tavsiye ediyorum. Coğunlukla 3'lu Set alınca 50-60 TL Arası ucretleri.