Oncelikle amacım asla hemcinslerimi yermek, kategorize etmek değil. Sadece can sıkıcı şeylere maruz kaldığım icin icimi dokup tavsiye alma ihtiyacı duydum. Biliyorum ki kendini yetiştirmiş, donanımlı ve karakterli bir cok kadın var. Ama benim dolaylı/ dolaysız gorduğum coğu psikolojik zararın musebbibi maalesef hemcinsim olan bazı kotu niyetli kadınlardır. Ve tehlikeli bir kadından daha kotu bir şey varsa o da haksız olduğu halde kendini haklı gostermeyi başarı olarak kabul etmiş, herkese olayları kendi acısından anlatıp karşıdakinin haklılık payını gozardı eden kadınlardır diyorum. Ve ek olarak bu kişiler kaos yaratmayı hayatının merkezine koysalar bile etraflarını kelebeklerle bezedikleri icin bu durumu cok iyi kamufle edebilirler deyip sorularımı yoneltiyorum.

1- İşyerinde veyahut olmanız gereken herhangi bir ortamda sizi aşağı cekmeye calışan, fırsatını bulsa kendince derlediği lafları gecirecek derecedeki,

2- Başkasının fikriyle size karşı tavır alma potansiyelinde ve incir cekirdeğini doldurmayacak sebepler icin dahi kin besleyebilen,

3- Ve malesef gecmişte arkadaşlık kontenjanınızı işgal etmiş, şuan sizin icin sadece işyerinden biri olarak kalan ama karşılaşmak zorunda olduğunuz kotu niyetli kadınlara karşı ne yapıyorsunuz? (ve bence en tehlikelisi bu, ama ben onun şununu biliyorum bana ses edemez egosuyla şişerken ne kadar karaktersiz ve aciz olduklarını goremezler. )

Ve evet belki de bir şey yapmamız değil, yapmamamız gerekiyor. Misal tahrik edildiğim vakit aynı şekilde cevap vererek kaos ortamı yaratmak , beni eleştirdiğim bu insanlar gibi yapar mı?
Peki ben, ben gibi duşunenler ne yapmamalıyız ki gun icerisinde karşılaşmak zorunda olduğumuz bu mendebur insanlardan kendimizi en az zararla kurtaralım?