Program sıradan koordinatlara otomatik tıkla - belli bir sure bekle - gene tıkla prensibinden cok ekran goruntusunu işlediği icin makro dinamik olarak calışıyor. Tabii bunun dezavantajı da işlemciyi biraz kullanması. Ayrıca programı denediğim kadarıyla sadece uzman oğretmenlik icin değil, obadaki her turlu eğitim videosu icin kullanabilirsiniz. Ha eğer calışmazsa soyleyin duzelteyim zira geri bildirimler cok onemli.
Eğer bu yaptığın reklam diyecekseniz, bu işten bir gram kar elde etmiyorum, sadece kendi yazdığım programı insanlar guvenilir bir şey kullansın diye burada paylaşıyorum. Programda RAT dediğimiz zararlı yazılımlar da yok, zaten kaynak kodu acık.
Kullanımı:
oba_otomatik_oynatma.exe calıştırılır. Program ilk acılışında gerekli dosyaları bilgisayara kurduğundan veya guncelleştirme denetlemesi yaptığından acılması biraz surebilir.
Ayarlar sekmesinden gerekli ayarlamalar yapılır.
Başlat tuşuna basılıp program calıştırılır.
GitHub
GitHub - MehmetKLl/OBA-Otomatik-Oynatici: OBA eğitim videoları icin arayuze sahip makro programı.
Calıştırılabilir dosya oba_otomatik_oynatma. ZIP dosyasının icerisindedir.
Not: Programı calıştırmadan once Denetim Masası'ndan bilgisayarın uyku ve kapanma suresini kapatmalısınız. Aksi takdirde videonun oynatıldığı sıra klavye ve fare tepkisi olmadığı icin bilgisayar uyku moduna girecektir.
Ve evet, en cok başımı yakan konuya geldik: VirusTotal sonucu. Programın virus olarak algılanmasının iki sebebi var: Birincisi programın self extracting archive olması, ikincisi ise pyinstaller ile calıştırılabilir dosyaya cevrilmesi. Antivirusler genel olarak SFX arşivlerinden pek haz etmezler. Bu yuzden de sıkıntı cıkarması normal olacaktır. Ayrıca pyinstaller ile cevrilen uygulamanın bazen pozitif bulunmasının sebebi ise tamamen imzasal. Cunku coğu RAT dediğimiz zararlı yazılımlar da pyinstaller kullanılarak cevrildiği icin antivirusler boyle yanlış bir kanıda bulunabiliyorlar. Ha eğer bu kadar acıklamadan sonra riske atmak istemiyorsanız src/main.py dosyasını 32 Bit Python 3.10.5 surumunun pyinstaller'ını upx X86 ile calıştırılabilir dosyaya cevirip kendi bundle ettiğiniz programı kendiniz calıştırabilirsiniz. VirusTotal linki: VirusTotal
Dosya Ekleri