Sozleşmeli oğretmenlik başvuruları başladı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımlara buyuk bir ilgi gosteriliyor. Oğretmen adaylarının gozleri MEB'de sozleşmeli oğretmenlik atamalarını araştırıyor. Sozleşmeli oğretmenlik icin başlayan on başvuruların ne zamana kadar sureceği de merak konusu. İşte MEB'in 2018 yılı icin yapacağı sozleşmeli oğretmen alımına dair ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sozleşmeli oğretmen alınacak. Bakanlığın internet sitesinde, 20 bin sozleşmeli oğretmen alımına ilişkin başvuru ve atama duyurusu yayımlandı.

OĞRETMEN ATAMA BAŞVURU SAYFASI

HANGİ BRANŞLARA ATAMA YAPILACAK

Buna gore, adaylar Turkce, ilkoğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Turk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kulturu ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehberlik, okul oncesi ve sınıf oğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan turunden, Almanca, Arapca, Cince, Fransızca ve Rusca alanlarına KPSSP120 puan turunden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan turunden 50 ve uzerinde puan almaları kaydıyla başvuru yapabilecek.

OĞRETMEN ATAMA BAŞVURU SAYFASI

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin elektronik başvuru formunun cıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilce milli eğitim mudurluklerine onaylatacak. Sozleşmeli oğretmenlik icin sozlu sınava girmek uzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan icin en yuksek puan alandan başlamak uzere, alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının uc katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezinde sozlu sınava alınacak.

SOZLU SINAVDAN EN AZ 60 ALANLAR TERCİH EDİLECEK

Sozlu sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp ozetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gucu, iletişim becerileri, oz guven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere acıklığı, topluluk onunde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yonuyle değerlendirilecek. Sozlu sınav sonucunda 60 ve uzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sozleşmeli oğretmenliğe atanmak uzere tercih yapma hakkını elde edecek. Sozlu sınavda 60 ve uzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu icin elektronik ortamda tercihte bulunabilecek

ON BAŞVURULAR SON GUN

Acıklanan başvuru takvimine gore, on başvurular 2-8 Mart'ta alınacak. Adayların sozlu sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı 16 Mart'ta duyurulacak. Sozlu sınavlar 14 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sozleşmeli oğretmenliğe atama surecine ilişkin diğer hususlar "http://meb.gov.tr" ile "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden ilan edilecek.

Acıklanan oğretmen alımı kontenjanı arasında, 3 bin 806 sınıf, 2 bin 2 İngilizce, bin 907 din kulturu ve ahlak bilgisi, bin 676 okul oncesi, bin 453 ilkoğretim matematik, bin 450 Turkce oğretmeni bulunuyor.

kaynak: internethaber